ikerkaszat futás

2015.10.11 Vasárnap, 09:43:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:58:34

Távolság

42.2 km Szint: 225 m

Tempó

05:39 p/km (10.61 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

12. maratonom, 30. SPAR maraton Az én órám többet mért 370 méterrel, de ugye ez a hivatalos verzió:-)

 

https://flow.polar.com/training/analysis/243014419

 

Több éves álmom valósult ma meg, lefutottam a maratont 4 órán belül:-) 24 percet sikerült javítani a tavalyi időmön. Nagyon boldog vagyok, és kicsit célvesztett.  De, ha jól belegondolok, van is már célom a hegyi maratont is le kellene futni 4 órán belül és újabb fogyást előirányozni:-)

Történt pár rossz dolog is közben és a rajt előtt is. A rajt 9:30-kor volt.  Az egyik az volt, hogy nem álltunk be a sorba pisilni 9 óra körül (pedig egy fa alatt beszélgettünk, tehát megtehettük volna), csak 9:15 körül, és úgy feltorlódott a sor, hogy 9:33-kor még nem pisiltem, amikor végeztem már jól elment a mezőny eleje, és sajnos csak a 6-os rajtzónából tudtam elindulni (4-es pozicionáltam magam, és ott is végeztem), úgyhogy az első 11 kilométerem előzésből állt.

A két Power Bar gélt előreküldtem a 14,5 km-hez és 30 km-hez. Sajnos 14 kilométernél nem volt frissítőpont (gondolom az előzőnél rakták le, kb 12,5 kilométernél (!!!)! No ezt fel kellett dolgoznam. Banánnal és vízzel igyekeztem frissíteni. Aztán annyira figyeltem az egyéni frissítőket, hogy egy frissítőpont előtt elestem, de megfogtam kézzel, nagyobb bajom nem lett, csak egy kis horzsolás a térdeimen. 22,5 kilométernél kifogyott az mp3 lejátszómból az elem. Szóval ott voltam 23 kilométernél gél nélkül, zene nélkül, viszont jó kis ellenszélben. 30 kilométernél szerencsére ott van a második frissítőm, ez megbontatta a maraton hátralévő részét. Pár másodpercre átfutott az agyamon a hisztizhetnénk, de próbáltam arra koncentrálni, ami rendelkezésre áll. (banán, utcai zenék: érik a szőló, pocsolyába léptem stb) és máris nem volt olyan szörnyű a helyzet.

 

41. kilométernél Dj Dominiknak ujjongtunk egy futótársasal, és bemondta, hogyha 41. kilométer lefutása után így tudna mosolyogni, fél életét odaadná. Na ez jól esett:-)

 

Tavaly végigcsináltam az egészet egyedül (nem kellett meleg ruha, esővédő cucc), de az idén szegény Férjem kapta meg a maratoni segítő szerepét, köszönöm neki, hogy jött velem, ott volt a rajtnál és várt is.

Szép egyenletesen sikerült lefutni, ahol nem volt frissítés, olyan 5: 25 ezres időt, ahol volt, ott több. Legjobb kilométerem a 18. lett 4:49-es:-)

 

Sok embernek már megköszöntem a támogatást sms-ben, akiknek nem volt meg a telefonszámuk (Kopra, Lilla, Csilla, Marina)  itt megteszem. :-) Köszönöm Nektek is.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:58:34 42.2 05:39 10.61 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3084 napja

Általában lassabban kezdek, úgyhogy ez a verzió felejtős...

zsolaaa képe

zsolaaa 3084 napja

Nem hiszem, meg van húzódva a lábhajlítóm emiatt nem futottam még 1 óránál hosszabbat ősszel. 24-ig elkisérlek ha bírod a tempómat

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3088 napja

Köszönöm Zsolt! Hegyit lefutjuk együtt 4 órán belül?:-)

zsolaaa képe

zsolaaa 3088 napja

Gratulálok!

Liller képe

Liller 3140 napja

Őszinte gratuláció Dóri!Kemény csaj vagy ;)

marine képe

marine 3140 napja

Hát ez nagyon kemény, ahogy leírtad, még olvasva is izgultam és futott a hátamon a hideg :) Nagyon-nagyon gratulálok! Számomra ez emberfeletti teljesítmény, büszke lehetsz magadra! Köszönöm a motivációt, már én is kilátásba helyeztem a vágyat magamban, hogy a cél a maraton lefutása lesz hosszú távon, hogy mikor, már nem érdekes, legalább bejár sokáig ez az álom megvalósításom :) Egész nap eszembe voltál, hog yvajon milyen lehet most neked :) Remélem kellőképpen megünnepelted! :)

vizimuu képe

vizimuu 3140 napja

Annyira jó vagy! Megérdemelted, nagyon sokat dolgoztál érte! Jó, hogy nem mentem minden sarkon várhattál volna rám! :-) Gratulálok!!

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3140 napja

Én már hátradőlhetek, a 3 órán belüli maratont meghagyom Neked!;-)

Majazsóka képe

Majazsóka 3140 napja

Gratulálok Dóri, nagyon szép eredmény! Elégedett lehetsz vele! Így tovább!

holovacz képe

holovacz 3140 napja

Csatlakozom az előttem szólóhoz :)

yeppster képe

yeppster 3140 napja

Varazslatos vagy :)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3140 napja

Nem tudom, ki az a Kopra, de biztos jó fej lehet :))

Gratula, Dóri, itt is, nagyon szépen teljesítesz immár évről évre. Ráadásul a szememben Te vagy a tavalyi MMM bajnok is...

Felszerelések

Asics Gel-Supremacy