Mike01 futás

2010.09.16 Csütörtök, 10:23:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:58:04

Távolság

14 km Szint: 32 m

Tempó

08:26 p/km (7.11 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
132
Maximum
163

Edzésleírás

A combom ugy kidorzsolodott....

A 11km utan harcolni kellett, hogy ne menjen 155 fole a pulzus, igy a sebesseg esett. Celzona 145-155 Atlagot 150 ala szerettem volna, nem jott ossze. Szep ido volt.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:58:04 14 08:26 7.11 32 132 163 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

24 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 5125 napja

Koszi az ertekelest patyalso, egyetertek, bizony telire meg marad a km-gyujtes, nem szabad semmit elkapkodnom. (A holnapi verseny viszont az idojaras miatt /is/ marad ki, pedig nagyon vartam... ).

Neked is jo edzeseket.

pátyalso képe

pátyalso 5125 napja

Mike :Szerintem jó ,hogy néha ilyen "hozzánemértők",mint András is hozzászól,mert szerintem is,ha mondjuk
minimum 3 hónapon keresztül futsz átlag havi 150 kilit ,akkor a maxpulzustól függetlenül biztos hogy már lejjebb lenne az átlagpulzusod ilyen sebesség mellett,sőt már a 8:30 -as tempót elfelejtenéd.Októbertől márciusig gyűjtöd
szorgalmasan a kiliket és tavasszal nekiállhatsz felkészülni egy konkrét versenyre,amit kitűzöl magadnnak.
Nézegetve a képedet ,nem mellesleg csodálatos fiad van,a súlyfelesleged minimális lehet,ami az edzéseket nem befolyásolhatja,ez is sokat számít nem csak a max pulzus.
Edzzél továbbra is kitartóan és eléred a célodat. 
Gratula az edzésedhez!  

Mike01 képe

Mike01 5126 napja

Ugyan Andras, en tovabbra is szamitok az epito kritikaidra, meg a tobbiekere is, aztan majd ugyis kiszitalom, mit tudok teljesiteni, meg mihez vagyok meg keves. :)

Andrásx2s képe

Andrásx2s 5126 napja

Monerd2: Oké, bekussoltam. Bocsánat a hozzászólásomért, ígérem többet nem teszem. Igazad van nem értek hozzá, meg nem is a szakmám a sport. Egy lelkes amatőr vagyok.

Mike01 képe

Mike01 5126 napja

faritrek: Koszi, fel is hivtam oket. Fulop Tiborral beszeltem, es megbeszeltuk a reszleteket, sok okossagot mondott mar a telefonban is. Osszel elmegyek mindenkepp. Kivancsi leszek.

daddy: regi szep kamasz evek... :) /Nekem az is megmaradt, hogy 3ejjel buliztunk egymas utan (!) es napkozben mentunk a strandra, es semmi bajunk nem volt. Ma mar 23ora utan ha fent vagyok, masnap megerzem. / Jo edzeseket neked is.

 

Fari képe

Fari 5127 napja

igen teso is versenyez a maratonokon,csak ő nem a hosszutávon,hanem a röviden tolja..a bükkbe 3.lett a kategoriájába....mi ide voltunk:http://cyclingsportcenter.shp.hu/hpc/web.php?a=cyclingsportcenter...nagyon kedvesek..a terhelés 3percenként nő 20wattal...a terhelésnövelése előtt vért vesznek a füledből,és megnézik a laktátszintet,abbol számolják ki a zonáidat..pl:álloképességi,tempozona,erőfejlesztő,anaerob...aerob-anaerob küszöb..ezek mind fontosak(márakinek)de egy 5orás versenyen ezek kellenek,hogy ne főjek meg a közepén,...eléggé tudományos,és lehetne regényt irni ezekről a dolgokrol,de a lényeg az edzés mennyisége-minősége,és a sok verseny!!

daddy képe

daddy 5127 napja

Nekem 14 éves koromban csináltak terhelésest A TF-en, abban az időben 4 perc alatti kiliket futottam a Cooperen.

A viszsgálaton, egy elég szar padon, sokáig futottam vizszintes helyzetben, majd lassan elkezdték emelni a szöget, egészen addig amig már nem birtam!

A vizsgálat alatt senki nem mondott semmit, csak nézegették a müszereket, mikor már egy ideje döntött padon futottam, észrevettem , hogy elképesztő magas volt a pulzus, én azt hittem ez rossz és próbáltam csőkkenteni, de persze ez lett a vesztem, végülis jó lett az eredményem, és beválasztottak az ifi keretbe.

Mike01 képe

Mike01 5127 napja

Fu, ezekhez meg ilyen szinten nem ertek, ezert is jobb lesz majd szakihoz mennem nekem. A protokolltesztet pl. meg nem is hallottam. Tesod is ilyen aktivan nyomja, mint te?

Fari képe

Fari 5127 napja

hi..sajnos nem lakok hegy mellett,nyiregyi vagyok,tegnap is kocsival mentem ki tokayba(35kili)de végülis nem vészes távolság...én is voltam tavaly 2terhelésesen,de mondtam az edzőnek,hogy az ugy nekem nem ok,mert elmegy az egész napom vele,nekem erre nincs időm,meg idegrendszerem se...ezért mostantol minden honapba protokoll tesztet csinálok majd,itthon a görgőn,az is 90%ot tud a terheléseshez képest(kusztor is ezt csinálja)vagy majd veszek laktátmérőt,és tesoval 2en megcsináljuk a full tesztet...amugy jo moka,érdemes kiprobálni

Mike01 képe

Mike01 5127 napja

fuuu, de sok komment. Koszonom. Ezekbol is tud az ember finomitani, masok (kulsok) velemenyebol. /Ezert is jo az online naplo./

run-ka: ezen vagyok, remelem a leheto legjobb uton. Koszi.

daddy: en is igy gondolkodtam majus-juniusban, aztan mikor ide regisztraltam, gyorsan segitettek is raterelni a jo utra itt a tobbiek. :) Meglatod jo tarsasag ez, nagyon sokat lehet itt tanulni, sok oreg roka is van, akiknek mar ha csak a naplojat nezed, abbol lehet kovetkezteteseket levonni (de leutanozni meg hosszu evekig nem szabad oket!). Jo edzeseket.

monerd2: jokat irsz - mint mindig. Koszonom a velemenyt. (Andras is jot akar, de lassan tenyleg el kell majd mennem egy terheleses vizsgalatra, es az tenyleg szemelyre szabott lesz. /Pl. o is ajanlotta ezt tobbotok kozott/.) Meg egy kicsit gyujtom az adatokat, es utana elmegyek Bp.-re.

monique képe

monique 5127 napja

daddy: és kinek mi a normál sebesség? én ha nem figyelek oda elkezdek ilyen 3km versenytempóban rohanni :P (jóval 5p-esen belül :D )

monique képe

monique 5127 napja

90-100 = 90-100perc

monique képe

monique 5127 napja

Andrásx2s: légyszi ne adj tanácsokat összevissza a max. pulzus ismerete nélkül :) a 135 akkor jó alapozó pulzusnak, ha a max. pulzus nem haladja meg a 185-öt jelentősen. Mike fiatal is, meg magas is a max pulzusa. neki a 135-ön futás teljesen hülyeség lenne, nem fejlődne semmit úgy.

Mike01: ez egy ilyen türelemjáték. fejlődsz na de nem fog menni egyik napról a másikra a maratoni világcsúcs megdöntése. azt is el kell dönteni mit akarsz edzeni és hogy mit a legcélszerűbb edzeni adott ponton a fejlődésben. ha vannak gyorsítóedzéseid (márpedig vannak) akkor a lassú futásokat tényleg nem baj ha nem futod el. ;) (ja hogy akkor nekem a lassúfutás miért van jelenleg relatíve magas intenzitáson (65%)? ez már egy másik téma :) de az biztos hogy én úgy tapasztaltam h az sem baj ha alacsony az intenzitás a lassú könnyű futásoknál.)

ja arról hogy miért szaladt fel 155-re a pulzus... gondolom a 11km vhol 90-100 körül lehetett, nekem is ugrik ott kicsit a pulzus valamiért. ekkor lehet h vmiért ténylg fárad a szervezet de nem tudom a pontos okát sajna. (ez nekem intenzitásfüggetlennek tűnik. a félmaratonon eléggé megéreztem :D )
ezt a "fáradást" persze relatíven kell értelmezni! a 155 elég alacsony intenzitás, ezért nyilván tudtál volna még egy csomót menni gyorsabb tempóban is utána.
amiatt meg ne aggódj h mit ír ki ide átlagpulzusnak...

daddy képe

daddy 5127 napja

Szevasz Mike!

A futást sokszor elkezdtem már, viszont bringával már rengeteg kilométer van már a lábamban, csak a pulzus miatt írom meg a saját véleményem.

Szerintem nem kellene futás közben azon görcsölnöd, hogy mekkora a pulzusod, és ezért 2-3 perccel lassabb kiliket megtenni, szerintem jobb lenne ha a saját normál sebességedet tartanád, és nem már majdnem sétálnál ahogyan írtad pár sorral lejjebb.

A kilométerek amúgy is pulzuscsökkenést hoznak magukkal hosszabb távon

Pár hét múlva nekem is kinéz egy pulzusmérős óra, de ha 180-at is fog mutatni akkor sem fogok lassitani a normál futásomon.

Hozzád képest alig van futásban kilométer a lábamban, csak egy kis plussz motivációt szerettem volna adni, nem okoskodásnak szántam, csak egy vélemény volt!

Sok sikert, jóleső futást, és kiegyensúlyozott érzést kiván egy őrült kezdőfutó!

RunKa képe

RunKa 5127 napja

Te kis táltos :)) Gyorsan akarsz futni? Fuss lassan. Türelem. Most jön még csak a tél, majd rendesen alapozol.

 

Mike01 képe

Mike01 5127 napja

Korabban meg turelmetlenebb fajta voltam. :)

Most osszesitettem kezzel az atlagpulzusokat. Csak a futasokat vettem figyelembe.

Majusi atlag: 168.83 BPM

Juniusi atlag: 163.18 BPM

Juliusi atlag: 159.69 BPM

Aug. atlag: 154.44 BPM

Szept. atlag 158.88 (eddigi)

sebessegek:

Majusi atlag: 5.23 km/h

Juniusi atlag: 8.07 km/h

Juliusi atlag: 7.41 km/h

Aug. atlag: 7.51 km/h

Szept. atlag 7.90 km/h (eddigi).

_______________________

Fari képe

Fari 5128 napja

már bocs,de mi a faxért vagy türelmetlen????????????szépen lejjebb ment a p,és a sebességed meg közbe nőtt...hol itt a gond????

Mike01 képe

Mike01 5128 napja

Koszi. Amugy eszembe jutott, hogy nyar kozepen ugyanez volt a bajom, csak 160 volt az ertek, ami ala alig birtam bemenni. Most vegulis 150-nel van ez. (pl. juniusi edzesek, pl ez. ). Valahogy jo lenne lekerni egy atlagpulzus grafikont, hogy lassuk is mi a helyzet, 49 futoedzesem van. Ebbol mar ki lehetne hamozni valamit.

Fari képe

Fari 5128 napja

ne legyél lelombozodva!!!minden kezdet nehéz..vagy nem?!szorgalmas,és kitartó vagy...pulzus egyébként az időjárási frontok miatt is játsz6...

Mike01 képe

Mike01 5128 napja

(Zsirt mar nem akarok egetni, 81-82kg vagyok, es 189cm. Szerintem nincs felesleg rajtam, az izom ami van, az meg kell. :) )

Ezeket a hosszu (egyre hosszabb) futasokat amugy azert csinalom, hogy a felmaratonhoz szoktassam magam. Annak ellenere, hogy mostmar lassan ugy erzem, le tudnam futni, de meg nem akarom elkapkodni. (Pedig a Nike felmaratonra is akartam menni, de aztan korainak tartottam.) Oktober elso felere tervezem.

Koszonom, hogy beneztel Andras.

(ez a pulzus dolog nagyon lelomboz igy, total elveszi a kedvem, torom magam honapok ota, es meg ez is magas. :((( )

Mike01 képe

Mike01 5128 napja

Megeszem a kalapom, ha nekem normalis futasnal 140 koruli atlagpulzus jonne ki. Mar igy is csak totyogok, szivem szerint 10km/h korul futnek, de akkor a pulzus ugyebar sok. 150 ala nagyon ritkan tudom bevinni (lasd naplom.)

Ha ennel is alacsonyabb pulzus kellene hogy kijojjon (nekem!), akkor ez a sport nem nekem lett kitalalva. :((

Mert most meg lassitottam nyaron, es ez az alacsony sebesseg meg elmegy, de ennel lassabban mar hova? Setalni gyorsabban setalok lassan.

Bar epp most gyorsultam par hete vettem eszre, hogy a 6.x km/h atlagok mar nincsenek, sot bejottek a 8-as 9-es atlagok neha.

1 szo mint 100: ennel lassaban mar nem tudok futni, illetve az mar nem futas. :(((

Andrásx2s képe

Andrásx2s 5128 napja

Kevés még a kilómétered, türelem sporikám. Lassan tanitsd meg a szervezetet zsírocskát égetni. Sztem ez a pulzus is még magas átlagban és munkapulzusban. 135 és 145 között kellene mocorogni. Bármnnyire is frusztrál, hogy lassan lépkedsz, a végén ez kamatostul visszajön. Én mikor a szigeten elkezdem a felkészülést ezerrel tépnek el mellettem a "futóbajnokok", majd a hideg beálltával se hírük se szaguk:)

Mike01 képe

Mike01 5128 napja

Az elejen ittam indulas elott, illetve a 3. km-nel volt egy kut ott ittam (bar nem voltam szomjas cseppet sem). Ugyanez a kut vart ram hazafele a 11km-nel. Feltem is, hogy szomjas leszek, mert meleg volt picit, de nem volt veszes.

Szerintem is az van, amit mondasz, egyszeruen ott a 11km kornyeken elszallt volna a pulzus, (ott lett a max. is), es a szervezet mar ezzel jelzett, hogy eleg volt. Mindenesetre ezt "kivulrol" viszont nem ereztem, siman tudtam volna meg tobbet vagy gyorsabban futni, csak direktbe figyelek a pulzusra nagyon.

Koszi az eszrevetelt.

Fari képe

Fari 5128 napja

tudtál inni közbe??mert ha nem az is lehetett az oka hogy felszaladt a pulzus...a másik ami lehet:addig tartott az álloképesség..az álloképesség jo szintjét jelzi,hogy edzés végefelé még tudsz erősebben,gyorsabban menni...szép hosszu edzés...grat

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!