ikerkaszat futás

2010.10.16 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:52:56

Távolság

21.1 km

Tempó

05:21 p/km (11.21 km/h)

Edzésleírás

3. Zalai futóparty Bagod, Aszfaltszaggatók versenye

Úgy lenne szép, ha tudnék javítani valamit a kanizsai időmön. Meglátjuk!:-)

Sikerült!:-)

 

A mezőny vitt magával meglepő gyors tempóban (amit akkor nem is éreztem gyorsnak). Aztán 2 és 3 km között elkezdett a szervezetem tiltakozni a futás ellen. Nem tudtam, hogy komolyak-e a fájdalmaim vagy csak hisztizik a testem. Éreztem, hogy valaminek kell történnie, mert különben feladom és vissza fogok sétálni a rajt helyszínére.:-( Elém hozott a Sors egy 12 éves kislányt, aki 5:31-es tempóban futott.Felnéztem rá, de nagyon.  Elkezdtem vele beszélgetni, 3-szor megdícsértem a tempóját, megbeszéltük ki, milyen, távot fut és mondtam neki, hogy nagyon ossza be az erejet, mert 10 km rengeteg. Kb 7-800 méteren vele futottam, majd elbúcsúztam tőle és az ő HAJRÁ buzdítása után minden bajom elmúlt:-)

 

A visszafele jövő sporttársak biztatása, a sok kedves, mosolygós ismerős arc olyan pozitívan hatott rám, hogy 5:23 ezrekkel fordultam. :-)

Hát a frissítésen majdnem megbukott ez a versenyem. Megkérdeztem egy aszfaltszaggatót, hogy hány kmenként van, mert a versenykiírásban nem volt benne. Válasz 5km, 10,5 km, 16 km! Kitűnő gondoltam, így kell lennie ennek. DE 5 kmnél nem volt semmi:-( Próbáltam a jó oldalát nézni, nem megy az idő a frissítéssel. Mire elértem a fordítót már nagyon szomjas voltam. így felvettem egy isot és egy vizet, és megpróbáltam két pohárral a kezemben futni és valamit inni. Hát lötyögött mindenfele. Gyors megállás isot felhörpintettem, vízzel futottam, aminek a nagy része nem az én frissítésemet szolgálta. Így szomjas maradtam. Egy szurkolótól (aki az én tempómban futó párját biztatta és fotózta) könyörögtem egy kis vizet kb 13 km-nél, amikor másodszor találkoztunk eldugta a vizet, viszont harmadszorra két üveggel készült. Köszönet érte neki:-) 

Szóval igaza van a Futótársamnak, hogy készülnie kell a váratlan helyzetekre. És visszafele már nem voltam biztos, hogy ott lesznek 16 km-nél a frissítők, de ott voltak. Ez a frissítés ügy, annyira kizökkentett a tempófutásos problémákból, hogy a kilométerek viszont csak úgy repültek 5:21-es tempóban. :-)

A frissítő hölgy a verseny után elnézést kér, mert nem találta meg egyből, hogy hol kell frissítenie, ezért nem ért oda.

 

Összefoglalva sokkal gazdagodtam és nem bántam meg:  új helyzetekkel találkoztam, amiket muszáj volt megoldanom (holtpont 2 km-nél !!!, frissítéses probléma), a  tempóváltásos előzgetések még mindig önbizalmat adnak és erőt, gyönyörű őszi táj, második és terveim szerint utolsó félmaratonom:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:55:00 21.1 05:27 11.01 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

zsolaaa képe

zsolaaa 4597 napja

Jó kis verseny volt ez. Idén én sem mentem. Nem vagyok versenyképes állapotban, ráadásul kificamítottam a bokám tegnap

 

TiGör képe

TiGör 4953 napja

Nahát Dóri, ez igen szép eredmény! Miért az utolsó félmaraton? Vagy csak idénre?

yeppster képe

yeppster 4961 napja

:D

Gratula.

 

TiGör képe

TiGör 4971 napja

Jó terv, szorítani fogok!

Felszerelések