nyaff bringázás

2007.11.25 Vasárnap, 14:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:45:34

Távolság

20.12 km

Tempó

02:16 p/km (26.49 km/h)

Pulzus

Átlag
96
Minimum
117
Maximum
66

Edzésleírás

Hmm, jó lenne tudni, hogy meddig kéne "feltolnom" a pulzusomat laza pörgetés közben. A 117-hez már nagyon kellett nyomnom, majdnem felszállt a bringa. Jó, tudom, az ellenállást kéne nővelni, és akkor kisebb lábfordulattal is menne a pulzus felfelé, de én most csak lazán szeretnék pörgetni. Szoktatni az izületeimet, derakamat. Szívesen fogadnám az okosok és tapasztaltak tanácsait!!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:34 20.12 02:16 26.49 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

nyaff képe

nyaff 6057 napja

köszi, kiprószálom. Az Armstrong mindhárom könyve negvan. A byciklis is, csak túl sok benne a melléduma, ezért letettem, pedig amikor végre a tárgyra tér, jókat, oksakat ír. Csak nehéz lepuccantani a süket körítésből.
obor képe

obor 6057 napja

A görgőzés tulképp az alapozást, a tekerés technikai oldalát segíti. Ilyenkor télen inkább az alapozást. Az alapozás lényege pedig a keringési rendszer erősítése is. Azt pedig ugye alacsony pulzussal lehet.

Én azt mondanám, ne emeld a pulzust, inkább a pedálfordulatra ügyelj. 90 és felette, minél kisebb pulzussal.

"Alapozó edzés: fejleszti az aerob kondíciót és felkészíti a szervezetet a magas intenzitású edzésre. A könnyebb áttétek hajtása valamint a magasabb pedálfordulat (85-95) következtében a lassú összehúzódású izomrostok megnőnek, megerősödnek, fejlődnek a kapilláris és mitochondriális (?) szerkezetek, a nyugalmi pulzus pedig csökken." Chris Carmichael Armstrong volt edzője.

Mondjuk jelöld ki a 100-at felső pulzus határnak, tekerj 90 PF felett, de ne lépd át a 100-at! Később lehet,h 95-el kell tekerned,h tartsd a 100-at. Carmichael tudvalevő,h a magasabb fordulatszámú tekerés híve. (most olvasom az edzés könyvét, saját hasznomra):-)))) Ja, ha unod az állandó fordulatot, 1-2 percre pörgesd fel 100 fordulat fölé.

Sipi képe

Sipi 6057 napja

Se okos , se tapasztalt nem vagyok , de a szoba-bringán én is olyan 85 körüli pulzussal kezdek , és egészen sokáig eltekergetek e körül ,pedig gyors a pörgetés ! Ha izzadni szeretnék és magasabb pulzus-értéket produkálni, akkor váltogatom az ellenállást ( pár percig a legnehezebben , majd könnyebben ) Ezután már nehezebben megy vissza alacsony értékre a pulzus , a "laza" pörgetés ellenére .

Vagy becsukom az ablakot, hogy még kevesebb oxigén jöjjön be ...... hi-hi   !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!