melwin futás

2016.04.23 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

24:00:00

Távolság

182 km

Tempó

07:55 p/km (7.58 km/h)

Edzésleírás

Sárvár 24 óra

Lindával és Misivel pénteken leutaztunk, elkészülődtünk, szombaton elrajtoltunk. Minden jól indult, sütött a nap, a futással sem volt gond, így az eleje a szokásos hülyéskedéssel kezdődött. Később Lindánál és nálam is gond adódott, neki a lábfeje dagadt be iszonyatosan (sajnos egy idő után ki is kellett állnia), nekem pedig az emésztésem mondta be az unalmast. Fél óránként WC, mert felfúvódtam mint egy lufi, és nem mertem elengedni az altáji szellőt, nehogy baleset történjen :)

Ez így órákon át tartott, közben kitaláltam, hogy a zabszelet a hibás, így gyorsan átalakítottam a frissítésemet. Javult a helyzet, majd teljesen megszűnt a probléma. Legalábbis az enyém... Misié pedig ekkor kezdődött, kezdett elnehezülni a gyomra. Próbáltunk belegyalogolni, lassabban futni, de nem javult. Kiállt 2 körre, de az sem segített, viszont kb 100 méter után kiállt hányni. Na ekkor jött rá, hogy elég erőteljesen elszúrta a frissítését, és elköszönhet sok órányi bevitt kajától. A gyomra így már jó volt, sokkal jobban tudott futni, viszont az elvesztett energiát nem tudta pótolni, este 10 előtt kiállt pár órára, hátha összeszedi magát. Innentől magamra maradtam, úgyhogy zene elő és hajrá. Hja, és Snecike bitang jól ment, csak pislogtam, hogy mi a fenét művel :) Az első 12 órában kaptam tőle vagy 4 kört... Egyébként én is elkezdtem meglepően jól menni, nem kellett belesétálnom, stabil tempót tudtam tartani. 2 óra körül visszajött Misi, megpróbált visszaállni, de sajnos nem sikerült, így végleg kiállt. Én közben teljesen áttértem a gélekre, és megörököltem Misi géljeit is, így szűkösen, de kitartottak végig.

És akkor pár szó az idei Sárvár legszemetebb részéről, az időjárásról... Kezdődött egy meglepően meleg nappallal, folytatódott egy kellemes kis esővel, majd jött a gyilkos éjszaka. Zuhogó eső, rohadt hideg, később pedig viharos szél. Cudar volt. Első átöltözésem akkor történt, amikor átázott ruhában mentem wc-re, majd onnan kifelé alig tudtam elindulni, annyira átfáztam. Remegtem, rázott a hideg, lépni alig bírtam. Sebaj, hosszúgatya, felső, másik dzseki fel, minden jobb lett. A következő átöltözés viszont durva volt, Linda hozta a széldzsekijét, felül mindent lecseréltem, alul maradt a vizes gatya. Kocsiból ki, basszus nem tudok elindulni... Nézek Lindára, hogy így lehet nem tudom folytatni. Mi a fenét csináljak? Vegyem rá a másik hosszú gatyát? Hja, hogy van száraz nadrágod? Akkor vegyél le mindent, és azt vedd fel... Ilyen egyszerű dolgokon már nem igazán tudtam gondolkodni, így nagyon jól jött a segítsége :) Nem könnyen, de sikerült elindulnom, közben Linda lehozta a lakásból Misi és az ő hosszú cuccait, hogy ha kell, tudjak váltani. Később is többször lejött csekkolni, hogy élek-e, ez azért igen jól esett :) 

A fél órás alig elindulós átöltözésem után már szerencsére nem igazán esett az eső, csupán a viharos szél maradt, de mivel napfelkeltéig végig tudtam futni, így nem volt vészes. Utána meg már minden jobb volt, ahogy világosodott az ég :)

A vége összetett 10., korcsoport 3. hely lett. Az igazat megvallva ezt nem is figyeltem, így a végén eléggé meglepett :) 

Eredetileg 180km-t terveztem, de a kezdeti gyomor problémával, majd a későbbi durva időjárással nem számoltam előre, így az eredeti terv teljesítése most komoly túlteljesítés volt :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
24:00:00 182 07:55 7.58 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

melwin képe

melwin 2973 napja

Bár szerintem Sárvár 24en nem túl gyakori éjjel a napsütéses dög meleg... :D

kocsonya képe

kocsonya 2973 napja

Azon gondolodtunk, hogy még ebbe az idpben is jobbat lehet futni, mint nagy melegben, mert itt ha megáűllsz, fázol, nincs mese futni kell, vagy kiállsz. :)

cseha képe

cseha 2978 napja

Elképesztő volt, hatalmas gratuláció Neked!!! 

melwin képe

melwin 2981 napja

Ja hogy UB előtt 2 héttel még futogatsz egy kis 55km-es dimbes-dombost :D Beteg :)

Levicopter képe

Levicopter 2981 napja

GRATULÁLOK !!!!!! Szép menet volt !!!! (az UTH-n 55km-n indulok mert utána 2hétre rá: UB)

kenderike képe

kenderike 2982 napja

jaés legközelebb - szigorúan hasonló helyzetben - a fent leírtakra hivatkozva tépem le rólad a gatyát, hogy gyorsabban haladjunk :D

 

kenderike képe

kenderike 2982 napja

amikor ott vacogtál azzal hajtottalak ki futni, hogyha ezt végigcsinálod, bekerülsz a történelemkönyvbe! szerintem jó szöveg volt, aztán le se írod

mondjuk nagyon nem kellett ám kínlódni Veled, ennél sokkal több hisztire voltam felkészülve

(ésegyébként 6-8ig Kálmánt bíztam meg azzal, hogy riasszon, ha nem futkározol szépen, ahogy kell :D, köszi neki, végre aludtam vagy 1 órát :) )

melwin képe

melwin 2982 napja

Hogyne emlékeznék :)

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szurkolást, biztatást, nagyon jól esett!

Pánczél Andi képe

Pánczél Andi 2982 napja

...ilyen idő várt bennünket Németországban...kerékpáron:-(...el tudjátok képzelni???

A végén ott tapsoltunk mi is neked,emlékszel???

GRATULÁLOK NEKED!!!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 2983 napja

Te voltál az, aki bitang jól ment. Jövőre borítékolok Neked egy számot :-)

Gratulálok.

toncso képe

toncso 2983 napja

 

  Nagy  -  nagy   Gratula.     Aki ott  volt tudja,hogy   ez  most főleg  igaz !!!

tomcsi képe

tomcsi 2983 napja

Nyugodtan nevezhetjük extrém körülményeknek...amit műveltél arra nincsen szó...kinéztem reggel az ablakon, pont ráláttam a futókra, konstatáltam aki pályán van az nemnormális... :-)

máskor jelezd előre nem lesz szakállad, eddig arról azonosítottalak be :-)

Gratulálok!

Felszerelések

Hoka Vanquish 2.1