Wierchen futás

Esti edzés2018.07.07 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:41:23

Távolság

10 km Szint: 19 m

Tempó

04:08 p/km (14.50 km/h)

Edzésleírás

A pénteki jól sikerült edzést követően kétségessé vált, hogy elindulok-e egyáltalán a versenyen. Reggel már nem volt olyan vészes a bokám, így úgy voltam vele, hogy legrosszabb esetben majd kiállok a futáson. Persze borult minden korábbi tervem miszerint ezt a versenyt a futásra hegyezem ki és futok egy erős 10 km-et.

A vízbe a legutolsó pillanatban mentem be, nem akartam nagyon fagyoskodni. Ezen az úszókörön eddig még nem voltam, és komoly fejtörést okozott, hogy hova is helyezkedjek, mert a híd alatt egyből összeszűkül a pálya. Végül balra álltam be kb. a harmadik sorba. Kényelmesen tudtam kezdeni, a szűk részben sem volt semmi verekedés. Az íveket koránt sem vettem jól, erősen balra tartottam, ami folyamatos korrekciót igényelt. Az első egyenestől összeálltam valakivel, akinek a ruhája a Vázsonyéra emlékeztetett. Vele kerülgettük szinte végig egymás az úszás alatt. Néha összerúgtunk, összecsaptunk, se inkább csak segítettük egymást. A második körben kicsit tartottam attól, hogy a szenior daráló rám fog úszni, de szerencsére csak az élmezőny gázolt át rajtam.Nem lőttem be, hogy merre is kell kimenni a vízből, így a végén nagyon kellett sasolni, hogy véletlenül se tartsak a szeniorokkal egy harmadik körre. Szerencsére voltak segítők, akik kikaptak a vízből. A szőnyegen nagyon óvatosan kocogtam, egyáltalán nem volt stabil és féltettem a bokámat. A depóban is elég hosszasan időztem, mert felső nélkül  úsztam, és így eltartott egy kis ideig, amíg magamra kaptam.

A bringa nagyon jól kezdődött. HÁTSZÉL! Ez kell ide. Sajnos sejtettem, hogy ez nagyon vissza fog majd ütni. Úszás után általában sorra hagynak el bringán, de érdekes, hogy egész verseny alatt csak én előztem.  Persze nem sok embert. Egészen ritkás volt a mezőny, kivételesen nem láttam bolyozást, teljesen szabályos volt az a 20 ember akit egész verseny alatt láttam.
Pornóapáti után megjött a szembe és az oldalszél.  Le is szedte az arcomról a mosolyt, de küzdöttem derekasan. A verseny végére szerencsére ismét visszatért a hátszél és megint élvezetessé vált a tekerés. Szerintem nem volt egy jó ötlet, hogy meghagyták a bringa végén az eredeti vonalvezetést, ahol a kis hídra rá kell menni. Közel a futókhoz és szembeforgalom, de hát ez van. A második depó már egy fokkal jobb lett, de azért itt is időztem. Kenesén nagyon kidörzsölt a cipőm, úgyhogy inkább zoknit húztam.

„Óvatosan” kezdtem be, ami azt jelentette, hogy nagyon figyeltem, hogy hová lépek. Különösen ahol nem aszfalton mentünk. Így az első km 4:00 lett. Rendben van, csak óvatosan tovább. Szépen fogytak a km-ek és egészen jól is esett a futás. A bokám is kezdett bemelegedni, de a 6km-re elfogytam. Onnan már csak vánszorogtam. Órámra inkább nem is néztem. Amikor Csomor Era elment mellettem, akkor nem mertem tempót váltani és próbálni rajta maradni. Csak végigvánszorogtam a maradék két kört.

Úszás 26:20 meglepően jó lett. 1 percre a medencés legjobbamtól.
Bringa 1:08:25 Mentem már itt 1 perccel jobbat, de akkor biztos nem volt ekkora szél, meg kicsivel hosszabb most a pálya.
Futás: 41:23,  1 percet azért sikerült lefaragnom az itteni legjobbamról.

Sum 2:20:47 ennél azért már mentem itt jobbat :), 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!