zozo.m Úszás

Balaton-Átúszás2018.07.14 Szombat, 08:33:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:35:41

Távolság

5.2 km

Tempó

18:24 p/km (3.26 km/h)

Edzésleírás

5. Balaton-átúszásom

Április óta csak úszni tudtam. Nemrég sikerült elkezdeni futni, de az úszást meghagytam. Heti 15-16 km úszás. Pár hete úsztam már 5,2-t. Elsőre 1:36-ot, másodikra egy perccel jobbat úsztam. Titkon abban bíztam, hogy egy ilyet akár a Balatonban is tudnék úszni, csak a körülmények legyenek olyanok. Az előrejelzés szerint, nem ilyen idő igérkezett. Így csak a pb járt a fejembe, de titkon az az 1:3x is nagyon

fél 9 után ugrottam a vízbe. Legszívesebben egyből ki is jöttem volna, hiszen sokként érintett a hideg. Az elején nehezen találtam meg hogyan lesz ebből úszás. Pár perc után már azért megtaláltam minden testrészem helyét a vízben. Rögtön az elején előznöm kellett. PEdig abban bíztam, hogy az előttem haladó gyorszúszó lány, nem tudod elmenni a két úszó mellett. Ezért a hármas bólyt ki kellett kerülnöm, ott érintettem meg az egyiket. Aki egyből le is állt és rám nézett. 

0,5km. bójánál gondolkoztam, hogy meg kellene nézni az időt, de úgy voltam vele. A frászt. Majd 1km-nél. Igyekeztem hátha sikerül elkapni egy jó gyorsúszót és lábvízet szerezni. Nem így volt, akire rámentem azt simán le is előztem. Végül 1,5km. bóját láttam legközelebb. Ez meglepett, mert lassúnak éreztem magamat. A technika melett amire figyeltem, az csak az irány jó megtartása. 
Durva volt, hogy utolértem egy gyorsúszót, majd mielőtt megelőztem, hirtelen elindult Siófok irányába. :) 
Nálam csak egyszer tűnt fel, hogy nagyon eltávolodtam a hajóktól, de nem tudtam, hogy most ez az én hibám, vagy a hajók állnak megint messze. Az irányt igyekeztem megtartani, de lehet, hogy valamikor elcsúsztam. Ami zavart, hogy ekkor nem láttam bójákat. Fogalmam sem volt hol vagyok. 

Aztán egyszercsak közelnek tűnt a hegy, és mintha a parton láttam volna egy kék kaput. Akkor tudtam, hogy 4 körül járok és időben is jó vagyok. Ekkor még jobban elkezdtem úszni/húzni. Addigra már kicsit üres volt a pálya. Próbáltam ráúszni a gyorsúszókra, szinte hibátlanul ment is. Sőt mi több le is előztem Őket. Aztán megláttam még egy bóját. Akkor tudtam, hogy innentől mehet még gyorsabban is. Nagyon jól haladtam, de ebben szerintem már a hullámok is közre játszottak. 

végül elértem az 5-es bóját. és úsztam tovább egészen a vízi célkapuig. Ott felálltam és futottam a chipolvasóhoz. Ránéztem az órára és láttam, hogy 1:35:2x valamennyi. Sikerült még 36 előtt lecsippantanom. 

A hivatalos bruttó időm: 1:36:39, de hiába igyekeztem úgy csippantani, hogy gyors zuhany. Pont elém beállt egy kövér disznó és várhattam, amig lecsutakolja magát majd ugye az a kis futás is számít. 

Ennyi, így is 20 percet javítottam. 2014-ből volta z előző pb-m: 1:56:17-es bruttó idővel. 

Nagyon elégedett vagyok, sokat tettem ezért. És a munka gyümölcse meg is érett! Nagyon hálás vagyok érte!
Köszönöm az egészséget, mely az életem ajándéka!

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!