schankox futás

2011.04.30 Szombat, 09:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

08:11:00

Távolság

58.2 km Szint: 2750 m

Tempó

08:26 p/km (7.11 km/h)

Edzésleírás

Mátrabérc-trail 2011

Az elején egyáltalán nem akart beindulni a verkli, a pulzusom az egekben miközben a sprottársak simán ellépnek mellettem. Kékesig szenvedős volt, később mégjobban fájt. Szó szerint, mert a csúcsról lefelé a meredek sárgán megbotlottam, gurultam, és csak egy fa fogott meg. Az arcomat majdnem átdöfte egy kiálló ág, szerencsére az arccsontot érte, így csak a felület vérzett, bár az nagyon. El is gondolkoztam a feladáson. Galyáig nagyjából rendeződött a gyomrom. Az arcom viszont nem annyira, legalábbis a szurkolók szavaiból ez derült ki. Később a temető mellett, ahol az út olyan trükkösen kanyarog, belerúgtam egy kiálló betontömbbe úgy, hogy a nagy lábujjam körme derékszögben felhajlott.  A cipőmön átütött a vér, alig tudtam lépni. Hangosan jajgattam, de szerencsére nem volt senki a közelben. Itt elhatároztam, hogy feladom. Aztán lassan-lassan mégiscsak lanyhult a fájdalom, és már tudtam séta helyett kocogni. Aztán mire leértem a mátrakersztesi pontra, el is felejtettem, hogy ki akartam szállni. Mentem tovább. Ezen a részen ért egy meglepetés a pályajelöléssel kapcsolatban, ugyanis a P- és P+ elágazásnál semmilyen rózsaszínű jelölés nem volt (legalábbis nem találtam). És mivel fejből nem tudtam a pályát, egy kicsit bolyongani kellett. Visszamentem az előző jelig, onnan újraindultam, de továbbra sem találtam jelet. Szerencsére nem tértem át a P+-ra, maradtam a P-n. Pár száz méter után ismét jött a rózsaszínű jel, megnyugodtam. A Muzsla viszonylag könnyen adta magát, de onnan a célig egy kínszenvedés volt, botladoztam meg sziszegtem a körmöm miatt. A Muzsláról pont egy óra alatt értem le a célba.

Eredményem a tervezett időn (classic részidő: 7:55). Túlságosan nem lehetek elégedett. Át kell gondolnom a T100 terveimet is. Remélem addigra a körmöm is helyre jön. És alapvető hibákat nem követhetek el ismét (verseny előtti étkezés, frissítés, cipőválasztás).

Ismét bebizonyosodott, hogy síkvidéki futásokkal nehéz egy ilyen versenyre jól felkészülni. Minden évben megjegyzem, hogy milyen durva ez a pálya, aztán minden évben ismét rájövök, hogy nagyon durva ez a pálya.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
08:11:00 58 08:28 7.09 2750 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Ezüsthegyi képe

Ezüsthegyi 4796 napja

Gratulálok!!

breky képe

breky 4801 napja

Gratula. Már kezdtem hiányolni a beszámolót. Látom bírod az önsanyargatást. :)

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!