márkusöcsi futás

2010.10.03 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:38:48

Távolság

42.2 km

Tempó

05:11 p/km (11.57 km/h)

Edzésleírás

Kassa Maraton.

Várakozással és kérdésekkel teli maraton. Alig-alig futottam harminc fölött az évben, ezért nem volt igazán tapasztalatom, hogy mit tudok a kritikus szakaszon. Igazán a Nike eredményből tudtam kiindulni, mit is várhatok magamtól. A minimum elvárás a 3:40 alatti idő, de titkon ott lebegett,  az 5 perces ezrekkel a 3:30 körüli befutó.

Tudtam, hogy 30-35 km –ig tudom hozni, de utána nagy kérdőjel.

Péntek esti érkezés Kassára, párommal, NincsMesé-vel és aildi5-tel. Szombat: a szokásos rajtszám átvétel, kis városnézéssel. Kassa megmutatta mindkét arcát. Gyönyörű belváros, tele magyar emlékekkel (de semmi politika), és egy több sebből vérző külső városkép. Ebéd, majd kis kirándulás a város melletti víztározóhoz, majd pihenés.

Reggel 2 fok köszöntött ránk (éjszaka 0 alatt!), viszont biztató volt a felhő nélküli égbolt! Rövid tanakodás, miben fussunk, de bízva a jó időben, csak ésszerűen. Gyalog a rajtig, kb. 2 km, kis bemelegítés. Összefutottam Running Lacáékkal, jókívánságok, irány a rajt.

A pálya 2x 21 km, erős érdeklődés mellett! Végre rajt, lelkes szurkolók, és egy hangszereit akkor kipakoló együttes kb. 2 –nél . Hiába a zenészek későn fekszenek, és korán halnak.

Kicsit erős kezdés 4:50 alatt, de gyorsan visszavettem. Igazából standard 4:50 és 55 közötti stabil ezrek, gond nélkül. Végre újra a rajtnál (1:44), lelkes szurkolóim a tribünön, fordulás 2. kör. (a zenészek ekkor hangoltak 2 illetve 23 km-nél!) Alig vártam a 30 km-t, tudtam, hogy itt kezdődik a verseny. A Hernád partján jól esett a menjünk- menjünk-menjünk buzdítás, erős szlovák akcentussal . A nemzeti színű felső meghozta a hatását. Aztán 30. Gond nincs, de éreztem, hogy bennem van néhány km. Folytatás, lassulás, bár még csak néhány másodperccel szaladtam ki az 5 perces ezrekből, de éreztem, hogy nem szabad gyorsítanom. Egészen 35 km-ig tartott az 5 perc/km-s átlag, aztán a Fal! Nagyon gyorsan, és intenzíven. Igyekeztem össze kapni magam, de ez csak mentálisan ment, fizikálisan egyre rosszabbul voltam. 5:30, 6:05, 6:20 és 26-os ezrek, és nem tudtam ritmust váltani. Alig vártam a 40 km-t (zenekar még mindig hangol!), az mindig adrenalin bomba! De most kicsit durrant. Harcoltam a hemoglobin térfogatommal, papírom van róla, hogy alkalmatlan vagyok hosszútávfutásra, de ezt igyekszem nem tudomásul venni.

41 km, gyorsulok, 42 még mindig (5:30 alatt), és befutó. Ezt az érzést nem lehet leírni, át kell élni. Aki túl van rajta, tudja miről beszélek. Harmadik maratonom, 26 perces fejlődés, tavaly október óta, de az más verseny, más körülmények, egészen más felkészüléssel, már amennyire azt annak lehetett nevezni.

Összességében nem vagyok csalódott, sőt, de az ember kezelje helyén magát! …és fusson többet! Akkor lehet álmodni!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

Bense Kriszti képe

Bense Kriszti 5101 napja

Szekszárdi hegyekkel könnyű ilyen erősnek lenni! Álmodj csak tovább! Hajrá!

dildi képe

dildi 5108 napja

Óriási gratula, nagyon szépet mentél!!! Nekem 27-32-ig volt fal:))) Azé' tuti sokat köszönhetsz a "Szekszárdi" hegyeknek is:)))

running Laca képe

running Laca 5109 napja

Először is gratulálok!! Jó volt találkozni veled!! Szuper a beszámolód!! Igen minden maraton más és más. És a maraton nem 30-nál, hanem 35-nél kezdődik!!! Ezt most te is átélted! És a maraton nem két félmaraton!!!! Nem szabad számolgatni!! Ezeket én is az idén tapasztaltam meg!! Álmodozni pedig szabad, és kell is!! További jó edzéseket, és versenyeket kívánok neked!!!

NincsMeSE képe

NincsMeSE 5109 napja

3:30 ide, vagy oda, ez az eredmény úgy szuper, ahogy van!! Molto Grande Gratulazione!!!! :-)

 

simi képe

simi 5109 napja

Gratulálok, szép volt!

csetbalu képe

csetbalu 5109 napja

Hatalmas GRAT Pisti, jövőre még jobb is lesz, úgy, ahogy  Te gondolod:) kemény fickó vagy, hajráhajrá:):)

Shrek képe

Shrek 5109 napja

Gratulálok Pisti, szép teljesitmény! Igazad van, előre kell nézni. A Nike 1:33 és az éves futóteljesitmény alapján bőven benned van a 3:30-on belüli eredmény. Azt a falat meg legközelebb ki kell kerülni!

nalacy képe

nalacy 5109 napja

Kíváncsi voltam a beszámolódra, örülök, hogy ilyen jót futottál, mégha nem is vagy teljesen elégedett, a lényeg sztem, hogy TE lefutottad! Gratulálok!

pátyalso képe

pátyalso 5109 napja

Legközelebb kikerülöd a falat és simán meglesz a 3:30 -on belüli időd,ez egészen biztos.Gratulálok!

Szőlőszem képe

Szőlőszem 5109 napja

Huuu de szép időt mentél! Gratulálok! Az a "fal" ugyan ott volt de te megmásztad:)

 

prókátor képe

prókátor 5109 napja

GRATULA!!!!! GRATULA!!!! Hatalmas időt futottál!

Sipi képe

Sipi 5109 napja

Hoppá !  Egy Kassa marathon ......Nagy gratula, szép időt mentél nagyon !

 

pátyalso képe

pátyalso 5111 napja

Nagyon jó maratont és sikeres célbaérést sportárs!

márkusöcsi képe

márkusöcsi 5115 napja

Lesz, ami lesz! Utána Party Time!

Szőlőszem képe

Szőlőszem 5115 napja

Tervezett időd? Nagyon jó futást neked!
Utána sok maratonista, csonka maratonista bulifutást szervezünk?:)

Mira képe

Mira 5116 napja

Na véletlenül előre becsillagoztalak... :-))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!