Uff futás

2009.11.13 Péntek, 13:16:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:31:46

Távolság

16.2 km

Tempó

05:40 p/km (10.59 km/h)

Pulzus

Átlag
149
Minimum
0
Maximum
158

Edzésleírás

Könnyü futas volt, ugy latszik, par nap pihi nalam mindig jot tesz. Ahogy itt az utolso futasaimat elnezegetem, mostanaban a hosszabb futasok alkalmaval jobb tempot diktalok, mint a rövidek alkalmaval. Nem is ertem en ezt.. :/
(N+: 16.89km - 5.28min/km)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:31:46 16.2 05:40 10.59 0 0 158 149
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

gica képe

gica 5340 napja

Nagyon kedves Tőled az invitálás!Köszönöm:)Nekem ez még túl korai lenne,tekintve,hogy attól tartok ebben az évben már nem fogok futni.Ha az égiek is úgy akarják szeptemberberre tervezek(?) ilyen vad (őrült) dolgot:)))
Uff képe

Uff 5340 napja

@szaszit Valoban, a hazai palya, az utvonalon szinte minden bokrot kivülröl ismerek, nincs eltevedesi lehetöseg, mint a Balcsi-parton. :) Elöre gyakorolhatom, hogy a kanyarban is a legoptimalisabb reszen haladjak. :) De igy meg sok izgalmas uj latnivalot a verseny szamomra nem tartogat, bar nem hiszem, h 30 km utan az lenne a legfontosabb..
A cuccok tenyleg jol birjak, pedig eleg moso masa mosodaja vagyok. :) 
A segitseget es a tervet köszönöm, megkukkantottam! Vmelyik Jegesmedvere nem jössz at? 
http://www.fresco.at/lcc/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=27

@Mivel elsö, ezert alapvetöen teljesites...de azert jo lenne, ha 4,5 oranal többet nem kellene a start es a celvonal közt futassal töltenem. :)) Ez ilyen internetes marathon-szamlalok alapjan realisnak tünik az eddigi idöeredmenyeim alapjan. :)
A 27ezreske azt tudja, hogy olyan vekony, mint egy nyari technikai polo, am Windstopper technolgiaval van ellatva (www.windstopper.com), igy nem fuj at rajta(m) a szel (a nagy reszen vizlepergetö is), s edzesen csak ez magaban nekem eleg egy olyan 5fokig, alatta egy poloval olyan 0 fokig...igy nem kell kabatot vennem, amiben rendszerint megsülök, pedig azokbol is csak az ultravekony van, amiket az UB-re vittem magammal.. (tudjatok, a sztriptizes fajta.. :D) 

@gica Ne csak messziröl figyelj, gyere is el! ;) 

Egyebkent szivesen latlak benneteket a versenyre, verseny elött, fekvöhelyünk van eleg, s aztan csinalok a futas elött egy teszta-partyt.. ;) Gyertek! ;)
gica képe

gica 5343 napja

Hú de szép tervek!!Majd messziről figyellek..valami hasonló álmok felém is járnak:))
bodlac képe

bodlac 5344 napja

Hú, nekem különösen a 27 ezres pólón esett le az állam. Mit tud? ;)
Szóval Bécs-maratonra készülsz? Időterv van? Vagy teljesítésre megy?
szaszit képe

szaszit 5344 napja

A maratonnal szemeztem én is, addig bőven van időd neked is felkészülni, és a hazai pálya is veled van:)
Nekem is viszonylag közel van, az utazás is egyszerű, futottam is már rajta, bár sok mindenre nem emlékszem a pályából, de jó volt, főleg hogy a félmaratonosok húztak az elején.
Legkésőbb márciusig én is eldöntöm, ha nem jön közbe semmi akkor megpróbálok felkészülni, persze még előtte túl kell élnem egy maratont:)

Én is azt vettem észre hogy futás előtt fejben rá kell hangolódnom a távra, főleg a hosszúknál, mert ha csak úgy kimegyek akkor tuti megborulok.
A futócuccok pedig elég jól bírják a kiképzést, csak így összesítve tényleg durván néz ki, dehát ezeket több évig simán lehet használni.

Szerintem most még korai elkezdeni a konkrét felkészülést, ilyenkor lehet alapozni laza futásokkal, aztán ha kinézel valamilyen edzéstervet, akkor jövő év elejétől aszerint készülhetsz, és abba be lehet illeszteni a jegesmedve sorozatot is, szerintem 7-21-21+ leosztásban.
Túl sokat se érdemes készülni pont a sérülésveszély és a többlet stressz miatt érdemes beiktatni közbe rövidebb versenyeket is.
Nekem bejöttek ezek a 3-4hetes ciklusú lépcsőzetes edzések, egyre növekvő km-számmal, lazább hetekkel a végén, a legfontosabb hétvégi hosszúfutásokkal. Közben biztos fogod látni milyen ütemben haladsz és ki tudod választani a távot is.Persze a tempó másodlagos, szerintem időtervet se kell kitűzni csak lazán futni pulzusra figyelve.
Első maraton előtt 3 héttel elég egy 30-32km-es hosszú többet nem javasolnak.
A RW-ön elég jól össze lehet állítani edzéstervet, korábbi eredmények és nehézség függvényében.
Nem kell parázni átküldöm a 2005-ös edzésnaplómat, egy hónapos maratoni felkészüléssel:)
Idők nincsenek benne de elég lassú futások voltak benne, ennyivel simán végigmentem.
Szóval röviden ennyi ha valami nem tiszta szólj:)
Uff képe

Uff 5344 napja

Igen, sokkal jobb, ez a franko evszak, meg a tel. :))
Egyebkent morfondiroztam, miert mehet esetleg a hosszabb relative jobban: mert annak ugy megyek neki, hogy futni fogok, amikor pedig csak egy rövidket tervezek, akkor meg csak "ugy" elmegyek egy kicsit kocogni..mashogy nem tudom magyarazni..:) 

Azert ott meg talan nem tartunk, hogy futas közben a gönceimet követelve levetkeztessenek, az elektronika meg mindig el van dugva. ;) (Plusz itt tovabbra is rendesen edzenek az emberek, nem ürült ki a Prater, halistennek.) 
Amugy eleg hülyen nez ki ez a raklapnyi cuccfelsorolas (a futomelltartok meg ki is maradtak :D), nem tudom, miert nem lehet ezt eldugni mashova. De regen terveztem, hogy megcsinalom az adatbazist, igazan kivancsi voltam, hogy nekem mennyibe is kerül a vegen egy-egy futas (bar h nem az elejetöl vezettem, nem lesz teljesen objektiv), uhogy ha itt van minden, akkor nem csinaltam mar excelt. Statisztika manias vagyok. :D (Juteszembe! A Garmin-Nike grafikont is meg fogom am csinalni. :))
A forintositottt arakkal szembesüve en is enyhe szivinfraktust kapok minden bejegyzes alkalmaval (azert €-ban annyira nem nez ki durvan), de azzal nyugtatom magam, hogy nem egyszeri kiadas, hanem evek alatt gyült fel, s igazi hosszutavu beruhazasok ezek. :D

Felmarathon?Jönnel aprilisban? Nos, a marathon gondolataval kacerkodom egy ideje. ;)
Mar annyira, hogy tegnap majdnem jelentkeztem is, de aztan lattam, hogy meg marciusig varhatok az "olcsobb" jelentkezessel. Jan-febr-marc-ban pedig van Jegesmedve futassorozat a Praterben 7km es FM tavon, iden a heteseket csinaltam, az volt a felkeszüles az idei felmaratonra, most pedig ugy gondoltam, hogy a felmaratonokat kene megcsinalni, de lehet, hogy az tul sok lenne igy a maraton elött, ütközne a meg ki nem valasztott edzestervemmel, szoval lamentalok, hogy hogyan is csinaljam. Ez ügyben mar kerdezni is akartalak (benneteket), mi lenne a legoptimalisabb.. minden honapban 21? vagy varialni, mondjuk 21-7-21? vagy forditva? Ugye hosszukat kell futni, de az se lenne jo, ha leserülnek aprilisra, vagy nem keszülnek fel rendesen, mert tegyük fel, felmarcsi verseny utan kell par pihenönap (triatlonos unokateom mondjuk arra keresztedzest javasolt)..
Ezeket mar jo lenne tudnom, mert akkor elkezdenek celiranyosan edzeni, nem csak igy fogalom nelkül futkarozni. Nekem egyszerüen mindig kell egy elöirt edzesterv, s akkor az alapjan eleg diszciplinaltan tudok haladni, de perpill a rengeteg közül azt se tudom, mit valasszak, meg hogy pontosan mire es hogyan, es ez igy eleg nyugtalanito... :/ Most 7-re kezdjek el edzeni, vagy felmaratonra, marathon elött 12 hettel meg valtsak egy marathon tervre? Ah, teljes kaosz. :DD

szaszit képe

szaszit 5345 napja

Grat!Ilyen szuper időben sokkal jobb hosszút futni!
Azért én félnék ilyen összegű cuccokban futni, nehogy elkapjanak és megszabadítsanak tőle:D
És még az iPod ki is maradt:)
Tavasszal egy félmaraton városkádban?

Felszerelések

Nike Air Structure Triax +12
Nike Elite Running Socks (wl)
Nike Dri-FIT Tech Tight Women
Puma Gore Next to Skin LS Running Shirt graphite
Nike Apple Nike + iPod Sport Kit
Egyéb Garmin FR305