monique futás

2010.09.08 Szerda, 18:13:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:46:36

Távolság

8.08 km

Tempó

05:46 p/km (10.40 km/h)

Pulzus

Átlag
173
Minimum
0
Maximum
181

Edzésleírás

a szokásos, szigeten. könnyedén, majd elaludtam :). a pulzus meg most is olyan amilyen :P (170-ről kúszott először lassan felfelé...aztán a végén 179-es átlagpulzusig ment.)

a majd elalvásról egy érdekes megfigyelés: ennél az intenzitásnál a jobb kezem totál unatkozik, játszom a ruhámmal állandóan :) ezt a MAF-os futásoknál figyeltem meg először még régebben. fura, hogy itt is így van. viszont pl. tegnap amikor véletlenül kicsit gyorsabban mentem a kalibráláson, akkor nem éreztem szükségét a kezem lefoglalásának. tehát az ilyen 5:30 tempónál már kicsit jobban odafigyelek... érdekes :P főleg mert a pulzus azért annyival nem lehet magasabb 5:30-ban se, csak néhány bpm-mel...

ja, vittem a sportbandet és elég érdekes volt. az 5km-t 5.45-nek mérte, és persze így a tempó amit mutatott futás közben, mindig baromi gyors volt :))) asszem aktuális tempót mutat. a lényeg, hogy ilyen 5:10 körül volt általában, kivéve ha direkt belassítottam mert rájöttem h túl gyorsan megyek, akkor 5:30-at mutatott. meg idővel asszem egyébként is picit lassult a tempó amit mutatott, pedig amúgy tuti nem, talán a futóstílusom változhatott.
a legjobb az volt, amikor a margit hídnál a kis lejtőn és utána 4:47 is volt, hát az nagyon tetszett, elképzeltem h tényleg 4:47-ben kocogok extralazán. :)
a vége 8.78km lett szerinte 5:20-ban (azaz 5:20-on belül lenne, csak a végén nem állítottam le rögtön az óráját :P ), hát jó is lenne! :))

majd megpróbálom kalibrálni megint vmikor, de érdekes, hogy tegnap a pályán azért ennél sokkal pontosabban mért. ennyit számítana h 5:30 helyett 5:50-ben megyek...? vagy hogy rekortán helyett aszfalt...?

a tempóról és edzéstervekről: kiderült hogy jó ez így, nem baj h kicsit gyorsabban mentem az utóbbi pár napban, szóval, ezen a héten is 5:47-5:55 között kell tartanom a tempót. :) meg majd lesz 1 futás ami 1 órán át 6:10-6:15 körüli tempó kell legyen, ezt pár napon belül megcsinálom. ja, jövő héten meg kell megint egy 5p-es tesztet futnom brr, remélem jobban sikerül :P

a végére eleredt kicsit az eső, de szerencsére egész kellemes volt, nem túl erős. utána a polár felsőben nem fagytam meg annak ellenére se h megáztam kicsit amikor 1 sima pólóban futottam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:46:36 8.08 05:46 10.40 0 0 181 173
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

monique képe

monique 5037 napja

dpancsi: öö, linket? nem használok garmin connectet. mit szeretnél megnézni? :) igazából nekem még nem esett le h miért jó a garmin connect, de nem is néztem még nagyon. mesélj :)

MungDaal képe

MungDaal 5037 napja

Szép tempós hét! :)

Egészségedre!

d.pancsi képe

d.pancsi 5037 napja

A garmin linket megkaphatnám? :-)

monique képe

monique 5038 napja

oh, azért annyira nem voltam karácsonyfa, a polár felső a derekamon volt futás közben. előtte és utána rajtam volt. ez a trükk nekem bejött :) a sapka meg a kesztyű ráér úgy a mínusz 3-4-5 fokig :P (nekem nem fázós se a kezem se a fejem. :) )

ja és igen, a mai futás eléggé a számokról szólt :D nézegettem h hogy változik a tempó a sportbanden az egyik csuklómon meg a garminon a másik csuklómon :)) ez is segített nem elaludni futás közben :D (biztos viccesen is néztem ki!)

Bozót képe

Bozót 5038 napja

Gida, én az oviban döbbentem le: néhány anyuka pufidzsekibe és kötött sapkába bugyolálta a gyerkőcét :) A futáshoz egy kesztyű rajtam is elfért volna az első tíz percben :P

Gida képe

Gida 5038 napja

Ma reggel láttam olyan futót a szigeten, akinek sapka, kesztyű, is volt rajta:-) Noooormális
11-fok van még csak...meg ha fut csak melege lesz.

Jók ezek a kütyük, rákényszeríti az embert hogy sportoljon..szórakozzon, matekozzon, kalibrálhasson, netán dühöngjön a végére, vagy nevetsen és csodálkozzon...jééé :))) 

iloverunning képe

iloverunning 5038 napja

jaaaa:))

monique képe

monique 5038 napja

öö, ki mondta h ugyanolyan intenzitású? :)

jah talán a pulzustartományos bugra gondolsz. az a TE pulzustartományod mutatja mindenkinél... hibás :)

iloverunning képe

iloverunning 5038 napja

Az hogy lehet, hogy a 173as pulzus nekem is ugyanolyan intezitású edzés, mint a tiéd, amikor nekem sokkal alacsonyabb a max pulzusom?

prókátor képe

prókátor 5038 napja

Jó kis időt futottál! Egészségedre!

monique képe

monique 5038 napja

hm, most rádugtam a PC-re a sportbandet és felajánlotta h kalibrálhatom ezzel a futással. jó, beírtam neki hogy szerintem mi volt a táv :) érdekes h a tegnapit meg nem fogadta el validnak :)

Felszerelések

Nike lunarglide 2 w
Egyéb Garmin FR 305