komiagi futás

2017.07.21 Péntek, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:32:00

Távolság

16 km

Tempó

05:45 p/km (10.43 km/h)

Edzésleírás

Esti futás Tiszafüreden - fél 9-re értünk le a Lidl parkolóba, én már futócuccban voltam, onnan indultam. Útközben (az autóban Bp-től Tiszafüredig) folyamatosan ittam, meg is volt az eredménye :-)

Másfél km a parkig (közben majd' bepisiltem - a mozgásom ennél fogva kb. a gyaloglókéhoz hasonlított, majdnem nulla repülőfázis, és a tempóval is valami olyan arany középutat próbáltam becélozni, amivel a lehető leghamarabb odaérek a parkba, viszont még képes vagyok tartani a cuccot).

Utána 20 kört futottam a parkban, ez nagyon jól esett, könnyed, laza futás volt, ezért is döntöttem a 20 kör mellett (mert eredetileg a 10 vagy 15 volt a terv).

Csakhogy közben teljesen besötétedett, és nekem még el kellett futnom hazáig, a koromsötét gáton...

Közben az éjszakai élet is megkezdődött, hangos zene, részegek üvöltözése, kutyaugatás... de végül is, nem volt vészes.

Két szakasz volt a gáton, ami tényleg nagyon sötét volt, ahol még azt is alig láttam, hogy merre megy az aszfalt, de itt is futottam, tudtam, hogy az aszfalt sima, persze, valószínű, itt kicsit lassabban haladtam, mintha láttam volna az utat.

A többi szakaszon mindig volt valami fény: a strand, a kikötő(k), büfé, vagy akár csak a csillagok - ahol nem vetettek árnyékot nagy fák az útra, ott elég volt a csillagok fénye.

Víz nem volt nálam, mindenféle frissítés nélkül futottam. Jól esett, hogy így a nap végén már nem tűzött a nap, és kicsit hűvösebb volt, de azért rendesen szakadt rólam a víz.

Az éjszakai futás, mármint a töksötétben a gáton, hát... szép volt, jó volt, elég volt. Én mondjuk, nagyrészt láttam, és nem hiszem, hogy mondjuk, egy fejlámpa sokat javított volna a helyzeten (bár biztos vannak olyanok, amik jól bevilágítják az utat), mindenesetre jobbnak tűnik a futásokat világosra időzíteni...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!