ikerkaszat futás

2017.09.24 Vasárnap, 10:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:20:44

Távolság

21.2 km

Tempó

06:38 p/km (9.04 km/h)

Edzésleírás

Zalakarosi verseny gyengénlátó Gáborrál.

Kb 4 hete keresett meg Gazda Rita, hogy nem tudok-e valakit, aki futna  Gáborral, mert ő beígérte neki, csak a Vadlán miatt 34 km-re szeretne menni. Mivel a másik vakom lesérült így örömmel vállaltam a feladatot. Sőt Gáborral még egy ismerkedős futást is megejtettünk pár hete a Margit-szigeten. Múlt héten feladott egy 24 kilométeres versenyt (ezt a mait nem nagyon akarta, de azért én sziklaszilárd voltam), így szerintem elég felemás érzésekkel jött. Engem pl.: nem zavart volna, ha mondjuk feladja 10 kilométernél, az zavart volna, ha az én hibámból elesünk. Mondtam neki, hogy ettől tartok, erre miért esnénk el? Jött a válasz, csak magamban mondtam, mondjuk azért, mert nem látsz.

 

A buszmegálló nagyon közel volt, ez elég kényelmes volt. 9.35-kor ért be a busza Budapestről. A rajtcsomagját nem adták oda nekem, mert neki kellett aláírni. Pár technikai részletet egyeztetünk (pl.: se a távot se a tempót ne mondjam neki, hacsak nem kérdezi) és elrajtoltunk. A pálya minősége elég jó volt, azért közvetítttem neki a dolgokat rendesen. Frissítőknél nagyon aranyosak voltak, segítették, így tudtam én is eszegetni-iszogatni. Sok szurkolást kaptunk útközben. Csupán egy könyöklő nagy pocakos ember kezdett el röhögni, hogy össze vagyunk kötve. Zalakaroson visszafele betereltek bennünket a rendőrök a járdára, ami tele volt oszlopokkal és úthibákkal, éreztem, hogy gyorsabban futna, de ugye nem tudtunk. Annyira az útra koncentráltam és arra, hogy ne legyen semmi bajunk,  hogy végig se gondoltam milyen lesz a befutó egy látássérülttel. Hát a spíker olyan szépeket mondott rólunk, meg ismerősök és ismeretlenek odajöttek gratulálni, hogy csak úgy pottyogtak az örömkönnyeim.

 

Családom is odaért, aztán feltettük a buszra Gábort, majd megebédeltünk és "okosba" bementünk a Termálfürdőbe, ahol még ingyen kávét is kaptunk.:-) Szóval szuper napunk volt:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:20:44 21.2 06:38 9.04 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

ikerkaszat képe

ikerkaszat 2426 napja

Köszönjük Csilla:-)

holovacz képe

holovacz 2426 napja

Gratulálok, a Gábor nem találhatott volna lelkiismeretesebb kísérőt. :)

ikerkaszat képe

ikerkaszat 2426 napja

Köszönjük. El sem tudjuk képzelni milyen látássérülten ennyit futni, mondjuk nekem már van egy kevés fogalmam róla.

tomcsi képe

tomcsi 2426 napja

Jó buszra? :-)

Szép dolog az alázatos segítés...

Gratula!

vizimuu képe

vizimuu 2426 napja

Büszke vagyok Rád, igazi példakép vagy!!!!!

Felszerelések

Nike Zoom Pegazus 32