Wierchen futás

2017.06.10 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:34:36

Távolság

19.4 km Szint: 100 m

Tempó

04:53 p/km (12.30 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Úszáson szokás szerint úgy helyezkedtem, hogy a lehetőség szerint ne a darálóba kerüljek be. Norbi mesélte, hogy ő ott kezdett be és kiküzdötte magát a szélére. Farkas Ádival balra helyezkedtünk és a dudaszóra elkezdünk befelé szaladni. Ő jobban kapkodta a lábát, ment a magas térdemelés. Némi delfinezés után el is lehetett kezdeni úszni.  Eléggé egyedül voltam, tőlem jobbra  a daráló pár méterre balra pedig egy kis boly haladt. Nem igazán zavart a dolog, mentem a bója felé a saját ütememben. Meglepő módon egyenesen haladtam.  Jött egy jobb kanyar és a parttal párhuzamosan céloztuk a fordítót. Ez után kezdtem kicsit kóvályogni, de ez sem volt jelentős, kicsit a part felé húzott már a szívem, de a következő bója befelé volt. Az utolsó szakasz harmadánál járhattam, amikor valaki lenyomta a karomat a víz alá. Fel is ismertem Esztit.  Innen már együtt  mentünk az úszás végéig.
Egy közel 6 perces depót követően megkezdtem a 90 km-et.  A Keszthelyről kivezető szakasz kellemes hátszeles volt, kényelmesen ment a 40-es tempó, de így is sokan elhagytak pl.: Tóth Peti. A következő egy óra viszont főleg szembe és oldalszelet tartogatott, meg egy mászást. Az első fordító után viszont hátszélben lehetett haladni és akkor már a mögöttem lévő ismerősöket is lehetett bíztatni. Meglehetősen élvezetes szakasz volt. 70km-hez közeledve sikerült behozni Ádámot, ekkor már javában esett az eső. A hátralévő szakasz még tartogatott némi szelet és mászást, de sikerült ezt is leküzdeni. A szervezőknek elég naiv kísérlete volt a „nem bolyozok” matrica. Voltak olyan bolyok, akik szabályosan lánctalpaztak.  Hát ez van, nem mondhatom el magamról, hogy én mindig betartottam a 12 m távolságot. Orbán Ferivel végig kerülgettük egymás, végül a bringáról együtt szálltunk le. Sajnos a bringán nagyon érződik, hogy idén főleg csak hosszú lassúakat tekertem. A sebességem jelentősen elmaradt az előző évtől. De nem is ezen a versenyen volt a hangsúly.
A futásra váltás már egészen jól sikerült, nem kellett hozzá 3 perc. Eredetileg mindkettőt 5 percre terveztem.
A futáson nagyon bekezdtem, kényelmesen vittek a lábaim, pulzusom is a helyén.  A hivatalos időmérés csal, mert ők 5 km-t számolnak egy körre. 4:15-40 körül mentem. Ezt a második körre is meg tudtam tartani, de a hasam megálljt parancsolt, pont mint Kotorban. Kétségbeesve kerestem a wc-t. A tempó innen jelentősen visszaesett. A harmadik kör után még lett volna esélyem behozni magam 5 óra alá és behozni Szabit és Petit, de nem kockáztattam és kitérőt tettem ismét.
Erre a körre ismét egy egész lendületeset sikerült menni, de itt már csak az volt a lényeg, hogy beérjek. Jó verseny volt, jó szervezés.
Összességében elégedett vagyok. Az úszás végre úgy ment, ahogy annak illik.
A bringán tudtam, hogy gyenge vagyok és ennél többet nem tudtam volna kihozni magamból. A futásból meg most ennyit tudtam kihozni. Teljes mértékben az én hibám, hogy eltértem a szokásos reggeli rutintól, csak úgy mint Montenegróban. Meglepő módon pontosan ugyan az történt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:34:36 19.4 04:53 12.30 100 0 0 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

kincsoo képe

kincsoo 2557 napja

Gratulálok! Neked is hasonló problémák..:( neked mitől?? rossz frissítés?

zozo.m képe

zozo.m 2561 napja

legalább tanulhatsz belőle. :) legközelebb jobb leszel. és annak örülök, hogy az úszás jól ment, ez sokat számít, hiszen ebbe rengeteget fektetsz.

grat,

hidemano0o képe

hidemano0o 2561 napja

Mr. Racemachine :) grat :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!