forgi futás

2010.07.19 Hétfő, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:30:00

Távolság

3.2 km

Tempó

09:23 p/km (6.40 km/h)

Pulzus

Átlag
170
Minimum
0
Maximum
193

Edzésleírás

Kezdetnek:

Úgy döntöttem 37 évesen, 103 kilóval kicsi futókondival, hogy nekilátok edzeni. Van egy nagy álmom, egyszer valamilyen triatlon tömegversenyen részt venni. Eddigi mozgásom jellemzően úszásra, kocogásra korlátozódott. Kocogni a Margit-szigeten szoktam két részben, de esélyem sem lenne lefutni a távot. Elnéztem itt az edzésterveket, s rátaláltam egy 6 hetes kezdő szintű programra. Úgy gondoltam megcsinálom, hiszen pont a Margit-sziget távjára írták ki, nem teljesíthetetlen, fokozatos.

Gondoltam megírom a programmal kapcsolatos "élményeim", jó emlék lesz, ha teljesítem, s segítséget tudok kérni, ha szükség van rá. Ráadásul mindezeket talán majd egy másik kezdő is olvassa majd, s hasznos lesz a számára.

A hétfői kezdet 8×1 perc futás, 8×2 perc séta volt. Mindezek alatt kb. 3,2 km-t tettem meg. A tervezett 24 perc idő kiegészült további 6 perc sétával. Izomláz nem volt, de az 5. futópercnél éreztem a légszomjat a szenvedést. Érdekes mód egy helyen éreztem a "kínt" gyakorlatilag a derekamnál hátul. Izomláz más probléma nem volt. Meglepődtem mennyire rossz volt a teljesítményem a szigetes kocogásaimhoz képest, de nem adom fel. S túl a második körön azt mondhatom mindez megérte, hogy az első nekifutás nem szgte kedvemet, s a második menet sokkal jobban ment. De ez egy újabb véset lesz a naplóban.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 3.2 00:00 0.00 0 0 193 170
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

forgi képe

forgi 5090 napja

Köszönöm szépen, tanulságos volt megnézni a naplódat! Egyelőre csak a nagy nappal bezárólag olvastam, hiszen nekem is erre kell koncentrálnom. Amint látom, voltak kisebb nehézségek, de ezek mind mind legyőzhetők voltak. Bízom benne, én is hasonlóképpen járok, és lesz elég kitartásom az esetleges nehézségek előfordulásakor is!

monique képe

monique 5090 napja

bocs, nov. 5-ig tartott a terv, nem 15! de utána is naplóztam :))

monique képe

monique 5090 napja

írtad h más kezdők kedvéért is dokumentálod a dolgokat :) én is így tettem, ha érdekel, megnézheted nálam, tavaly szept 22.-nov 15. között volt a 6 hetes program nekem :)

derékfájdalom: egyenesebb tartással fuss!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!