zsolaaa bringázás

2011.02.19 Szombat, 10:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:42:00

Távolság

73.5 km

Tempó

02:12 p/km (27.22 km/h)

Edzésleírás

edzés Csabival

Zeg-Vasvár-(8-as)-Körmend-86-os út-76-os út-Bagod-Zeg

Úgy terveztük a Csabival hogy ha nem lesz olyan viharos szél mint múlt szombaton akkor elmegyünk tekerni. MIvel Északi szelet jeleztek, ezért úgy terveztük hogy a táv első felében Vasvár felé megyünk szembeszélben hogy később könnyebb legyen. 8 perces váltásokkal haladtunk 25-27-es tempóval közepes erőfeszítéssel kistányéron, 90-es lábforgással

Épp tervezek kiállni a vezetésből erre szól hátulról a csabi hogy jön egy traktor álljunk rá. Elkezdek sprintelni 40-el a traktor megelőz majd a csabi is én próbálok beállni a szélárnyékába de az olalszél és hosszú vezetés miatti a fáradság miatt miatt szakadok le. MIndegy jó kis intervall volt.

A vasvári emelkedő közepéig együtt megyünk majd megnyomom kicsit hegyi edzés jellegel csabi leszakad. Eszünk, utána csabi lefelé próbál egy kis előnyt kicsikarni a városban de beérem 50-el

Vasvár után rámegyünk a 8-asra itt már hátszelünk van egészen Körmendig 35-ös tempóval szaggatunk szerencsére gyér forgalomban. (Meg is jegyzem Csabinak hogy Grazig el lehetne vitorlázni ebben a szélben majd vonattal hazajönni)

 Körmend után a hírhedt 86-os újra kanyarodunk fel. Tudni kell hogy ez a környék legforgalmasabb legbalesetveszélyesebb és legszarabb főútja. Szerencsére itt sincs nagy forgalom csak pár kamion borzolja a kedélyeket mikor elhúz mellettünk miközben mi az út széli kátyúkat kerüljük az úttest közepén. (Csabi mondja is ide többet nem jön vagy végrendeletet ír előtte)

Próbál tempót menni de a sok úthiba miatt feladja megunjuk nem megyünk el Lövőig hanem le kanyarodunk a 76-os útra ami kerékpáros közlekedésre alkalmasabb.

30-35-el haladunk erre azt veszem észre  hogy egy szarvascsorda (8-10 db) sprintel az út mellett majd mögöttünk átviharzik az úton. Kemény helyzet volt utólag elgondolkodok rajta hogy nem sok kellett hozzá hogy ne rajtunk gázoljanak át.

A cél előtt 5km-el a Bagodi emelkedő végén felpörgetem 40-ére a tempót majd egyedül megeresztek egy sprintet.

Jól elfáradok a végére

Közel 29-es nettó átlag sikerült ami nem rossz ilyen szélben

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:42:00 73 02:13 27.04 0 90 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!