breky futás

2011.01.30 Vasárnap, 09:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:33:38

Távolság

39.8 km

Tempó

05:22 p/km (11.18 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
155

Edzésleírás

Budapest-Ráckeve.

Már régóta tervezgettem, hogy egyszer elfutok édesanyámhoz. Ma jött el a kedvező pillanat. A reggeli készülődés kicsit elhúzódott, így csak 9 óra után sikerült elindulni. Magamra csatoltam a tegnap beszerzett kulacsövet, két müzliszeletet és útnak indultam. Elég csípős hideg volt, de a pulóverre még egy mellényt is felvettem, bízva abban hogy nem öltöztem túl. Az első 5 kilin kicsit magasabb volt a pulzusom a tervezettnél, de később rendeződött.

A budai dunaparti bringaúton mentem az M0-ig, majd a hídon át a Csepel szigetre. Itt tovább a dunaparton a Vízművek területén. Béke és nyugalom honolt, élveztem az érintetlen havas tájat. A töltés és a Duna közötti árterület elvileg zárt terület, rajtam kívűl senki nem járt erre. Illetve egy nyúllal találkoztam.

Tököl magasságában elértem a dunai komphoz. Itt kellett visszamennem a afaluba a főúthoz, eltávolodva a dunaparttól. Ahogy Tököl felé futottam, egyszer csak rádőbbentem, hogy az előttem lévő árterület víz, azaz jég alatt van. Először viccesnek tűnt, de később már nem volt az. A tükör sima jégen araszoltam előre a sima talpú futócipőmben, miközben láttam, hogy 20-50 centire vagyok a talajtól. Csak bizakodtam, hogy nem szakadok be a néhol recsegő jégbe. Ezt a kb. 1 km-es jégen futást 7 és fél perc alatt tettem meg. Mikor újra biztos talajon álltam, már végig a főút mellett futottam.

Szigetszentmártonban, az utolsó községben hozzámcsapódott egy jópofa kiskutya. Futkározott körülöttem és az összes autót megugatta. A falu szélét elérve, csak nem akart leválni rólam. Próbáltam visszazavarni, de nem állt kötélnek. Az utolsó 9 kilométer Ráckevéig velem együtt futotta le. A futás nagyszerűen sikerült, jól éreztem magam végig. Kár hogy ilyen "közel" van Ráckeve, így nem lett meg a YT 50 kili. A kutyát meg befogatta édesanyám, én meg röpcédulákkal keresem a futóbolond kutya gazdáját.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:33:38 39.8 05:22 11.18 0 0 155 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

schankox képe

schankox 4839 napja

Khmm. Kicsit durva lett ez a hónap nem??? Hova ez a rohanás??? Úgy látszik, fel kell kötnöm a gatyámat :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!