jeszi futás

2010.10.23 Szombat, 10:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:34:10

Távolság

14 km

Tempó

06:44 p/km (8.92 km/h)

Edzésleírás

Öszze-vissza az arborétumban. Szép öszi ruhába öltöztek a fák, bokrok. Eleinte sütött a nap, aztán egyre inkább beborult. A pulzusöv már kezd kinyúlni, így néha elég fura adatokat mér. Ettöl függetlenül nem sikerül(hetet)t 140 alatt tartani a pulzust. Felvettem egy mellényt is, mert a tegnap estit megérezte a derekam. Így meg soknak bizonyult. Nem igazán sikerül eltalálni az öltözetet.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:34:10 14 06:44 8.92 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

nalacy képe

nalacy 5001 napja

Hát igen, a kudarckerülő magatartásomra már a cicológus barátom is tett megjegyzést, el is hajtottam, hogy ne dolgozzon állandóan, de valóban így van: ha már csinálok valamit, az legyen olyan. amilyennek lennie kell. És még egy fontos elem: nem szeretek szenvedni, mindenből csak annyit és olyan formában ami jól esik, nehogy megutáljam mondjuk a futást. Biztosan fogok próbálkozni valami hosszabb távval is, mint a maraton, de szerintem egyáltalán nem vagyok elkésve, főleg ahogy versenyről versenyre látom csodálattal a tőlem jóval idősebb embereket (férfiakat és nőket egyaránt) FUTNI (ezt azért írtam nagy betűkkel mert valóban száguldoznak). Örülök a jó eredményeknek, de még jobban annak, ha valami kitűzött célt-távot sikerül bármilyen formában teljesítenem, nem akarok csúcsokat dönteni, egyszerűen csak futni és ennyi.

jeszi képe

jeszi 5002 napja

Kösz a tanácsokat. Néztem én is a különbözö módszereket (Maffetone, Hadd, LSD (?)). Nagyon hasonlóak, nem is tudom igazán a különbségeket. Engem a Kevin féle "Hadd módszere - amatör szemmel" írás gyözött meg (bocs, de bizonyos helyzetekben eltünt a hosszú ö és ü). Meg olvastam a Hadd-féle esetleírást is. Csak még kitartás kellene hozzá. Mindenesetre legalább megpróbálom közelíteni, a nagy fegyelmezettség és szigor nem kenyerem:). A maratonod biztosan már idén meglett volna - csak nem úgy, ahogy szeretnéd. Nekem 3 éve az elsö futó évemben fontos volt, hogy meglegyen, így megcsináltam. Aztán futottam utána pár 50-est, hogy azt is tudok:D. De az idei Spar maraton volt az elsö "tökéletesre" sikerült ilyen távú futás. Te meg a tökéletessel akarsz kezdeni -, így is lehet, és egészen biztosan sikerülni is fog. Nálam belejátszott az is, hogy nem akartam, hogy "kifuassak az idöböl". Afféle kapuzárási pánik. Aztán úgy látszik - remélhetöleg - nem kell még ettöl tartani.

nalacy képe

nalacy 5002 napja

Ultra? Egyenlőre az első maratonra gyúrok, remélem tavasszal meglesz!

nalacy képe

nalacy 5002 napja

A derekamra én övet használok, neked is ajánlom, sokfélét lehet kapni, frankón melegen tartja a derekamat, mivel egyik gyenge pontom nekem is az. Mivel én beleszerettem, ajánlom neked is a Maffetone féle futást, főleg ebben az őszi-téli időszakban. Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!