maris83 Úszás

2017.05.13 Szombat, 11:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:35:16

Távolság

1.5 km

Tempó

23:31 p/km (2.55 km/h)

Edzésleírás

Orfűmad - olimpiai táv

A hivatalos úszó időm 36:55 lett, de ebben szerintem van vetkőzés és szaladgálás is. 

De kezdjük az elején. 1x, 2 éve már jártam ezen a versenyen, de akkor csak nézőként. Tavaly szerencsére nem jöttem, így megúsztam a 7 fokban és szélben-esőben való fagyoskodást. Idén hagytam magam rábeszélni Oláh Peti által, így hirtelen felindulásból beneveztem. Ezúttal csak olimpiai távon lehetett indulni, de nem bántam, ennyi elég is volt az év ezen időszakában és ezen a nem könnyű pályán. Ugyan az előrejelzések most sem jósoltak túl sok jót, de szerencsére ebben az évben szép időben versenyezhettünk. Ugyan a víz 18 fok volt, azaz egyértelműen neoprénes, de kint volt vagy 20-25 fok is a végére, szóval nem volt fagyoskodás. Bringa alatt párszor szemetelt az eső és nagyon be volt borulva, de megúsztuk többé-kevésbé szárazon. A futásra pedig már egész meleg lett. Volt szint egyébként a bringa és futó pályában is rendesen. Az úszás 2 kör volt a tóban, a bringa 1 kör, a futás 4 kör. Hárman indultunk csabaiak, Feri volt a 3. versenyző.

Az úszás szerintem magamhoz képest jól ment. Először azért szokatlan volt a neoprén és hogy nem látok, a hullámok és a tömeg, olyankor inkább mellen mentem. De gáz volt, hogy a lábam mindig feljött a víz tetejére, így amikor lenyugodtam, akkor átváltottam gyorsba. A végére egészen belejöttem.

Az 1. depóidőm kicsit elhúzódott, tekintve, hogy a neoprén leráncigálása nem volt olyan egyszerű.

A bringán volt pár küzdelmesebb emelkedő, de megoldottam őket. Lefele viszont nem mertem rendesen megengedni, mert sok helyen rossz és/vagy vizes volt az út. Szerintem a körülményekhez képest egész jó átlagot nyomtam alföldi gyerekként. :)

A 2. depóm azért már lényegesen gyorsabb lett, főleg, hogy nem mentem el WC-re pedig nagyon kellett volna már. :)

A futás elején azért éreztem, hogy a lábaim nem az igaziak. Mondjuk az 5:30-as tempó ment ennek ellenére is (nem beszélve az emelkedőkről!). A végére aztán kirúgtam magam és meg tudtam húzni az utsó km-t.

Az eredmény korcsoportos 4. hely és 9. hely abszolút nőiben, azaz középmezőny. Fele ennyi depóval dobogós lehettem volna, de nem az én világom ez a rövid távú fene nagy sietés. :D

https://mysports.tomtom.com/service/webapi/v2/activity/perm_q8I4B1RbgZz6doMN-uiT9UN2Q5gSt5BsQ-Ptq7s22vhdBeFo_6_qT6e6GuyeoOdrHFF46NDxVg7QtdIbkuzvjA?format=html

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:33:00 1.5 22:00 2.73 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

maris83 képe

maris83 2548 napja

Köszi! Én is gratulálok neked! :)

Szerencsére alaptalanok voltak a félelmeink az időjárást illetően. Pont jó időt fogtunk ki. Jó kis verseny volt. Ha lesz jövőre is, akkor szívesen elmennék megint. :)

Trois képe

Trois 2548 napja

Gratulálok!:-) Szépen összeraktad! :-)

Jó volt nagyon most Orfű! :-) 

Remélem jövőre is összejön! :-)

maris83 képe

maris83 2556 napja

Igen, ne is mondd...tegnap 16 fokos volt a víz...remélem esőben nem lesz részünk, a szél itt is fúj mindig. :)

Trois képe

Trois 2557 napja

Látom tervben van Orfű! :-) Kíváncsi leszek, megyek én is! :-)

Talán melegebb lesz mint tavaly... :-) Eső és szél azért lesz most is a jóslat szerint.. :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!