Sz.A.T futás

2016.07.30 Szombat, 15:51:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:12:26

Távolság

42.2 km

Tempó

05:59 p/km (10.03 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
115
Maximum
181

Edzésleírás

A felkészüléshez kicsit másképpen kezdtem hozzá mint tavaly. Kb egy hónappal korábban kezdtem és úgy gondoltam, hogy úszni úgysem tudok így erre „minimális” energiát fogok fordítani, inkább a biciklire és a futásra fogok koncentrálni mert ott tudok javulni. Végig küzdöttem az időbeosztásommal a család – munka – edzések hármast nehezen tudtam összeegyeztetni. Az edzéstervet kicsit átalakítottam a tekerés futás volt túlsúlyban és sok kombi edzést csináltam. Itt elkövettem egy hibát mert elfáradtam úgy másfél két hónap után. Itt egy picit visszavettem és rendbe jött minden. Az első hónapban úszás után mindig picit megfáztam de az hamar elmúlt mindig.

Figyeltem arra, hogy tekerés után ha csak néhány kört is de fussak.

Nehézséget jelentett, hogy az edzések túlnyomó részét társ – társak nélkül egyedül kellett végig csinálnom de a motivációm végig megmaradt.  

 

A nagy nap amire egész évben vártam az 04 órakor kezdődött csörgött az óra. Picit fáradtan ébredtem mert nem sokat aludtam. Gyors pakolás és irány Gyékényes 05 órakor már kocsiban ültünk. Időben kiértünk mindenre volt időm nyugodtan nem kellett kapkodnom. Pakolás – evés - depózás – WC – öltözés és irány a rajtzóna. Tisztában voltam úszóképességemmel és ennek megfelelően helyezkedtem. A szokásos zenék izgalomfokozás és az ágyúdörrenés. A vízben óriási volt a tülekedés így nem tudtam a saját tempómat úszni de sikerült megoldanom a helyzetet. Az úszás végig jól ment magamhoz képest. Mivel mellben úsztam ezért volt időm nézelődni. Sőt még a váltók rajtját is láttam a vízből. Láttam az órát az első kört 46 perc alatt úsztam le tudtam hogy ez jobb a tavalyi időmnél és ez a tudat plusz löketet adott …. A második kör már nyugodtabb volt nem volt tülekedés. Végül az úszó időm 1h35p lett tavalyi évhez képest 7 percet javultam. Ez messze várakozásaim feletti idő.  

466. helyen jöttem ki a vízből

Rohanás a depóba öltözés 9p27mp időt töltöttem ezen biztosan lehet faragni jövőre.

 

A tekerés nem ment jól meleg is volt szél is fújt rendesen. Nem hajtottam szét magam de az nem jó ha a négy kört tekintve folyamatosan romló átlagsebességeket lát a versenyző. A bringán folyamatosan ettem ittam locsoltam magam. Legjobban a szalámis kifli esett és a sós keksz.

A frissítő pontokon ettem banánt és mindig megálltam vizet inni. Csak így tudok működni ha megállok és tele iszom magam vízzel. A bringás körök ennek ellenére nyugodtan és jól teltek nem éreztem rosszul magam mint tavaly. Végül a bringaidőm 6ó33p lett kb 1 perccel rosszabb mint tavaly.

Valamit nem csináltam jól mert több edzéssel csak stagnáltam gyakorlatilag.

Irány a depó gyors öltözés és irány ki a futópályára. A depóban 4p27mp töltöttem és 410. helyen voltam mikor a futást megkezdtem. A futást sikerült tökéletes állapotban megkezdenem.

A futás érzésre jól ment. Volt egy kis fáradtság érzetem a 4. körben de sikerült magamat hamar helyrehozni. A tavalyi receptem a frissítésre most nem működött mást kívántam más esett jól a futókörökben. Tavaly a keksz dinnye kóla működött, most a kóla – víz és kevés dinnye ami éltetett végig. Végig mozgásban voltam magamhoz képest jó tempóban végig sokat előzgettem és nagyon jól éreztem magamat futás közben. A legnehezebb az utolsó kör volt…. de nagyon jó volt hallani a fordítónál és a parkban is a hangosbemondóban, hogy „Szabó Attila Finisher”. A célba kisebbik fiammal futottam be és az ő nyakába akasztották az érmet. Remélem egyszer ő is megérzi átérzi ezt a nagyszerű érzést amit leírni nem lehet csak átélni.

 

Összidőm: 12ó34p38mp ez kb 20 perccel jobb a tavalyi időmnél. 241 helyen értem célba a férfiak között, összesítésben a 262. lettem.

Úgy vágtam neki a versenynek, hogy nagyon szeretnék javítani az időmön de nem minden áron.

Az, hogy végigértem az már nekem egy nagy eredmény de hogy még javítani is tudtam az időn az már csak hab a tortán.

 

Nagyon örülök, hogy ismét megcsináltam hogy végigértem, a versenyt nagyon élveztem.

Nagyon szeretnék jövőre is indulni vagy váltóban vagy egyéniben de ott helyem ez biztos.

Remélem Isten ad hozzá erőt egészséget és kitartást….

 

köszönöm feleségemnek és gyermekeimnek a támogatást mert nélkülük nem sikerült volna az biztos……….

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:12:26 42.2 05:59 10.03 0 115 181 140
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

torolt_2457 képe

torolt_2457 2850 napja

Itt még nem is gratuláltam Vasember!

Nagy Attila 81 képe

Nagy Attila 81 2870 napja

GRATULÁLOK SPORTTÁRS A LELKIISMERETES FELKÉSZÜLÉSEDHEZ ÉS A KITARTÓ VERSENYEDHEZ!!!NAGYOT MENTÉL!KÜLÖN GRATULÁLOK A ÖSSZIDŐDHÖZ!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!