forgi túra

2011.03.27 Vasárnap, 07:03:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:51:35

Távolság

24.7 km Szint: 700 m

Tempó

11:48 p/km (5.08 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
107
Maximum
184

Edzésleírás

A mai edzésemről mit mondhatok?

Röviden: rendkívül sok élményt adott, szép fekete körömhöz jutottam általa, és egy új cipőhöz. Kitűnő túraidő volt, a terepviszonyok ideálisak voltak, se sár se semmi, a táj (hogy is volt Tétényi szemétbánya pedig gyönyörű. 7.03-kor indul a mandula. A célom a túra volt helyenként esetleg belefutva. Ez utóbbi ismételten elmaradt, a végére tartalékoltam a futást, de közben más gondok akadtak. 

Szóval indulok. Az első ellenőrző pont felé menet volt két gyönyörű emelkedő, mondhatnám dimbes-dombos volt a táj. Nagyon jó volt. Ezt követően jött az óriások lábnyoma. Az utat ugyanis traktorok járták ki, és a nyomuk megmaradt a korábban mély talajon. Jópofa látvány volt.

A harmadik pontra menet kicsit felmerült bennem ifjúságom korahajnala egy dombra értem, ahol megsárgult árvalányhaj is jutott. Apám háza , kertje jutott eszembe, a nem messze fekvő Érdről. Bár sok szép emléket nem tudok felmutatni vele kapcsolatban, de a domboldal a maga rendezetlenségében, természetességében sok érdekességet rejtett. Gondolataimba elmerülve, sikeresen letértem az útról, s mentem tovább egyenesen a csapáson. De aztán feltűnt, se jelzés, se szallagozás. Szerencsére csak vissza kellett fordulnom s ráleltem a helyes irányra. (De ez némi időbe, s kerülőbe került.)

Aztán Kálváriát jártam, mert a következő pont a Sóstó feletti Kálvária-hegyen volt. Aztán telt múlt az idő, s eljött a horgásztó és utánna a Benta-patak, amelynek partján folytatódott az út. Kicsit emlékeztetett a patak a Vajasfok egyik szakaszára, csak ott több a víz. Persze ez csak képzelgés, hiszen azt csak a víz tetejéről ismerem. Majd eljutottam az erdészlakig, ahol hosszú évek óta különlegesebbnél, különlegesebb veterán autók láthatóak. Aztán irány a Nyakas-kő. Itt újabb emlékek száltak meg, mivel ezt a részt (erdészlaktól-Nyakas-kőig), pár éve mutatták meg nekem. A Nyakas-kőnél, ha még nem változott semmi, egy geoláda rejlik, de azt most nem kerestem meg. Sajnos itt már nagyon éreztem a lábamat, a cipőm nyomta, de akkor még nem tudtam azt, hogy körömfesteés következik. Dehát, mint ahogy a mondás is állítja, nincs más hátra csak előre. Eljött a Szily-kápolna (dehogy jött én mentem oda), amit azért sem felejtek el a későbbiekben, mert örök emlékként kaptam a túra teljesítéséért egy jelvényt (rézjelvényt vagy nem) , amin a kápolna van. Ezt követően már könnyed volt a helyzet és akár be is futhattam volna a célba, a táv nem volt túl vészes, energiám sem volt teljesen a végén a szint pedig, mindösszesen 16 méter volt. A lőtérre érve, elzúgott felettem egy repülő, de szerencsémre nem a grippenek trtottak lőgyakorlatot, s nem a világháborúból maradt harcoló géppel találkoztam, csak egy vitorlázóval. Így aztán kényelmes körülmények között besántikáltam a célba, ahol Krysta és TZH már egy órája kellemesen sörözgettek.

A sors fintora, hogy beszélgettünk egy kítűnő akciós cipőről a Decathlonban hazafelé TZH-val, aki javasolta, ne legyek rest, menjek és vegyem meg gyorsan az akcióban. Aztán egyedül maradva a kocsiban úgy döntöttem, hogy élek a lehetőséggel.

S, hogy milyen cipő jutott Nekem? Elárulom: sárga!!! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:51:35 24.7 11:48 5.08 605 107 184 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

forgi képe

forgi 4841 napja

A végén kiderült nem a körmöm feketedett be. Csinált egy vérhólyagot, vagy mit, s azt láttam. Fájogat, érzékeny, de bőven kibírható.

Tündüs képe

Tündüs 4842 napja

Nagy gratu, fáj is a körmöd, bvagy csak színes???

Bozót képe

Bozót 4843 napja

Gratu a túrához és sok örömteli, körömfestés-mentes kilit kívánok az új cipőben!

Briel: kedves poén az a tábla :P

Eperszem képe

Eperszem 4843 napja

Szép kis túra, gratulálok! A cipő is nagyon szupernek tűnik, sok sok kilit bele!! Sajnos ez  a a körömfestés ismerős ...

forgi képe

forgi 4843 napja

Köszönöm az észrevételeket!

 

run-ka

Talán az új cipő megoldja a lakkozási problémákat.

 

RunKa képe

RunKa 4844 napja

Szép szintest túráztatok, gratulálok, legközelebb hagyd otthon a körömlakkot !

 

Briel képe

Briel 4844 napja

Gratulálok! A túrához is és a cipőhöz is. :) Remélem a cipővel szerencséd lesz, a színéről az jutott eszembe, hogy az USA-ban egy kirándulóhelyen a hasonló színösszeállítású kígyónak halálos a marása, s az arra túrázókat az alábbi feliratú tábla figylemezteti a veszélyre: "Black and yellow - kills the fellow". Azért remélem, Te túléled az új cipődben való túrázást!

pátyalso képe

pátyalso 4844 napja

Gratu,az élményekkel teli túra teljesítéséhez és az új cipcsihez:))

forgi képe

forgi 4844 napja

Ok, legyen. Nem szimplán sárga, sárga-fekete. :) 45-s méretű. Esetleg más részletre gondoltál? :)

Debyand képe

Debyand 4844 napja

Szép túra Forgi, gratulálok hozzá, bár a körmöd lehet, hogy nem ezt mondja.... Na, azért kicsit többet is elárulhatnál a cipőről....

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!