mr puhány futás

2010.10.09 Szombat, 07:50:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:37:34

Távolság

4 km

Tempó

09:24 p/km (6.39 km/h)

Pulzus

Átlag
148
Minimum
0
Maximum
163

Edzésleírás

Cél: az előző rehabilitációs edzés hihetetlen teljesítményének felülmúlása.

 

A korai futás kezdetben nem tűnt túl jó ötletnek. A levegő elég hideg volt, a fák között fáztam, a napon meg melegem volt. Kénytelen voltam végig orron lélegezni, ami nem esett túl jól.

 

A 3. körben gondoltam először arra, hogy abba kellene hagynom, mert erősödött a fájdalom. Érdekes módon nem a korábban jól megismert fájdalom jelentkezett, most inkább a jobb sípcsont teteje fájt. Örültem ennek a fájdalomnak nagyon, inkább itt fájjon, mint a térdem belül.  Nem volt annyira ijesztő, mint a korábbiak, melyek ledöntöttek, de persze kellemes sem volt... A 3. körtől már több-kevesebb fájdalommal futottam, tünetmentes nem voltam, de a fájdalom még teljesen tolerálható volt. A végére a jobb sípcsont alja is fájni kezdett. 

 

Érdekesség, hogy fájdalom leginkább emelkedőnek jelentkezett, síkon jól elvoltam. Talajfogásra figyeltem, a lábaimat alig emeltem fel, nagyon finoman érkeztem vissza a talajra, mintha tojáson lépkednék. Ha esetleg néha nem figyeltem és úgy fogtam talajt, ahogy egy normális futásnál szokás, akkor jelentkezett a térdfájdalom. Szintén fájt, ha nem földön futottam.

 

Evés közben megjött az étvágy jól, már csak 5km-nél akartam megállni. A 4. km után kicsit nagyobb tempóra váltottam, majd mivel a fájdalom erősödött és a pulzus is megugrott, nem láttam értelmét tovább folytatni.

 

Pulzus elég magas, remélem csak a stressz és a kevés alvás miatt voltam ma ilyen állapotban.

1. 7:18, 143

2. 7:42, 145

3. 7:33, 148

4. 7:32, 152

5. 7:26, 154

 

Az előzményekhez képest nem volt ez rossz, sőt, már-már egész jó teljesítmény. Örülök, hogy egyáltalán ennyit is tudtam 'futni'. Meg hogy két fülem van és nem vagyok szatyor.

 

A levegő hideg, a fű deres, én meg kemény. Leszek!

És még az is lehet, hogy kerekesszékes versenyen mégsem indulok..

Az ajándék kesztyű pedig szép, komfortos, ultralájt. Király. Abban is alszom ma!

 

Most akkor ki keres és milyen kifogást?!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:40:00 4 10:00 6.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

monique képe

monique 5013 napja

visszatéréshez képest meglepően szépen ment. és jó, hogy abbahagytad, amikor abba kellett hagyni. majd legközelebb 5km :))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!