nedus futás

2011.02.12 Szombat, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:28:50

Távolság

40.2 km Szint: 710 m

Tempó

05:12 p/km (11.55 km/h)

Pulzus

Átlag
151
Minimum
0
Maximum
161

Edzésleírás

Margita terepmaraton

Az előjelzések szerint éjjel/reggel fagy volt várható . Erre mikor fél8-kor elindultam 6 fok volt .Na , gondoltam , ma is sárban futunk .

  Kopi Zolival és László Szilvivel mentünk Gödöllőre . Gyors nevezés után kimentem egy kicsit kocorászni . Rajt pontban 9-kor .

  Mára egy kicsit merész és kicsit öngyilkos tervem volt . Gondoltam kipróbálom , hogy a múltheti Futapest versenyen "elért" 150-es pulzus átlagot meddig tudom fenttartani . ( a nemrég történt mérés szerint az anareob küszöböm 152 ) Nos , kiderült : 25 kiliig . Odáig tök jól ment , a sár ellenére a Margitára 4:42-es átlaggal értem fel . Viszont 25-nél , ahogy kell elzsibbadtam , eléheztem . Következett 5 nagyon szenvedős kilóméter , ráadásúl ezen a szakaszon el is kavartam egy kicsit ( utólag megmérve 800 m ) . Itt már hiába ettem/ittam , semmi hatása sem volt . Nagyon sokáig tartott ez az utcsó tizes , mind időben mind fejben . A tempóm már elfogadható volt , de küzdőszellemnek a szikráját sem tudtam felmutatni . 

   Tapasztalatnak jó volt , élménynek nem annyira . Most nem voltam annyira "happy " , mint pl . a Téli Mátra után . Pedig , ha az elkavarás kb.5 percét levonom(nám) , elég jó idő lett volna . Ezek szerint egyenlőre maradok ( főleg a hosszabb versenyeken ) a 145-148-as átlagoknál .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:28:50 40.3 05:11 11.58 650 0 161 151
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

KerCsaba képe

KerCsaba 4856 napja

Hatalmas Gratula! Ismét egy remek eredmény! A múlt héten mondtam is Kabónak, hogy biztos, hogy 3:30-on belüli időt fogsz menni. Jó előjelek az alapozás vége felé :-)Hajrá!!
Kopi Zoli képe

Kopi Zoli 4857 napja

Így is jó idő lett ez.
Én látatlanba belementem volna a 3:30-ba.
Gratula, remélem sok versenyen összefutunk még idén.

nedus képe

nedus 4857 napja

Köszi az intelmeket ! Neked meg eredményes , akciódús , sikeres évet kívánok !

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4857 napja

Értem,de egyébként gondoltam,hogy nem tél közepén szeretnél csúcs formában lenni,a tél az alapozásról szól általában.Így jók az ilyen tét nélküli megmérettetések arra,hogy tudd,hol tartasz felkészültségben,és teszteld magad ,hogy mit hogy tolerálsz.Szezon elején én is ezekre az alapelvekre építve versenyzek,majd a mezőnyben tudom meg,hogy a munka amit elvégeztem mire elég,hol a helyem a mezőnyben,mit vállalhatok be...Idén szeretnék többet akciózni mint eddig,több elmenést elcsípni....Lehet,belerogyok,de legalább tudom,mire leszek képes a fő versenyeken,bevállalhatom-e ott az elmenéseket.

További jó alapozást!

Üdv

nedus képe

nedus 4857 napja

Hát igen kockázatos dolog volt , és nem is jött be . De valahol ki kellett próbállnom és ez nem volt egyáltalán cél verseny .Valamit megint (újra)tanultam .

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4857 napja

Én gratulálok a teljesítményedhez,kemény pályán erős tempót nyomtál,nagyon erős,felkészült vagy.

A hibákból pedig tanulni kell,legközelebb ezeket el fogod kerülni biztosan.Egyébként szerintem bevállalni a versenyek első részében általában nem túl kifizetődő,könnyű elnavigálni,ha határon mész,mint most.

DJ_RushBoy képe

DJ_RushBoy 4857 napja

11,5-ös átlagsebesség?? Én még sík aszfalton sem nagyon tudnék így menni! Csak így tovább!

Fidó képe

Fidó 4858 napja

Én nem nézegetem a pulzusomat, de meg lennék elégedve ilyen időeredménnyel!, persze így is elégedett vagyok!

Gratulálok! :)

Ezüsthegyi képe

Ezüsthegyi 4858 napja

Gratula! És ne elégedetlenkedj, nagyon kiegyensúlyozott a plzusod - legalábbis az átlag/max közelségét tekintve.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!