monique futás

2011.04.30 Szombat, 17:42:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:30:53

Távolság

4.15 km

Tempó

07:27 p/km (8.06 km/h)

Pulzus

Átlag
156
Minimum
0
Maximum
165

Edzésleírás

háát.. ma úgy gondoltam megnézem hogy megy 153-as pulzus tartása. arra számítottam h majd lassulok meg minden. szóval sokat nem vártam el magamtól, értelme se lett volna :)

 

a probléma az volt, hogy már a 3. körben sikerült bőven túlmenni a 153-as célon, pedig be se volt még a pulzus melegedve teljesen, hiába mentem olyan 7:15-ös tempóban ekkor; ez volt kb. a lehető leglassabb amit tudtam menni, mert már nagyon régen mentem ilyen lassan, szokni kéne. a fele után hirtelen sikerült lassítani 7:40-re.. a pulzuson persze ez nem segített, 158-162 között volt a második felében.

 

közben szomorú voltam, hogy hogy juthatott ez idáig, mire végre kiderült a vashiány. ha legalább az utolsó 1-2 menstruáció előtt sikerült volna rájönni, nem kéne ennyire mélyről indulnom visszafelé..... és azon gondolkoztam, hogy igazán a legnagyobb tanulság amit levonhatok az utóbbi pár hónapból az, hogy nem kell hagyni, hogy mások ennyire túlzottan befolyásoljanak a véleményükkel, amikor gond van a futással - én ugyanis egészen április közepéig szinte csak a lehetséges túledzés ötletére koncentráltam, mert szinte mindenki arra utalt. az egyetlen kivétel mamba volt, aki nem úgy gondolkozott, hogy á csak túl sokat edzek, hanem hogy valamiből kevés lehet a bevitel - még ha nem is teljesen jött be a tippje, nagyon sokat segített abban, hogy megtaláljam az igazi okot.

 

szóval amit elhatároztam a futás végére az az, hogy ha nem megy jól a futás, akkor soha többé nem fogom misztifikálni azzal, hogy biztos csak túl sok volt az edzés, hanem a közvetlen okot kell megkeresni és azzal foglalkozni!!! ez ugyanakkor egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne létezhetne túledzés. a klasszikus túledzés esetében a közvetlen ok lehet pl. túl sok stresszhormon. (lehet más is, ez csak egy hirtelen példa volt.)

 

jöhetnek a kövek, nem érdekel, nem érdekelnek az okoskodások, amiket elégtelen mennyiségű infóból írnak le. sőt, az még hagyján, hogy elégtelen mennyiség, de vannak akik még félre is olvasnak, meg rosszul is emlékeznek, tehát eleve hibás információból okoskodnak. akinek nem inge, az meg ne vegye magára!

 

amúgy a pálya fele erősen napos volt majdnem végig. (a másik fele van csak árnyékban ilyenkor, sajnos)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:30:53 4.15 07:27 8.06 0 0 165 156
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

26 hozzászólás

monique képe

monique 4802 napja

:)))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4802 napja

Ez viszont szentigaz!

Mónika kedves! Neked karmaid is vannak, pedig van neked nagyon szép mosolyod is, tessék gyakrabban elővenni a bűvölő mosolyodat!!!! Nagyon örülnénk neki!!!

monique képe

monique 4802 napja

amúgy, nem kell részletes vitába menni erről. a lényeg korábban le volt már írva :)

monique képe

monique 4802 napja

még valami, ne essél túlzásokba kérlek, mert nem esküdöztem soha a fehérjebevitelre, kérdőjellel írtam még azt is h talán tényleg működik az emelt fehérjebevitel. :)

monique képe

monique 4802 napja

igen, képzeld, kikértem egy orvos véleményét is, nem mondta ő se a vasat. (bár nem sportorvos volt, és nem ortopédus és nem reumatológus. mondjuk kétlem h utóbbi kettő bármit tudott volna kezdeni a tüneteimmel..totál nem az ő szakterületük a hematológia:)

szóval én igazán nem hibáztatok senkit és igyekszem magamat sem hibáztatni..

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4802 napja

Imhol tőlem egy idézet: ezután kezdtél el esküdözni a fehérjebevitelre, meg a fehérjekoncentrátumokra:

"Nem vagyok szakértő! Ezért azt javaslom, hogy keressél fel egy szakértőt, egy idősebb tapasztalt sportorvost, vagy egy tapasztalt ortopédust, reumatológust! Veszitenivallód nincsen, meghallgatod a véleményét. Hátha okosabb leszel tőle!

Mielőbbi jobbulást!!!"

No comment..

monique képe

monique 4802 napja

köszi mindenkinek!!

 

norcsi85, hát ez nagyon durva sztori, ezek után nem is szólok egy szót se, mert nekem elég a vasat szedni és kész :) meg nem is tartott másfél évig.. örülök hogy már jobb neked!

 

Bozót: a brainstorming jó, csak a stíluson sok minden múlik :) amúgy oké, kíváncsi vagyok tényleg, h hol beszéltünk róla bár szerintem esélyes, hogy rosszul emlékszel, mert én sem találtam meg.. :S

Bozót képe

Bozót 4802 napja

Azért majd előkerítem, hol beszéltünk a  vérképről ;-)

Kicsit nem értelek, te voltál mindig aki brainstromingot akart, amikor megkaptad akkor meg kövezésként értékelted....no, mind1, lényeg, hogy - remélhetőleg - megtaláltad az okot és mostantól csak jobb lesz.

norcsi85 képe

norcsi85 4802 napja

Szerintem se hibáztasd magad :) Mindenhez idő kell. Nekem több mint másfél évbe tellett, hogy rájöjjenek a pajzsmirigy-problémára és akkor is én kezdeményeztem, ugyan nézessük már meg. A kollégám is ilyen gondokkal küzd és ő mondta, hogy szinte kidülled a nyakadon a pajzsmirigyed, hogy-hogy nem vették még észre, hogy baj van vele?! És közben voltam több orvosnál is, jöttek a jótanácsok, mások is mondták, hogy így diéta meg úgy diéta, mire végül eljutottam az endokrinológushoz, ő is mondta, hogy a cukorbetegnek való diétát kell csinálnom 1500 kcal-sat. El is kezdtem és számomra semmi lemondással nem járt a dolog: eddig is 1500 körül ettem. Végül is a lényeg, hogy most már kiderült, tudok változtatni rajta, bár sajnálom azt a másfél évet, amit végigszendvedtem: koplalás, duzzadt végtagok, a futás sem ment úgy ahogy kellett volna, de jobb előre nézni, és tudni, hogy most már rendbe jönnek a dolgok nálad is! Ügyesen! :)

...májashurka képe

...májashurka 4803 napja

jó az utolsó előtti bekezdés, ezt már a vitaminoknál leírhattad volna és nem még a vitát generálni!:-)))

sokat ez nem jelent, de én nagyon szurkolok Neked!

Hajrá Mónika!!!

monique képe

monique 4803 napja

köszi :)

amúgy a lassú relatív, de a lábam el volt szokva ettől a tempótól. ha nem egyedül lettem volna, valszeg nem lett volna probléma :)

Tündüs képe

Tündüs 4803 napja

DD ez  lassúúúúúú

Tündüs képe

Tündüs 4803 napja

ÁÁ  a haragból soha semmi jó nem sül ki akkor sem ha csak magunk ellen fordul.  A hibákból tanulni kell, ( ha te ezt hibának veszed, én inkább tudatlanságnak nevezném egész más íze van- most pedig már sokkal okosabb vagy) és már többször leírtam légy türelemmel, ezt tartom most a legfontosabbnak.

monique képe

monique 4803 napja

:D

miki képe

miki 4803 napja

Hol egy kő :-)?

forgi képe

forgi 4803 napja

Monicque tudod a pokol tornáca is jószándékkal van kikövezve. De biztos vagyok benne a Neked irogató összes személyben benne volt az a jószándék.

Ne haragudj magadra sem! Csak enni fogod magadat a késöbbiekben is. S ne feledd, mert az egyik legnehezebb feladat a hibakeresés. Most tanultál, tapasztaltál és legközelebb már nem esel bele ugyanebbe a hibába.

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4803 napja

Lassúkapitány: egy Glázser Bozsó veszett el benned....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4803 napja

selejtesek, a helyett, hogy téged csodáltak volna, és utánad futottak volna, ők fociztak...

monique képe

monique 4804 napja

lassukapitany: ez jó :D:D

Feri: elég sokan voltak a pályán ám, biztos feltűnést keltettem volna.. :P (főleg fociztak meg ilyesmi)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4804 napja

Mónika kedves! Mindenki javasolt valamit, ezt megvitattuk, végül is meglett a jó megoldás, és ez a lényeg!!!

Remélem, hogy napolajat vittél magaddal.....

Legközelebb fürdőruhában kell futni, biztos nagy sikered lenne.....mennyi, és mennyi férfi kapna kedved a futáshoz, pontosabban az utánad futáshoz....

lassukapitany képe

lassukapitany 4804 napja

Monique fut hegyen völgyön át,

Kezeli már a vashiányt.

Napsütésben terem öröm,

Jó nő szalad a belső körön.

 

Czeglédi úrnak tüzet fog a lába,

Kenyai bíz Ő, csak jól álcázza.

 

Run-kának mindig derűs az arca,

Wanda sem pisil már a teraszra.

Szép az erdő, sűrűn zöldell már,

De legszebb akkor, ha Ő arra jár.

 

lassukapitany - 2011 :P

monique képe

monique 4804 napja

köszi a biztatást :)

RemAti: nyugodtan kérdezz ha több infót szeretnél :)

RemAti képe

RemAti 4804 napja

Írtam egy levelet, de nem küldtem el, mert rájöttem sok minden zavar és mennyire kevés az információ, hogy mit és miért csinálsz úgy a hogy. (Egy kicsit túrtam az edzésnaplódat -:) ). Szóban szerintem egyszerübb elmondani. Remélem hamar rendbe jössz.

RunKa képe

RunKa 4804 napja

most minden rendben lesz, újra erőre kapsz :))

nem véleményeket mondott sztem senki, csak tippeket segítőszándékkal :) Szeretünk ám !

monique képe

monique 4804 napja

én nem haragszom senkire magamon kívül! elvégre én voltam az aki hallgatott a véleményekre, az én döntésem volt!
RemAti képe

RemAti 4804 napja

Nem kell haragudni senkire mindenki próbált segíteni neked. Néha az ember bemegy az erdőbe.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305