monique futás

2011.05.02 Hétfő, 17:21:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:34:28

Távolság

4.89 km

Tempó

07:03 p/km (8.51 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
0
Maximum
178

Edzésleírás

végre totál nyári feeling, sortban futás! itt a hegyen futottam két kört elvileg jó lazán. azért amikor 178-at elérte a pulzus erős emelkedőn, akkor átmenetileg kevésbé éreztem laza futásnak. :) azért jól esett!

 

csak sajna durván felment a pulzus közben, de hát ez van.. az első körben az (amúgy 1,2km) emelkedő 164-en túlra nem ment, igaz az volt a bemelegedés, na de a második körben véletlenül ugyanaz lett a tempó az emelkedőn (nem figyeltem a tempót egyáltalán amúgy, csak hogy laza legyen), viszont a pulzus 171-174 körül mozgott. azért ezen meglepődtem :P

 

a lejtő nagy része egy 6%-os 1km, jól esett lefutni rajta, közben figyeltem h hogy megyek, mert eszembe jutott amit tzh-val beszéltünk tegnap a fórumban :)

 

más: annak ellenére, hogy emelkedőn kezdtem a futást rögtön, a vádli  meg se mukkant! érdekes.... :) a combfeszítőnek azért jó gyakorlat volt 5:30-ban lefutni a lejtőn 1. körben. (a második körben visszavettem mert sokallottam a pulzust. ott már csak 6-6:30-ban mentem lefelé.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:34:28 4.89 07:03 8.51 0 0 178 164
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

25 hozzászólás

monique képe

monique 4800 napja

köszi :))

picikata képe

picikata 4800 napja

Boldog Névnapot Mónika! :)

...Jól mutatnál fürdőruciban a hegyen futva... ;) :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4801 napja

Mert állítólag más rovarokat is kiírtott....

Most keresnek helyette másik módszert.....ill. a riasztást ajánlják, mármint amit felkensz/befújsz magadra...

Mónika...pedig biztos vagyok benne, hogy nagy sikered lenne...

monique képe

monique 4801 napja

és miért tiltották meg...?

én még sose próbáltam bikiniben futni... :P

Bozót képe

Bozót 4801 napja

Feri: ja, tökjó, így most nem irtják őket semmivel....hurrá :/

Bikiniben örömmel kaszálok, kapálok és hasonlókat, de futni sajnos nem kényelmes :P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4801 napja

Az EU megtiltotta az eddig alkalmazott kullancsírtók használatát....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4801 napja

Látod Mónika! Bozót példát mutat neked! Tessék bikiniben futni!!! Persze néhány képet kérünk róla!!! Gondolj bele még a tv hiradóban is belekerülnél, hogy egész férfitömeg futott utánad! Így lehetne megszeretetni a futást minél több férfival....!!!!

Egész biztos hihetetlenül nagy sikered lenne....+mindenhol csokibarna lennél....

monique képe

monique 4801 napja

faritrek: köszi az infókat, érdekes volt olvasni. a vasmérgezésről azt olvastam, h főleg férfiaknál lehet rá esély, ha hosszú ideig szednek túl sok vasat anélkül h vashiányuk lenne. de gondolom te tudod hogy mennyi ami még nem túl sok nálad.

mi van ebben az EP-NO-ban, milyen vérképző? kíváncsi vagyok :)

ja, meg miért nem ért a többi vaskészítmény semmit? nem szívódtak fel?

 

forgi: ja :))) amúgy én ha terepen futok akkor terepfutás kategóriába teszem általában :)

 

Bozót, kezded a barnulást? :) idén én is igyekszem többet lenni a napon :) (szépen barnulok de csak akkor ha félóránál többet vagyok a napon. csak az a baj, h akkor meg leégés lesz belőle, de aztán 3 nappal később már barna vagyok :) ...még az arany középutat nem találtam meg. gondolom az lenne az arany középút h pár hétig napi félóra...)

kullancs: hja, egyszer a kertben szedtem fel egyet még gyerekként, de szerencsére még nem ásta be magát, csak le kellett törölni :)

Bozót képe

Bozót 4801 napja

Nyár: én is bikiniben kaszáltam tegnap :P 

Bozót képe

Bozót 4801 napja

Uh, Faritrek, keményen nyomod :P

Kullancsok: brutálisan sok van idén megint és ne higyjétek, hogy a városi parkok, árokszélek ne lennének ugyanúgy tele velük. Érdemes átnézni magunkat edzés-séta után.

Eperszem képe

Eperszem 4801 napja

Ez bíztatóan hangzik, hajrá, hajrá!

Fari képe

Fari 4801 napja

én most a ferroglobint szedek,ami kapszulás,a többit amit kipróbáltam semmit se ért..nem szoktam mindennap szedni,de ha szedem napi 2őt,és csak este,mert ha napközbe szedem be,a benne lévő b vitamintól qrva éhes vagyok,és ez amugyis a gyengém..verseny előtti 2nappal pedig 3-4kapszula naponta.....onnan lehet tudni hogy a vas felszivódik,hogy miután beszedted,kb 4-5órával már lehet érezni egy "belső forróságot"ahogy az oxigén jobban eltud jutni a sejtekhez...a vasbevitelnél vigyázni kell,hogy előtte-utána 4órával koffeint,és tejes dolgot ne fogyasszunk..nem kell félni,a vasmérgezéstől,mivel sportolunk,nagyon sokat veszítünk,főleg Ti NŐK.. b vitamint most találtam egy nagyon kafát,neorobion a neve,annyi a hátránya hogy izomba kell adni,de a kapszulás nekem nem jó,ez meg csak 2hetente kell,és sokkal jobb a hatása..most lehet elfogtok itélni hogy döfködöm magam(illetve nem magam,mert a feleségem adja be),de máshogy ez nem megy,nem lehet máshogy fejlődni(ráadásul nem terheli a szervezetet)...egy erős edzés után a vér akár 1hónapig savas,vagyis elvileg annyi után lehetne edzeni rendesen..egy 5órás versenyen meg minden kiürül nullára,lehet ujraépíteni a szervezetet...próbáltam a ferrlicitet is régebben,az is nagyon jó ,csak macerás a vénás beadás,de az biztos hogy beépül ...amerikába most az EP-NO(nem EPO!!) nevü kiegészítő a menő,tavaly volt nekem is,de az edzőm se tud most szerezni,több hónapot kell rávárni,abba valami spéci vérképző is van,mert miután elkezdtem szedni,10el lenyomta a pulzusomat,és hihetetlen állóképességet adott.. kb ennyi a vasról..dióhéjban

V.Petra képe

V.Petra 4801 napja

Örülök neki, hogy már látst egy halvány fényt! És bízom benne, hogy hamarosan teljesen világos lesz! :-) Csak így tovább!

forgi képe

forgi 4801 napja

Valahogy a laza hegyent összekötöttem a tereppel magamban.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4801 napja

Nálunk Tódorom múlt évben a kertben összeszedett néhány kullancsfélét, pedig messze nem dzsungelszerű...

monique képe

monique 4802 napja

köszi! :D

 

faritrek: jajaja ez teljesen stimmel, én is észrevettem hogy a lábaim csak akkor savasodnak amikor nem megy fel úgy a pulzus. és amióta szedem a vasat még nem volt ilyen!:) (de mielőtt szedtem előtte a jobb napokon is az volt h a pulzus ment fel, miközben a lábam nem volt szar. csak akkor még nem értettem h miért csinálja ezt így)

amúgy mennyit szedsz? nyugodtan írd le. :) azért vasmérgezést ne kapj! :)

orvos felírt folsavat, A-vitamint, multivitamint (abban van B is), meg rakás ásványi anyagot. szóval egész jó az orvosom:) ja és persze C-vitamin nagyon jó tipp, én mindig feloldok egy rakás aszkorbinsavat egy pohár langyos híg teában (nem fekete és nem zöld tea!), és a vassal együtt veszem be.

 

forgi, milyen kullancsok? aszfalton, utcákon futottam :) vagy nem egészen értem a kérdést.

lassukapitany képe

lassukapitany 4802 napja

Hajrá Spori, jó lesz ez! Ügyi vagy te! ;) Csak arra vigyázz, ha az a fény az alagút végén gyanúsan zakatol és dudál is... :DD

Fari képe

Fari 4802 napja

olvasgattam a vasproblémáidat,valami hasonló sejtésem volt,csak nem akartam okoskodni.....ha már elkezdted a vaspótlást,ne aggódj attól hogy magasabb a pulzus adott sebességnél..a vér elkezdte tudni szállítani az oxigént a sejteknek,ez attól van...majd nézd meg,hiába magasabban jár a pulzusod,azt fogod észrevenni,hogy nem gond azt fogod érezni,hogy van oxigén,nem savasodsz annyira,jobban bírod,jobban regenerálódsz...én nagyon sok vasat szedek,nem részletezem mennyit,mert elvinnétek vastelepre...b vitamin komlexet nem mondott orvos??b12???vérképzéshez..c vitamin,hogy tudjon a vas szívódni..csak eszembe jutottak ezek a dolgok,minden jót

Tündüs képe

Tündüs 4802 napja

Micsoda! felétek ilyen jó idő volt??? Egészségedre!

Hauanita képe

Hauanita 4802 napja

Én ma fáztam az elején... Aztán bemelegedtem és ok volt, de ez nekem még bőven tavasz feeling volt. Igaz kicsit később is voltam, plusz hűvösebb is volt...

forgi képe

forgi 4802 napja

Tényleg a kullancsoktól nem tartasz?

forgi képe

forgi 4802 napja

Már most itt van a nyár? Mi lesz így augusztusban?

Briel képe

Briel 4802 napja

Hajrá Móni! Még ha halovány is a fény, ha látod, akkor az már biztos, hogy nem barlangban vagy! :)

monique képe

monique 4802 napja

még elég halvány a fény de igyekszem ... :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4802 napja

talán fény az alagút végén?

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305