monique futás

2011.01.29 Szombat, 10:52:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:09

Távolság

9.55 km

Tempó

06:18 p/km (9.53 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
166

Edzésleírás

ma elvileg 5:30-ban mentem volna 1 órát, ez vmi pulzusteszt lett volna :), de lefújtam amikor megláttam a hóhelyzetet a pályán. sebaj :)) amúgy tök jól esett, aztán utána még gyalogoltam a hegyen fel negyedórácskát 125 körüli pulzuson.
ja, és egyszer megnéztem a lépésfrekvenciám, mert már egy ideje tűnődtem azon, hogy nem megyek-e túl alacsony frekivel, mert én totál úgy érzem, h alig "forgatom" a lábaimat, direkt be kell fékeznem mindig, hogy a lassú tempót tartsam.. na, az eredmény, 190 körüli a lépésfrekvencia 6:10-6:20-as tempónál :)) (vhol 185-195 között.) asszem felesleges volt aggódnom, de hogy lehet hogy ezt a lépésszámot lassúnak érzem? :D
most pedig húzok a szigetre a találkozóra, jó lesz még egy kicsit kocogni! :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:13:00 2.08 06:15 9.60 0 0 155 140
00:47:09 7.47 06:19 9.51 0 0 166 157
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

27 hozzászólás

monique képe

monique 4893 napja

orbea orca: hát gondoltam. a 20%-ot csak a biztonság kedvéért írtam:P de ja, szerintem is a 10 is már baromi nehéz lenne 90-100-zal.

a poén jó volt :)))

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4893 napja

Lányok,olyan úgy csak a Tour De France-n a profik tudnak menni....Egy 8-10% hegyen bármilyen áttétellel,még compact 34-26-al sem tud 90-100 lábforgással pörgetni egy amatőr biciklis...Xer nélkül nem megy....

Rövid szösszenet,nem az én tollamból/Sipié/,de ékeskedem vele,szerintemtetszeni fog nektek is:-)

Versenyző áthalad hegyi befutón a célvonalon teljesen elkészülve a 128.hely környékén 5 perc hátránnyal...

Amint áthalad a vonalon szinte már öntudatlan állapotban beborul az árokba...Leesik a bringáról,de még ott is ugyanúgy forog a lába...

Ott áll épp két edző pár méterre.Egyik megszólal szakértően:Na,látod,most tudna menni,elvaxolta...Későn vette be a Xert...:-)))))

Egyébként a Pesti közlekedésben én sem szívesen bringáznék,bár sok év tapasztalatom van közutakon,úgyhogy ha bringáztok valóban nagyon figyeljetek,hamar meg lehet a baj...A bringa utakon is!Minden autós kereszteződés kész életveszély...

monique képe

monique 4894 napja

ja, mondjuk forgalmas úttesten sose fog nekem menni, de ez van:)

monique képe

monique 4894 napja

Bozót: köszi a biztatást :) emelkedők: van egy érzésem hogy 20%-os emelkedőn hiába teszed a legkisebbre az áttételt, akkor se lesz laza pörgetés.. :)

Bozót képe

Bozót 4894 napja

Biztosan szokni kell a bringát is, aztán menni fog!   Tibor, azért csak a meredekség nem minden, az áttételekkel könnyen lehet meredek hegyen is lazán pörgetve haladni (ahogy a fene kemény srácok csinálják a flancos drága bringákkal) akkor is ha nincs erő :))))   Szép világ volt, mikor mindenki a kis Camping bringákkal nyomta :))))

monique képe

monique 4894 napja

orbea orca: röhögni fogsz, de én baromira veszélyesnek érzem a bringázást :) és most nem is csak az esésre gondolok, de úttesten biztos, hogy nem mennék főleg itt bp-en. szerencsére van pár útvonalam errefelé, ahol lehet bringázni anélkül, hogy az autókkal kéne foglalkozni. :) másrészt még nagyon szoknom kell a megfelelően magas nyeregállást - az alacsonyabb a kényelmes egyelőre, de az meg ugye nem jó a lábnak, síkon se, de főleg hegyen nem, pedig én főleg hegyen akarok biciklizni :). na, de mindenképpen le lesznek ezek az akadályok küzdve valahogy. :)

Gida képe

Gida 4895 napja

Nekem 180 lépés/ perc...

Szóval a tiéd is ideális!

Egs!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4895 napja

Móni,minden évben erősebb leszel,az edzettség folyamatosan szezonról szezonra jobb lesz.Leginkább a versenyek tudnak előre vinni,ezért célszerű minél többet versenyezni,az a legjobb edzés.Azért jó egyébként ha "több lábon állsz"több sportot is viszel,mert ha van egy kis sérülésed akkor kihagyod azt,aminél akadályoz a sportolásban,ugyanakkor nem lesz edzettségi szint leépülésed,mert mást tudsz edzeni.

És psychésen sem olyan nehéz,mintha semmit nem csinálnál...Egyébként írtam,de a bringa sokkal kevésbé sérülésveszélyes sport,mint a futás,hacsak el nem esel...

2 féle sportot csinálhatsz,de természetesen nálad legalább 60 vagy 70%-ban a futás domináljon.

monique képe

monique 4895 napja

hát gondolom ahhoz is kell erő hogy változatosan tudjon edzeni az ember, tavaly nem bírtam kétféle sportot csinálni rendesen, remélem idén sikerül:)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4895 napja

Nem baj..Minél változatosabban edzesz minél többfélét,annál erősebb leszel:-)

Legalábbis ez az én tapasztalatom-véleményem.

A monoton egysíkú terhelés nem visz sehová,legfeljebb a túledzés,és a sérülések felé.

monique képe

monique 4895 napja

hát, 7%-oson még nem mentem, csak 3-4-5% :)) de van meredekebb hegyből is itt bőven, szóval majd kipróbálom... :) bár van egy érzésem h jól le lesz terhelve a combizom tőle. :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4895 napja

Ha hegyen felfelé tudsz mondjuk 7-8%oson 90-es lábforgást tartani az már nagyon jó,mert kemény keringési edzettség kell hozzá.

monique képe

monique 4895 napja

hát, azt nem tudom h milyen frekvenciával mentem a hegyen eddig :) de meg fogom nézni!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4895 napja

Mónika,bringán is maradj a magas lábfrekvenciánál,mert messzebbre jutsz vele,mint a kemény nyomakodóssal....Jó neked egyébként,hogy szeretsz hegyre felfelé bringázni...:-)Nem azt mondom,hogy én nem szeretek,csak valahogy nem forog olyan könnyedén a lábam 90-100-al felfelé,ahogy azt szeretném:-)

forgi képe

forgi 4895 napja

Egészségedre!

monique képe

monique 4895 napja

én nem szoktam figyelni h hogyan gyorsítok...halványlila gőzöm nincs, hogy a lépéshosszt növelem vagy a lépésfrekit, csak gyorsítok és kész :)

a gyorsítóedzés egyáltalán nem monoton!! akkor se ha 100m-es pályán végeznéd :)

MungDaal képe

MungDaal 4895 napja

Röhögni fogsz, de én is így vagyok a lépésfrekivel! Akkor döbbenek rá, hogy nem alacsony a lépésfreki, mikor adott lépéshossz mellett, pusztán a lépésszám növelésével próbálok gyorsítani. Egyébként érezhető, ha puhán gurulósan megy akkor jó a lépésfreki, alacsonyabb lépészám mellett nekem sem esik jól, megfájdul a térdem ... :) Gratula a monotonitás tűrő képességedhez! Egyszerűen végem lesz a tavaszi gyorsító edzéseken a 400-as pályán. Bár remélem a 3:50-es tempó majd elvonja a figyelmem. :DDD

Egészségedre!

 

monique képe

monique 4895 napja

hát a -2 nem is zavart!:) mínusz 11??? ááá éjfélkor futottál mi? :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4895 napja

Kedves Mónika! Mondták már, hogy te egy mázlista lány vagy? Én -11 fokban futottam (lásd mai napom) te meg vacak -2-ben, szinte Kánaáni viszonyok....

monique képe

monique 4895 napja

kellett=kellett volna

monique képe

monique 4895 napja

RemAti: a pulzust kellett tesztelni. azt nem biztos hogy érdemes hóban. a margita nem pulzusteszt, az sima edzés.

RemAti képe

RemAti 4895 napja

Látunk egy kis havat és edzést módosítunk? -:) Mi lesz veled a Margitán? -:)

plekoklári képe

plekoklári 4895 napja

Egészségedre!

monique képe

monique 4895 napja

bringa: mondjuk az érdekes, hogy imádok hegyen felfelé menni bringával. :) bár valszeg csak azért, mert jól esik ahogy ez felnyomja a pulzust :)

monique képe

monique 4895 napja

orbea orca: szerintem a  bringán is inkább pörgetni szeretek, mint nagy ellenállás ellen lassan forgatni a lábam, de majd ezzel még kísérletezem:)

RemAti: feladni, mit? :)

RemAti képe

RemAti 4895 napja

Egészségedre! Ilyen egyszerűen nem szabad feladni. -:)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4895 napja

Ha a 190-et elfelezzük kettővel,akkor épp 95-ös lábforgásal mész,szerintem az tök ideális,jó:-)

Futás lépésszámot én még sosem számoltam,majd egyszer megszámolom,mert többen azt mondták a futás lassít.Miközben bringán nem mennek 90-es átlaglábforgássall sem,nem tudom,honnét veszik.....Szerintem 180 nekem is van,bár ha friss vagyok akkor inkább ruganyosabban futok hosszabbakat lépve,és az több időt vesz fel nyílván.

Egészségedre:-)

 

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_1 w
Egyéb Garmin FR 305