janosib futás

Futás2024.02.25 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:44:11

Távolság

21.1 km

Tempó

04:56 p/km (12.15 km/h)

Edzésleírás

A következő külföldi futásra Torrevieja-ban került sor. Egy egyszerű kis tengerbparti városka, ahol ilyenkor nyugalmas az élet és kellemes az idő. Lili is jött futni és bíztam benne, hogy jó helyezést fog elérni, talán dobogóra is áll a kategóriájában.

Már reggel a rajt felé éreztem, hogy nem fog kelleni még a rövid ujjú aláöltözet sem, ezért a rajt előtt le is vettem. Aztán hiába borult be teljesen az ég, ez mégis jó döntés volt, így volt pont kellemes és abban is bíztam, hogy a futás végéig nem is fog kisütni a nap. Szerencsére így is lett, de azért ne szaladjunk ennyire előre... Valamiért 1:40 alatti időt írtam be, de mire beálltam volna a helyemre, már előreengedtek mindenki, hogy együtt sorakozzon a mezőny, így eléggé hátra kerültem, de nem volt belőle gond. Két kör és egy pici volt a táv, szép kényelmesen kezdtem, de így is öt perc alatti volt az első km. Aztán minimálisan gyorsítottam, az elvárás a szokásos 1:50-1:55 közötti idő volt, nem gondoltam, hogy ez gondot okozna. Mivel elém került a 1:50-es és a 2:00-s iramfutó is, őket is meg kellett előznöm, de az első frissítőig (5km) ezen már túl is voltam és még az 1:40-es is belátható távolságban volt. Eszembe sem jutott, hogy felfussak rá, inkább szép egyenletes tempóban próbáltam futni, amit előtte beszéltem a Gergővel, hogy esetleg negatív legyen, azt hamar elvetettem :-) Jó volt a tempó, 13km-ig 4:50-en belül futottam, és elvileg végig 5 percen belüli futosák voltak utána is, de egy kicsit csalóka, mert az óra megint 21,5km-t mért a végén, így a tényleges tábla szerinti km-ek már 14-től 5 perc felettiek voltak. De így is gyorsabb voltam mint 3 hete és elég energiám maradt a végére, hogy sikerüljön 1:45-ön belül futni, ahogy 2010 óta minden évben legalább egyszer sikerül :-)

Szóval jó kis futás volt, Lili 10 perccel megvert, női abszolútban a 13. helyen ért célba és kategóriájában az 5. lett, sajnos nem jött össze a dobogó...

GPS szerint: 21,5km

Abszolútban a 270. helyen végeztem, kategóriámban a 35. lettem, és 21 nő előzött meg.

Egyébként ez volt a 160. félmaratonom, így méginkább öröm, hogy 1:45-ön belül sikerült ;-)

4 hét múlva Mallorcán jön a következő félmaraton...

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!