monique futás

2017.05.11 Csütörtök, 17:05:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:20:53

Távolság

5 km

Tempó

04:11 p/km (14.37 km/h)

Pulzus

Átlag
186
Minimum
0
Maximum
193

Edzésleírás

Ez :(( A sapkát végül nem használtam, mert nem végig volt napsütés az útvonalon, még szerencse, különben semmi esélyem nem lett volna, de sztem így is sok volt az időjárás nekem, idén ez volt az első ilyen meleg nap nekem - így jött ki az a furaság, h a végén a lábaim (izomzatilag) tudtak volna sprintelni, de mégsem tudtam sprintelni. :o

Sajnos 1,5km után már nem is tudtam mi a tempóm, megint nem a "régi" útvonal volt és nem néztem meg hozzá h hol vannak az 500m-ek, km-jelzés meg 0 db volt (a gps meg túl szarul mér ezen a pályán). Az első km-en még oké voltam amúgy, az 3:56 körül lett, a köv. 500m 2:05, de azt hittem h csak félrebecsültem  a térképen a távot. Utána meg fogalmam se volt a tempóról, ugye. Csak azt láttam h szépen előzgetek, meg h gyanúsan könnyűnek tűnt néha a lábamnak (olyannak, mint a 4:10 tempófutásaim, utólag láttam h tényleg az volt a tempó itt is, ja), mégis szarul vagyok. Szóval végig előztem, de igazán gyorsítani nem tudtam, viszont ami jó, h lassítani se engedtem magam. A célban megálltam, pihiztem, csak aztán néztem meg az időmet. Azt tudtam, h nem 20-on belüli, de... Sokkolt. Annyira, de annyira nem ez volt a terv. Ez ennyi... A pulzus meg lent maradt, már megint. Tavaly ősszel még nem.

 

UPDATE: 5. lettem asszem, Az órám 20:54-et hozott ki, a hivatalos mérés viszont 20:53-at nettó időnek, így átírom arra :).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:20:54 5 04:11 14.35 0 0 193 186
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

monique képe

monique 2598 napja

Ja, a láb tényleg olyan, mintha bírná, lassabb a tempó ugye, mint máskor, viszont később (másnap) feltűnő lesz azért, h a szokásosnál erősebb terhelés volt valójában izomzatilag is (laktátszint, stb). Becsapós :)

monique képe

monique 2598 napja

Köszi :) Én szeretem a meleget, csak a meleg engem nem könnyen :)

UB: sajnos nem volt időm ezzel foglalkozni.

lacika76 képe

lacika76 2599 napja

Apropó! Jössz valamelyik csapattal az idei UB-ra?

lacika76 képe

lacika76 2599 napja

Én is így voltak, amikor hirtelen jött a meleg. Nagyon kellemetlen tud lenni. A láb bírja, de a Nap kiszív. Idővel át tudtam rá állni, most már sokkal jobban megy. A meleget amúgy én sem szeretem.

monique képe

monique 2601 napja

Köszi a kedves szavakat :)

 

Közben meglettek az eredmények neten, aszerint 20:53 volt a nettó időm és 5. lettem, azaz bruttó idő szerint 4.-ként futottam be (7mp-cel a 3. után) :o Kicsit gyenge volt a mezőny idén, de ja külön fáj h nem ismételtem meg a korábbi dobogós eredményt :P

holovacz képe

holovacz 2602 napja

Szamomra ez is urtempo, de tudom, milyen, ha az embernek van egy elgondolasa, es nem azt sikerul hozni, ld. a mostani maratonom. :) De sztem olyan sokminden befolyasolhatja az eredmenyeinket, hogy nem eri meg buslakodni, legkozelebb biztos kijon beloled is, ami most bennragadt. Gratulalok! :)

monique képe

monique 2602 napja

Feri: ja lehet nem érthető h miért emeltem ki azt, amit. Szóval nem az időpont a probléma, nem az h nappal van a verseny. Hanem, hogy még semennyire, de egyáltalán semennyire nem szoktam hozzá még a melegebb időben futáshoz. Majd néhány hét múlva ebben az időjárásban nem lesz olyan nagy probléma már egy ilyen táv. (Persze 30 fokban vagy pedig 22 fokban de végig tűző napon továbbra sem várhatnék vmi jó versenyidőt)

monique képe

monique 2602 napja

Egyébként a PB-m 20 alatti, úgyhogy elvileg tudnom kéne h kb mi kell hozzá.

monique képe

monique 2602 napja

Köszi mindenkinek!

 

RemAti, te se haragudj meg, de valamit nagyon elnéztél, a 20:54 egészen biztos h nem lett volna reális normális időjárás mellett. Fogalmam sincs, honnan veszed, hogy ez volt várható!! Lehet h nem 20 alatti, de mindenképp 20 közeli, nézd már meg h szeptemberben miket edzettem és most miket! Szeptemberben 21:09-et futottam sokkal lassabb edzések mellé. (Csak azt a versenyt pont még nem írtam be, de ja, 21:09 volt. A szeptemberi edzések nagy részét viszont beírtam, és az októberi edzéseket már teljesen beírtam végig.)

 

Feri: október óta délután 5-kor voltak a TF pályás gyorsítóedzések... Ez a verseny is délután 5-kor.

 

tomcsi :)

tomcsi képe

tomcsi 2603 napja

Cseréld le az edződ...és költözz Kenyába...Jamaicaiaknak ez már ultratáv...egy jól sikerült 5vösért bármit :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2603 napja

Nézd Mónika! Mivel te szinte mindig este, vagy éjszaka futsz, törvényszerű, hogyha nappal futsz még ha közepes napsütésben is erőssen be fog lassítani, mivel nem vagy hozzá szokva!!! Ezzel kellene valamit csinálni, mert hiába vagy szuper felkészült, ha van egy kis napsütés te erőteljesen belassulsz.......

RemAti képe

RemAti 2603 napja

Lehet, hogy megharagszol, de az edzéseid alapján tökéletes és nagyot mentél. Szerintem nem volt 20 belülre esélyed még most, de lesz. :) Gratulálok!

monique képe

monique 2604 napja

Köszi. :) Feri, leírtam az első pár mondatban, hogy mi okozta.

tomcsi képe

tomcsi 2604 napja

Ha variálnak az útvonalon nincs mihez viszonyítani...

Nekem tecc :-)

Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2604 napja

Soha életedben ennél rosszabb ne legyen, én pl. ezt most nem tudtam volna megfutni. De nagyon-nagyon sok embert lehagytál! Viszont kiváncsi lennék egy higgadt elemzésre, hogy mi okozta a problémát?

Felszerelések

Asics DS Racer
Garmin 910XT