Uff futás

2009.09.05 Szombat, 16:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:50:28

Távolság

9.63 km Szint: 306 m

Tempó

05:14 p/km (11.45 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
184

Edzésleírás

24. Langenlois varosi futas, 5 x ca. 2km-es kör. Ezt a versenyt jol beneztem, de be am. Egyik baratom ajanlotta egyebkent, hogy itt van a közelben, a jo kis borvideken, pont a születesnapomon, ajandek borok a futasert, csak 10km, csupa moka es kacagas. Gondoltam, a helyiek egy-ket boroshordo töltese közt, meg szüret elött futnak par kört bohokasan a varosban, vagy ilyesmi lazasag. Nos, korantsem az volt. A helyszini nevezes utan a kiirast atlesve lattam, hogy a versenyeredmenyek a nemtudomkik tartomanyi futobajnoksagba, s egy egyesületi bajnoksagba is beleszamitanak, na ekkor gondoltam, fel kell kötni a gatyat, s mit is keresek en egyaltalan itt, ugyan mit, a rengeteg szetedzett ferfi közt. Mikor eldördült a startpuska, ugy huztak el az emberek mellettem, mint a vadlibak, en meg loholtam a nyomukban, magamhoz kepest eszmeletlen, negyessel kezdödö min/km tempoban. Az elsö kilin ugy ereztem ilyen pulzustol elpusztulok, 2 km-t se birok ki, nem hogy 10-et. Milyen vidam, jart a fejemben, hogy mult heten tot kerültem, most meg 2 km-t nem fogok tudni lefutni...De huzott a "tömeg", ezek tuti nem lassulnak be, fene akar utolso lenni, ugyhogy az elsö kört ugy elfutottam, ahogy a nagy könyvben meg van irva..aztan csak lejjebb kapcsoltam, de a versenyszellem miatt nem tudtam teljes relax üzemmodba menni, ugyhogy eleg kinszenvedes volt az egesz futas. A 3. körnel kezdtek kialakulni a szarhazi vizholyagok, a vegere mar minden lepes fajt, ugyhogy alig vartam, hogy vege legyen az egesznek, s lerughassam a cipöt. Egyebkent teljesen nonszensz: 27km-en uazzal a cipövel, zoknival, labapolassal semmi, itt meg fürtökben logtak a labamon a kis rohadekok...A vegen csak beertem persze, es ebben a mini kisvarosban volt az, amit a mult heten hianyoltam: hangszoron szurkolva vartak a celban. :D Ezen csacsisag volt az egyedüli öröm, az egy hetes leböjtöm alatti 7kilis verseny utan ez volt a 2. leghuzosabb versenyfutasom. Az utolso harmados tragikus helyezesemen (Kat. 12./13 Nök. 22./32, Össz. 151./188) szomorkodva azert az az egy vigasztal, hogy ha meg ezektöl az emberektöl fenyevnyikre is vagyok, azert vmi minimalisat csak fejlödtem, 10k-n ezzel a futassal lett uj PB-m. http://connect.garmin.com/activity/12640766

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:50:28 9.63 05:14 11.45 306 0 184 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Uff képe

Uff 5411 napja

Blood, sweat, tears and blisters! :D En mindig a biztonsagi futasokra törekedtem, hogy mindenkeppen celba erjek. Lehet, parszor meg kellene kockaztatnom ilyen rövidebb tavokon, milyen is a valodi fajos futas! :)

Az itteni legnyagyobb szaktekintelytöl veszem a cipöt, hosszas analizis meg tanacsadas utan, ergo elmeletileg a a cipö nem lehetne a mumus. Össze is baratkoztam az öreg motorossal, ugyhogy be is megyek hozza, hogy szakertsük meg, mitöl lehet ez a random holyagzodas (a hemathomarol nem is beszelve, bar arra mar van gyanum)..A belsö boltiven jön ki, varatlanul, s alt. gyorsabb, rövidebb tavu versenyeken/edzesen...lehet, hogy akkor tök mashogy es gyorsabba lepek, vagy nem kopp szorosan kötöm meg a cipöt, vagy..vagy...bar akkor se szabadna..

Egyebkent meg mar regen tervben van egy masik gyarto kiprobalasa is, de mivel iden ket futocipöt, meg orat is vettem mar, sajnos varnom kell egy picit az ujabbra valo beruhazassal. :) Es meg azt mondjak, hogy a futas egy olcso sport.. :D
bodlac képe

bodlac 5411 napja

Én minden versenyemen úgy érzem elpusztulok. :) És kínszenvedés is. Csak vízhólyagom nem szokott lenni.
Lehet nem illik igazán ez a cipőtípus a lábadra, próbálj ki másik gyártót is, egész eltérő kaptafákat szoktak használni, úgymond. Ja, és gratulálok, na így kell versenyezni, blood, sweat and tears!

Felszerelések

Nike Air Structure Triax +12
Egyéb Garmin FR305