ZeRoberto futás

2017.04.09 Vasárnap, 08:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:01:57

Távolság

42.78 km Szint: 225 m

Tempó

04:15 p/km (14.11 km/h)

Edzésleírás

Zürich maraton, amire az utóbbi 4 hónapban készültem elérkezett a nagy nap. Sikerült jól pihenni, megvolt a reggeli is rendben, és minden a tervek szerint alakult a rajtig. Bemelegítést külön nem csináltunk. Gyurival és Szirmai Zolival rajtoltunk.

Cél a 3 órán belüli idő volt, ezen belül minden ajándék. Jól kezdtem és egyenletes, jó tempót futottam, könnyen mentek a km-ek. Olyan 4:05 körüli átlaggal mentem, elég jó csoporttal tudtam együtt futni.

A frissítésekre kellett nagyon figyelni, mert egyre melegedett az idő. 10 és 20 km között is stabil voltam, ekkor végig a zürichi tó partján mentünk. 20 után kicsit kezdtem elbizonytalanodni, nem éreztem magam komfortosan, de nem tudom miért. A tempóval nem volt még gond. A forudlónál összenéztünk Gyurival és Zolival is biztatván egymást.

A forduló 25 km-nél volt, itt volt kis emelkedő is. A frissítést toltam, gél, sótabletta is volt. 30 km-hez közeledve éreztem, hogy nincs minden rendben, és ez aggasztott, ugyanis a lényeg ezután következik.

Nem is fizikailag, hanem gyomorilag és szellemileg estem szét. 32 k-nél a frissítőnél megálltam inni és gélezni, utána a magnéziumot is betoltam. Ezután jobb lett tudtam megint olyan 4:20 körülit futni. 38 km-nél ismét frissítésnél megálltam és úgy frissítettem.

A lábakban volt erő, így utána megint mentem, és a tempó sem volt vészes, de azért lassultam.

Összességében az első felében bőven megvolt a tempó, kb. 36 km-nél veszítettem el a 3 órát...ez azért nem esett jól lelkileg.

A vége 3:01 vége, szinte ugyanaz mint BP-en. A cél nem jött össze, ezért csalódott vagyok, de ismét sok tudással és tapasztalattal több vagyok. Büszke vagyok rá, hogy lefutottam életem 4. maratonját!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:01:57 42.78 04:15 14.11 225 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

zozo.m képe

zozo.m 2641 napja

Ne légy csalódott. Egy picit én is így voltam vele. De az ad erőt, hogy ahhoz képest, hogy borultam, milyen szépet futottam. 
Látom min kell változtatni. Ezen dolgozok, és jön a következő cél. Persze felmerül sok kérdés is hogy lesz meg a nagy cél, ha most ilyet futottam, de bízom magamban. 
Benned is megvan a tempó 3 órán belül menjél! Írány tovább előre! (Neked és magamnak is írom :) )

Gratulálok!

Lillus képe

Lillus 2642 napja

Gratulálok Robi, szerintem szuper jó időt mentél. tudom kicsit csalódott vagy, de előbb utóbb meglesz az álomidő! Benned van már rég. Jól mondja Gyuri, hamarosan kijön a lépés! Ez a verseny is egy lépéssel közelebb vitt a célodhoz.

galagyuri képe

galagyuri 2642 napja

Gratulalok!!! En a 4. Maratonom utan orultem a 3:10-en belulinek te pedig most is 3-n belul tudnal. Tegnap nagyon meleg volt, nem volt jo idojaras maratonra. jo kirandulas volt es hamarosan ez a cel is osszejon! A befektetett munka pedig nem vesz el...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!