Mike01 futás

2010.10.01 Péntek, 09:54:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:06:41

Távolság

16.92 km Szint: 58 m

Tempó

07:29 p/km (8.01 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
138
Maximum
164

Edzésleírás

Tegnap jol betankoltam kajaugyileg, ma reggel frissen ebredtem, majd ket szezammagos puffancsot ettem meg reggelikent. Egy nagy bemelegites utan, es a homerseklet ellenorzese utan feloltoztem es nekiindultam a hosszu futasnak. (vettem fel ujjatlan alaoltozetet. amit nagyon-nagyon jol tettem.)

Elindultam 10elott, az 1. kmnel a jobb vadli kicsit meg nehezen melegedett be, aztan mire felment a pulzus a szokasos ertekre, mar az is bemelegedett. Ma nem mentem ki a varosbol, gondoltam inkabb a szokasos helyen rovom a koroket. 7kor (1kor 2.11km) volt a cel, es ugy majd kijon a 17km.

A 4. kor elejen frissitettem a furott kutnal, illetve a magammal vitt 1db muzliszeletet ettem meg, azt mar futva. Ott volt egy kis rossz erzes, de aztan elmult.

Az 5. kor vegen ereztem, hogy sok am ez, de nem foglalkoztam vele, es ereztem, hogy jo a tempom. (Sokszor eszembe jutott a Nike felmaratoni allitolagos zarokocsi - hogy most nem erne utol. :) )

A 6. korben mar nagyon mondtam magamnak, hogy na mostmar csak egy kor ezen kivul.

A 7. kor mar izgatottan, jol ment, az elejen frissitettem ismet, a vege fele meg is huztam kicsit, olyan 4-500m erejeig. Aztan visszalassitottam. Az utolso kor vegen elkanyarodtam jobbra hazafele, hogy meglegyen a tervezett tavolsag.

Meglett. (Majdnem.. 80m hijan, viszont nem kapcsoltam be a GPS-t, es igy saccra egesz jol sikerult.)

Hazafele 800m seta..... helyett: kis seta, utana futas, mert nagyon faztam, jol esett volna egy mackofelso. :)))

A ket frisstites kb. 100mp volt, amit bennehagytam, hiszen az ido a versenyen is megy attol. Szoval a fenti ido brutto ido.

Tovabbra is fenntartom: kemeny az a felmaraton is, hat meg a maraton. De elvezem az odavezeto utat.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:06:41 16.92 07:29 8.01 58 138 164 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 5021 napja

:) én nem tudományos választ keresek csak szubjektív érzésekre voltam kíváncsi hogy mi esett rosszul meg hogyan. nekem 159-es pulzuson biztos nem esne rosszul hanem inkább elaludnék... :) 4 hónap futás után nekem is sok volt a 21k amúgy :))

Mike01 képe

Mike01 5021 napja

Nem kell mindenre tudomanyos valaszt keresni szerintem. Rossz erzes alatt azt ertem csupan, hogy nem olyan onfeledten, boldogan futottam ott, mint elotte es utana. A labamnak nem volt kemeny amugy. Azert mondom hogy sok am a21k mert tenyleg az. Ettol fuggetlenul mar szerintem le birnam futni, de akkor is: sok. Nem tudom erted -e. :)

monique képe

monique 5021 napja

Ott volt egy kis rossz erzes, de aztan elmult.  --- mármint milyen rossz érzés?

Az 5. kor vegen ereztem, hogy sok am ez --- a lábadnak volt sok? vagy máshogy?

picikata képe

picikata 5022 napja

Hát gyúrsz rendesen Mike...ezt jó látni! :)
..."Állmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt..."
Hajrá menni fog az a Maratoni táv! :)

Mike01 képe

Mike01 5022 napja

Andras: uhh, hat igen, az mar eleg kemenyen hangzik, de minden megszokik az ember, a tavolsag pedig nekunk nem gond (neked foleg nem), mondjuk inkabb az ido.. gondolom. A cegledi strand eleg szines tortenettel bir, itt van 200m-re, de rohad. Ujitas alatt all, de kozben a polosok csak mennek... (Van egy masik strand, de az is csak 33-as, masreszt meg 8km-re van, es szeptember vegen bezar.) Nyaron atjartam a kecskemeti uszodaba, de egyelore a franc utazzon annyit. :) Mar latom elore, jovore a kozeptavu triatlonnal (ha sikerul felkeszulnom) ez lesz a gyenge pontom, a 2km uszas.

Koszi, hogy beneztel, a szemgolyokra meg vigyazni. :))) (olvastam a masik edzesemben).

Faritrek: kossz. Motmar akkor azokat szerintem tolhatod otthonrol indulva is, nem kellenek a dombok, nem kell utazni.

Fari képe

Fari 5022 napja

szép hosszu edzés gratula....most csak könnyü,átmozgatoedzések vannak,mert ez a regenerálodási időszak...azért az idő még nem volt vészes egyáltalán,csak a vékonyabbik hosszu cucc kellett még,ha meg nagyobb a hideg,én ugyis egyből görgőre ülök

Andrásx2s képe

Andrásx2s 5022 napja

Szia! Szárnyalsz látom és nagyon odafigyelsz az étkezésre.

Uszoda közelben: hát nincs az olyan közel:) 4:40-kor kelek és legkésőbb 5:20-kor ki kell lépnem a lakásból, hogy elérjem az 5:30-as metrót. Így elérem a Batyin a 260-as buszt és bent vagyok a Komiban 5:53-ra. Cca 33 perc lakástól az uszi.

Korábban a szigetre jártam, csak az tett be, amikor lezárták a Margit hidat, így csak Jászaitól sétálhattál be a szigetre. Na az már orrvérzős kis utazás volt. De a csapatváltással uszi váltás is jár.

Egyébként azért ismertem fel a Ceglédi térképen az uszi helyét, mert egyszer ott játszott a vizpólós csapatom Országos Diákolimpiai Döntőt. Sajna hazafújtak a sporik.

Hajrá a Lenini úton:) Jó hétvégét.

Mike01 képe

Mike01 5022 napja

Ja: es most a pulzust direkt nem neztem allandoan, csak koronkent 1x, max 2x. Mindig 155-162 kozotti erteket mutatott. Kicsit sok, de ez van most. Holnaputan levezetonel majd figyelem megint vegig. :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!