Mike01 bringázás

2011.05.16 Hétfő, 18:11:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:45:32

Távolság

50.85 km Szint: 244 m

Tempó

02:05 p/km (28.91 km/h)

Edzésleírás

Ma kaptam a fonokomtol ket nyerget tesztelesre.

Az egyik egy Selle Italia FLITE GEL Flow, a masik pedig egy MAX FLITE Gel Flow. Az elsovel kezdtem, maris a mai nap delutan at is tettem a nyeregcsore. A nyereg titanpalcaval van, es kicsike kis hab van beleinekciozva. Mar raulve kenyelmesebb volt, mint a mostani fapados BBB, ami bar konnyu viszonylag (220g), viszont eleg amator kialakitas, pedig nem tul olcso az sem.

50km-t mentem vele, meg nincs betorve sem, de eleg jol csillapit, olyan, mintha a kerekpar kulon rezegne alattam, ha bukkanon haladok at, a pedalnal es a kezemnel erzem ezt. A nyergen semmit nem erzek a bukkanokbol. Kormanyra fekudve (mert igy is szoktam neha tekerni) nagyon nyomja viszont a ferfiassagot, tehat triatlonos pozra nem ajanlott szerintem. Raulve (elengedett kormannyal) olyan erzese van az embernek, mintha elore kellene dolni inkabb. Meg holnap megyek vele, vagy holnaputan, a heten nalam van a ket nyereg, es probalok irni reszletesebben. A jobbikat igencsak megveszem. Ez a Flite egyelore nagyon meggyozo.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:32 50.81 02:05 28.89 244 84 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4793 napja

Kossz Tibor a kielegito valaszt. A nyereggel vegul nem lett gond. Nem azt fogom megvenni, de olyat, valoszinu, most azonban lehet masra ruhazok be.... :)

picikata képe

picikata 4793 napja

Nnna, lehet meg van a magyarázat nálam is a kidörzsölésre... :) Köszi Tibi!

..."A Flite-k azért is bevált nyergek,mert az oldalsó felületük általában hosszabb,mint pld az SLR-eké,így az combhajlati kidörzsölés általában kevésbé fordul elő,mert a betét a nadrágban jobban ráfeszül a nyeregre,nem gyűrődik fel."

 

Jó kis edzést nyomtál Mike! :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4793 napja

Hello Mike!

Én sok nyerget teszteltem,a Flitek szinte teljes generációját,2 fajta Filante csapatnyerget,a Colnagomon a Hoskar Rabobank nyereg volt,volt még Sellében Slr XP-m,és most van 2 sima Slr-em.Más gyártótól volt Gipiemmem,Fizik-em,de bár drága nyergek voltak nagyon másod vonalasaknak bizonyultak a Sellékhez képest,főleg hosszú edzéseken.

Ja és persze van a carbon Pazzaz-om,ami bevált,és most épp licitálni fogok még egyre.

A nyeregcső problémádról nem a nyeregcső tehet.Az újabb nyergek alacsonyabb profíllal rendelkeznek,a régiek átlag 35mm vastagok nyeregközépnél,az újabbak 30,de sok csak 25mm,az Slr család akár a sima,akár a Gel Flow ilyen,ezért ér bele az alja a nyeregcső fejbe.

Én egyébként jobban szeretem a kemény nyergeket,mind a nyeregfelületet,mind a pálcát tekintve.

Ezért szeretem pld a teljesen csillapítás nélküli carbon Pazzazt,mert ott úgy érzem,minden erőt át tudok vinni a pedálra,nem nyel el semmit.

Éppúgy,mint egy hajló áttétel,vagy egy lábra tökéletesen nem állítható cipő,nyeli az energiát.

Hosszú edzéseken a lágyabb,ringó nyereg főleg melegben nem jön be,szinte rá tapadok,míg a carbonon,vagy keményre hangolt nyergen,mint pld a régi Filante,vagy egy új Flite Team Edition 316 pld,amin állandóan pár mm-t mozgok olyan,mintha állandóan masszírozna.

A köztes kiadású puhábbra hangolt Filante-em nyáron szinte használhatatlan,csak télen használom,amikor ritkábban megyek hosszabbakat.

Így én a két nyereg közül a keményebbet választanám,de ez a te döntésed.

Még annyi:

A Flite-k azért is bevált nyergek,mert az oldalsó felületük általában hosszabb,mint pld az SLR-eké,így az combhajlati kidörzsölés általában kevésbé fordul elő,mert a betét a nadrágban jobban ráfeszül a nyeregre,nem gyűrődik fel.

A divatos nagyobb lukas "prosztatatakímélő"nyergeket sem kultiválom,mert ugyanúgy középen gyűrik a nadrág betétet,és így nekem  középen a gát-izom szokott begyulladni..

Az én ajánlatom számodra főként nagyobb súlyod miatt egy Flite 316Ti Team Edition nagyobb nyereg felülettel,így jobb súlyelosztással.

Az úthibákról pedig:

A merev,magas felnis kerekek helyett 32-es sima kereket kell használni,az sokat elnyel,ezért mennek a Paris Roubaix-on is nagyrészt ezekkel sokan ma is.Vagy régi Cro-mo váz,futós cro-mo villával nagyon kényelemes egy mai modern alu vagy carbon merevebb vázhoz képest.

Ha időfutam pozícióban sokat tekersz,akkor azért célszerű a nyerget a "szép,ideáis"vízszintesből előre pár fokot billenteni.

Az ok,hogy nem a titán pálca miatt nem elég merev nekem pld az Slr,vagy nálad a Gel Flow,a titánpálca keveset hajlik,inkább csak az apró rezgéseket nyeli el.A nyeregtest viszont mivel vékony az oldalmagassága nem elég merev,az berogyik,főleg nagyobb súlynál középen.

Az alátámasztásoknál,nyeregcsúcs,és hátul viszont nem tud ,ezért befeküdve minden úthibánál a nyeregközép benyomódik,így a nyeregcsúcsra üt le a ....,ezért kényelmetlen.

BBB-t soha senkinek sem ajánlok,semmilyen alaktrészben,mert köszönő viszonyban sincsenek a QickStep-nél használt ha használt alkatrészekkel a kommersz tömegárúi.

Mike01 képe

Mike01 4793 napja

update: a nyeregcsovet nagyon ki kell valasztani, hogy milyen fejjel rendelkezzen.

Mike01 képe

Mike01 4794 napja

Ja: azt nem is irtam, hogy alaoltozot felulre kellett venni, es jol is esett, a nadragnal viszont nem volt gond. Egesz delelott esett, de szerencsere 6-ra felszaradt amerre mentem.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!