Majazsóka bringázás

2016.07.22 Péntek, 11:39:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:54:08

Távolság

30 km Szint: 63 m

Tempó

01:48 p/km (33.25 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
86
Maximum
170

Edzésleírás

Első rész:

Északi part, biciklis út. A szigligeti egyenes elejénél, a sorompónál fordultam. Vissza a golfpályáig a főúton, mert annyira rossz a bicós út minősége (tiszta gyökér). Odafele16 km31.36, hazafele 31.11.

Második rész:

Visszafele frissítés után dettó az útvonal, csak nem értem haza. Azért 12 km ez a szakasz, mert a többit autóval tettem meg, sajnos egy idegenével. Történt ugyanis, hogy Vonyarcon a nagy lámpák után szépen lejt az út, én meg élveztem, hogy szinte az autósok sebességével megyek (42-45km/h). A Cser út és a főút kereszteződése előtt megelőzött egy autó, majd, - amit szinte éreztem, befordult előttem jobbra. sajnos fékezésre már nem volt idő, így menekülőre fogtam, és jobbra kerültem, felhajtva a járdára. Szerencsétlenségemre vagy 15 cm szintkülönbség, és vagy 75% meredek padka állta az utamat. Azon felrepültem, és utána már csak az van meg, hogy nem tudom hányat gurultam az aszfaltozott járdán. Felpattantam, visszafutottam a kereszteződésig, ahol már megállt az autós. Nem szeretném leírni, hogy miket mondtam neki elsőre. Szegény falfehér volt, és csak mondta, hogy bocsánat, bocsánat....Ezután kárfelmérés, egészségi állapot csekking. Első kerék defekt, lámpa elrepült (a hátsó a nyeregcsőről), és ami megdöbbentő, hogy eltört a sisak a fejemen! Tulajdonképpen nincs olyan testrészem, amin nincs 4-5 cm-től tenyérnyiig terjedő folytonossági hiány! Mondtam a srácnak, hogy ezeket kellene rendezni, ki is fizetett mindent, meg hazahozattam magam, mert hát lukas elsővel összetörve nem nagyon kell biciklizni. Itthon megvolt a meglepi, aztán irány a kórház, mert a jobb bokám belülről úgy néz ki, mint nagyobbik lányom ökle, az achillesem felett meg végigvágta a lánckerék. Vannak rajtam olyan sebek, aminek az eredetét sem tudom... Röntgen, nincs semmi komoly gáz, azért szépen bekötöztek, az alvás érdekes lesz. A legszomorúbb az egészben az, hogy a kórházban vettem észre, hogy leszakadt az aranyláncom (anyukámtól kaptam érettségire!), ami nagyon fájó veszteség a sok szép emlék miatt. Két éve a bordatörésnél meg egy gyönyörű ezüstláncom szakadt le. Délután visszamentünk a helyszínre a családommal, de nem találtuk!

Mindenkinek üzenem, hogy vigyázzatok magatokra, mert autós társaink nem teszik! Mondtam a pajtinak, hogy megelőztél, csak tudtad, hogy jövök. Erre a válasz: nem láttalak a tükörben, és azt hittem, hogy nem jössz ekkora sebességgel......

Legyen ez mindenkinek tanúlság!

Ui.: A kórházban ott tartózkodásunk alatt behoztak egy másik bicajost is, de őt mentők fekve tele kötéssel a fején összevérezve. Valószínű, nem volt sisakja. Mondtam is Zsuzsának: látod ott fekszem sisak nélkül! 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:54:08 30 01:48 33.25 63 0 86 170 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Majazsóka képe

Majazsóka 2897 napja

Köszi! Janinak a tippet különösen. A parton szerintem csak a számat tudnám lefárasztani a dumálással. Most mondjuk sok más alternatíva úgy sincs. 

vizimuu képe

vizimuu 2897 napja

Uh Zoli ez durva! Nagyon sajnálom! Nem írom itt le, ami első olvasatra eszembe jutott, mert nem tűrné a nyomdafesték. Jani kedvesen javasolja a horgászatot, mint sportot alternatívaként, bár a partra is le kell valahogy jutni! Jobbulást!

ikerkaszat képe

ikerkaszat 2898 napja

Sajnálom, szerencse, hogy nem lett nagyobb bajod! Én is nagyon stresszben vagyok, ha a kisfiammal biciklizünk....

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!