forgi futás

2010.07.21 Szerda, 06:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:24:00

Távolság

3.5 km

Tempó

06:51 p/km (8.75 km/h)

Pulzus

Átlag
166
Minimum
0
Maximum
182

Edzésleírás

Második menet:

Reggel nekiláttam a hat hetes program második menetének.

A terv 12× 1 perc futás 1 perc séta. Ezt Könnyedén teljesítettem, kb. 3.500 m-t futottam. Furcsa mód sokkal jobban bírtam mint az ezt megelőző jóval kevesebb futással járó menetet, miközben tovább jutottam és jóval hamarabb végeztem.

Nem igazán mitől lehet ez? Hiszen a második futásnál nem állíthatom, hogy hozzászokott a szervezet. Mi lehet a titok nyitja? Talán az, hogy elsőnek délután futottam, másodszor pedig reggel éhgyomorra? Esetleg az, hogy ma jóval hűsebb volt a reggeli idő, mint tegnapelött? (majd 10 fok eltérés lehetett)

Segítsetek kérlek, hogy megoldódjon a kérdés!

Viszont el kell mondjam, bár a futás gyorsabban ment, most délután érzem a lábamat, míg előzöleg nem volt ilyen gond.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 3.5 00:00 0.00 0 0 182 166
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

forgi képe

forgi 5090 napja

Talán az észrevételeden túl az is befolyásolhatja ezt a fokozatos edzéstervnek köszönhetően, hogy a szervezet megismeri, kb. milyen terhelés éri. Az első alkalommal nem tudtam mit jelent 8 perc futás. A második alkalommal már volt némi halvány fogalmam róla.

monique képe

monique 5090 napja

pedig igen ez normális, én is ezt tapasztaltam, edzésről edzésre emelkedik a terhelés a tervben, de általában mégis bírtam simán. magyarázat: az elején a gyorsabban véghezvihető alkalmazkodások mennek végbe a szervezetben, pl. a vér volumene megemelkedik stb stb, viszont az igazi edzettség természetesen csak hosszú hónapok-évek alatt fejlődik ki, mert sok más komponense van, nemcsak a vér, és azoknak több idő kell a fejlődéshez.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!