Mike01 bringázás

2011.04.20 Szerda, 17:43:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:40:25

Távolság

41.53 km Szint: 450 m

Tempó

02:25 p/km (24.81 km/h)

Edzésleírás

Erosites.

10X mentem fel a Berceli legmerekedebb domboldalon. Igy viszonylag jo szintemelkedest sikerult elerni, mondjuk ennek 99%-a a kozepso 20km-en tortent. A 2.-at es a 10.-et megnyomtam kb. 95%-osan, mind a kettonel kicsit el is savasodtam. Nagyon jol esett. Futasban gondolkoztam, de ezt kar lett volna kihagyni. Hazafele kellemes 30as tempo, total szelcsend volt oda-vissza.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:40:25 41.53 02:25 24.81 0 85 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4819 napja

monique: a sportszivet szerintem kb. ugy kell elkepzelni, mint egy autot (emberi test), amelyben van egy nagyon eros, feltuningolt motor (emberi sziv), de virsigumikkal, gyenge kasztnival.

monique képe

monique 4819 napja

a hegyi biciklit én is imádom! :D

 

orbea orca, egyetértek, nekem is az a tapasztalatom hogy gyorsítóedzések nagyon hatékonyak voltak fejlődésben meg az a kevés extra testzsír is leolvadt hamar még amikor a futást kezdtem (akkor elég nagy intenzitással mentek a futós szakaszok, köztük gyaloglások - egyfajta intervalledzés volt végül is).

 

de azt én nem hiszem h az izomtömeg kötelező a jó zsírégetéshez, nézd meg a maratonfutókat :) ők égetnek a világon legjobban zsírt és kb nulla a látható izomzatuk. ha jól tudom, az izom mérete-mennyisége inkább azzal korrelál, hogy milyen erős az izom (tehát pl. mi a maximális súly amit lehet vele emelni). a zsírégető izomrostok nem foglalnak nagy helyet.

 

a sportszív mivel borítja a szervezet egyensúlyát? ez nekem nem volt világos (nem volt elég konkrét a kíváncsiságom kielégítéséhez).

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4819 napja

Csatlakozom Attilához.

A legjobb edzés a hegyi edzés kerékpárral,mert ez a leg intenzívebb mind a keringésnek,mind az izomzatnak.

Nem elég csak a magas pulzus az igazi változáshoz kell az izmok terhelése.A test kompozíció változáshoz az intenzív edzések sokkal hatékonyabbak,mint a normál bevett "zsírégető"pulzustartományban való edzés,főként,ha valaki edzetlen,és egy 6 perces kocogástól is 180 a pulzusa.A kalória számolók így totál hasraütésszerű számadatok,csak arra jók,hogy az ember ájuldozzon,hogy milyen sok kalóriát elégetett...

Közben a valóságban általában minimális izomrendszerrel a felét sem képes elégetni,mert csak az izmok képesek a zsírégetésre.

Én ezért ajánlom mindenkinek,főleg nőknek a súlyzós edzést,mert ha kicsit nő az izomtömegük,akkor hatékonyabban fognak zsírt égetni.

A keringési,és az izomrendszer arányos fejlesztése szerintem a legfontosabb dolog,nagyon sokan csak az egyik,vagy csak a másik edzéstípúst űzik,így lesznek szép nagy melákok akik nem képesek ellátni keringéssel az izmokat,így nem tudják használni őket,és dupla tüdejű atléták,akik ha abbahagyják ott állnak egy hatalmas sportszívvel,ami nem kellsemmire,így borítja a szervezet egyensúlyát

picikata képe

picikata 4820 napja

Amig ilyen jó az idő ki kell használni a bringára Mike...jó kis hegyi edzés....fincsi nagyon... :)

De én most még irni sem tudok...úgy ki vagyok...elhagyott az erőm...

Mike01 képe

Mike01 4820 napja

Koszi a tanacsot. Majd probalom eroltetni a kiallast, de nem erossegem. De lehet pont azert nem megy, mert nem gyakorlom. Nem szeretem annyira.

Fari képe

Fari 4820 napja

remek erőfejlesztés...minnél többet csinálod,fog nőni a sebességed-vagy kisebb lesz a pulzus,mert ilyenkor képződnek a hajszálerek..nyomjad kiállva-beülve vegyesen

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!