zozo.m futás

2016.08.29 Hétfő, 18:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:54:11

Távolság

10.12 km

Tempó

05:21 p/km (11.21 km/h)

Edzésleírás

Sokat agyaltam napközben, hogyan alakuljon a napom. Korán keltem és mentem munkába, cserébe korábban is mentem el. Viszont minden kérdőjelre ami az utóbbi napokban mocorogtatott, pont került rá. :) 

Utána hazamentem. Majd mivel úgy döntöttem - a Mester távollétében - inkább jógázom kedden, ezért a résztáv edzést hétfőn tartom meg. Először cooper volt a cél, de ahhoz pályára kell menni, vagy még az alsó rakpart jó lehet. Futás közben viszont azon gondolkoztam tényleg a kocsik mellett akarok tesztet futni. 

Menjünk ki a szigetre. Coopert belül lehet futni, de ahhoz még lehet hogy korán van. Iramjátékozzak kívül. Á az sem az igazi. MEGVAN! Legyen egy tempós külső kör. (Úgyis épp azt írtam a Mesternek, hogy képtelen vagyok rávenni magamat egy 10K tempóra. Ebből adódik, hogy egy 5K tempó futásra sem.)
Így felmásztam az Árpád hídra és elindultam a szigetre. Ahol láttam Isut és Lacit, éppen felesleges cl-ket dobtak ki. Eszembe is jutott, hogy legutóbb amikor így láttam Őket, akkor utána csúnyán eláztam. Félbe is szakadt az edzésem. 

Megvolt a bemelegítés. És mehetett a móka. Okosan mentem. Sokat fejlődtem a 4 évvel ezelőtti énemhez képest. Az egyből maxon kezdett, és aztán 1 kili után már szenvedett. Most jól kezdtem, persze éreztem, hogy gyorsan megyek. A legjobban a Hajós mögötti résztől tartottam, ezt simán abszolváltam, itt értem utol a srácokat. Váltottunk pár szót. :) Majd mentem tovább. Mégis a régi teniszpályáknál kellett egyszer tempót visszavennem, mert nem tudtam előzni. Ezt leszámítva elég egyenletesen mentem. Éreztem ugyan, hogy szépen termelődik a sav a testemben. (Eszembe jutott Pajci mondata: az emberek félnek a savtól.) Igaz zsibbasztott, és leginkább a kezeket kellett átmozgatnom a vége felé már. Talán egy két pillanatra volt egy holtpontom, de hamar átbillentem rajta, mivel a futásra igyekeztem koncentrálni. 

Az utolsó 500 méteren aztán befogtam egy 70.3-as versenyzőt. Elég jó tempót ment, így tényleg a végén sikerült odaérnem mellé. Sajnos ekkor már én a köveken futottam, ezért hiába mentem el mellette, Ő elkezdett stabil lábakon gyorsítani. De az utolsó előtt kanyarban előttem nem volt senki, így előbb fordultam és rá tudtam menni a futókörre, így szépen otthagytam a végén. És mivel igyekeztem végig egy 90%-ot kiadni magamból - nem max közelben menni - ezért a végén, kicsit úgy voltam vele, hogy ez csak edzés, ezért az utolsó métereken kicsit kiengedtem. 
21:18 lett a köröm.

Utána ivás, beszélgettem Gecse Zolival közben vártam a srácokat. Végül hazafutottam. 

Jól ment. 
Persze utána eszembe jutott, hogy mit kapok a Mestertől, hogy egy hosszú futás másnapján futok egy tempót. Nem mondta még, hogy megbocsát. :) Így kicsit aggódok. :P 
Estére igencsak jó kedvem lett. Talán még most is maradt belőle. :)

Köszönöm az egészséget, mely az életem ajándéka és melynek köszönhetően futhatok!


ma pihi - azaz jóga.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:54:11 10.12 05:21 11.21 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

ZeRoberto képe

ZeRoberto 2856 napja

Ez az Zozó! Erről van szó, oda kell baszni neki:-) Király kört mentél!!! Olyan a beszámolód, mintha valamit ittál volna:-)

jrichard76 képe

jrichard76 2856 napja

Szép szigetkör!

Felszerelések

New Balance 965 Mens