monique bringázás

2010.07.08 Csütörtök, 20:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

5 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
95
Maximum
165

Edzésleírás

ö, hát vhogy úgy ahogy az edzéstípus mondja..

és azért nyuszi, mert fél az eleséstől, amíg rutint nem szerez! :)) mittomén, 10-15 éve ültem biciklin 5 percnél hosszabb ideig, és ez lett belőle, koncentrálás minden másodpercben és lejtőn fékezgetések az ijedelemtől (20km/h-tól már megijedtem és fékeztem, haha). de legalább ment.
(és nem, nem mtb, hanem vmi cross trekking. :) )

egyébként fizikailag nem fárasztott (nyilván), de mentálisan rendkívül fárasztó volt, 800m-enként 1-2p mentális pihi. :) ennyi épp elég volt.

pulzust csak poénból nézegettem, edzést nem indítottam, így az idő is passz, de megtudtam a következőket magamról:

8-10km/h síkon 2/5-ben 95-105bpm
16-20km/h 1-2% emelkedőn 2/5-ben 165bpm (vagy több, de ez volt a legmagasabb, amit láttam - igen, ezen is lesz mit dolgoznom, haha! de amúgy kellemes érzés volt végig.. csak a pulzus :O )

ja, sebességváltást egyelőre hagyom, az is épp elég munka volt, hogy a pulzusmérőre ránézzek időnként, hagytam is a fenébe a figyelését egy idő után. de utána elmondták nekem, hogy talán nem ártana azt a 2/5 sebességfokozatot 2/3-ra levinni. mert nemcsak könnyebb tekerni (nem mintha így nehéz lett volna), de egyensúlyozás is talán könnyebb lenne. majd kipróbálom...

azért eufória is volt! :)) konkrétan, az "emelkedőkön" ha 20km/h-hoz közelítettem, az már kezdett jó érzés lenni! a többi az kb. séta-andalgás-érzet volt, 120-150 pulzus között.

és itt a mai őszinteségroham (bénázásom alapos bemutatása) vége. :)

ami még jó: semmi nem fájt, nem úgy mint az úszásnál a múltkor.. :) de emelkedőn a combfeszítőimen azért még dolgoznom kell! :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 5 00:00 0.00 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 5098 napja

Azé' ez milyen má', hogy nőknek 30 fölött szenior?! Én fiatal vagyok, üde, hamvas, friss és egyáltalán! :))) De most hogy belegondolok, mikor is van ez Miki? :)

monique képe

monique 5099 napja

hehe. jó sztori :)) jó, hogy jól végződött :P

miki képe

miki 5099 napja

Ja, a kocogó is megúszta, bár volt rá esély, hgoy a többi biciklis megveri :-)

miki képe

miki 5099 napja

Merci olyan bicajos kb, mint ti, tavaly el is határozta, hogy indul triatlonon. Nem mertem neki odaadni az országútit, nehogy többe kerüljön a leves, mint a hús, ment a montimmal, gondoltam, az erősebb. Kétszer-háromszor edzeni is voltunk.

Na, be is tévedt a pályára egy versenyen kívüli kocogó, Merci át is rongyolt rajta a bütykös gumikkal, aztán jól elesett. Szerencsére a bicajnak nem lett baja :-) Kicsit sírva fakadt, de beért a célba. Idén megint indulni akar. Sőt, akár én is mehetnék, ez egy szenior triatlon Győrben, nők 30, férfiak 40 fölött indulhatnak, és a végén van az úszás, nehogy valaki megfázzon, mert már ősz lesz.

monique képe

monique 5099 napja

Frantika: jó poén :)) amúgy a célom most az, hogy ne kelljen a féket behúznom a pályán ahol gyakorlok. akkor se ha lejtőn megyek.. :) (persze kanyar az más eset. a pálya tiszta kanyar amúgy.)

miki: én is kezdek aggódni :)) nagyon gyorsan be kell pótolni a futást. :D de tegnap erre már tényleg nem maradt idő, ez frusztrált is, mert a pályán ahol biciklizést gyakoroltam, elég sok futó volt, és vágyakozva nézegettem őket. :P

miki képe

miki 5099 napja

Monerd,

Kezdek aggódni. Hogy néz ki ez a júliusi edzésnapló a tavasziakhoz képest? Na, nehogy komolyan vedd, lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz. :-)

Frantika képe

Frantika 5099 napja

Hú ezt az esést és sérülést tényleg nem kellett volna monerd-nek elmesélni, most aztán végig behúzott fékkel fog menni, vagy leváltja a biciklit pótkerekesre (tudod amin csin szalagok vannak meg duda)....bocs, csak poén volt :)) De kölcsnadhatom a kempingemet is, én azzal száguldozok (ez már nem poén)!

Hajrá, hajrá!!

monique képe

monique 5100 napja

huh, asszem túl óvatos vagyok már így is, ne ijesztgess! :P
az országúti ráér... először ezen akarok gyakorolni :)
de amúgy jó lesz ez, élveztem, amikor bele mertem húzni. :))

Pierre képe

Pierre 5100 napja

Elolvastam. :) Hajrá az újrakezdéshez. Azért csak óvatosan. Gábor (Gebregab) például egyszer kitalálta, hogy elindul egy féltávon (mert miért ne), ahol is a biciklizés első km-e után elesett (mert nézegette az órát - azt hiszem erre Te is hajlamos vagy :D), aztán végülis végigtekerte, de a futást már inkább feladta. Utána viszonylag sokáig elhúzódott a sérülés, ha jól tudom (borda talán? vagy hát?), tehát nem árt vigyázni.


Ja, és országútival még nehezebb lesz majd a biztonságérzet megszerzése... :)

monique képe

monique 5100 napja

igen, arrafelé nyitok idővel... lassan... egyelőre nagyon igyekeznem kell. :)) (olvasd el a leírást, közben bekerült az is.)

2 nap: azért, mert a hétfői regenerálódós kocogás élménye után inkább kihagytam még 1 napot.. aztán már minden OK volt (tegnap kipróbáltam 50m-re utcán buszmegálló felé és már nem éreztem a 31km-ből semmit), de így alakultak a napok sajnos. ma már határozottan frusztrált, h futásra nem jutott idő :(((  majd holnap...

Pierre képe

Pierre 5100 napja

Látom nyitsz a többi triatlon szám felé :D


2 napig miért nem csináltál semmit?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!