zozo.m futás

2015.11.15 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:30:58

Távolság

21.1 km

Tempó

04:19 p/km (13.92 km/h)

Edzésleírás

Siófok félmaraton ( 32. félmaratonom)


Előzetesen - Kassából kiindulva - 1:30 alá szerettem volna menni. Azonban kicsit nehezen indult az alapozás, viszont a héten már sikerült pozitív élményeket szereznem. Azt mondtam verseny előtt a srácoknak, ha még lenne két hetem, biztos 30 alá másznék. 

1-es zóna. Atléta, kesztyű, rövid gatya go! Bekezdtem ránéztem pár száz méter után az órámra - először - 4:17-es tempót mutatott. Brutálisan bekezdett mindenki. :) Visszább vettem kicsit, hogy kellőképpen bemelegedjek. Viszont még 1 kmnél ránéztem az aktuális tempóra - utoljára - 4:37. Akkor kicsit gyorsítottam és igyekeztem a megérzéseimre hallgatni. 

Motivációs tényezőket is találtam. Első Bitliszbá volt. Őt úgy 3 km környékén előztem. Utána Timi, 5. km után értem mellé, pár szót válltottunk, mondta, hogy lassulóra futja ezért el is köszöntem Tőle. Következő cél: Járosi Tomi. Elérkeztünk arra a helyre ahol jöttek szembe a futók. És azon kaptam magamat, hogy láttam Csillát is. Majd Ő lesz a következő. Végül annyira megnéztem Csillát, hogy Tomit épp megelőztem. Csillával nehezebb volt. A cél felé haladva, kaptunk egy jó pofa szelet, itt rám álltak. De nem akartam mozdony lenni ezért nyomtam egy 10 méteres tempóváltást és beálltam a srác mögé így vonatoztunk a célig. (46 perces bruttó)

Itt jött egy nehezebb szakasz. Kanyargós rész, ahol az időkből azt láttam, hogy 4:20-n kívüli két kilit futottam. 14 kilinél aztán éreztem, hogy menni kell. Mert közel vagyok. Jól éreztem magamat, még ott. Szépen előztem az embereket. Aztán a partra érve megláttam a Csilla által vezetett vonatot. Szépen felértem rájuk. Ott kifújtam magam majd a frissítőpontnál előre léptem. Beálltam Csilla elé, de aza vonat nem fogadott el mozdonyként. A füves résznél és a fordítónál megint vesztettem jó pár másodpercet km-ként. 

Jött újra a szellős rész kb 100 m-re volt tőlem az előző futó. Azt megsprintelni. nem mertem bevállalni. Ezen a szakaszon már éreztem, hogy nehéz. A lábam is kezdett elfáradni. Ezért azt mondtam a lábamnak, hogy bírja ki azt a 2,5 km-t, mert én még bírom, és akkor te is bírod. :) 

Igyekeztem az utolsó egyenesen még egy kicsit megnyomtni. Az órát nem akartam látni. De az utolsó száz méterben már felnéztem, nagyon csalódott voltam, hogy 1:30xx-as idő volt fent. 

Miután kifújtam magamat, úgy gondolom, hogy ez nagyon jó idő. Végül is azt mondtam az elején, ha még lenne 2 hetem, biztos lenne a sub90. 

De ez idén a legjobb félmaratonom, és amúgy pedig a 2. legjobb félmaratonom. Azt kell hogy mondjam. Kassához képest sokkal jobban esett, illetve még a PB futásomnál is. Ebből az szempontból hasonlított az idei bécsi félmaratonom. 

Köszönöm az egészségemet, mely az életem ajándéka!


1166 befutóból a 48. lettem. :))))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

bejcsi képe

bejcsi 3145 napja

Gratulálok! Szuper idő! Örülök , hogy találkoztunk! :) Tudom , hogy bennem van az 1.50 alatti fm is, de ez most megközelítőleg sem jött össze, pedig jobbra számítottam, és készültem. .

dizs007 képe

dizs007 3145 napja

Cool, szuper tudatos munka Tetszik

Wierchen képe

Wierchen 3145 napja

Gratulálok, szép volt!

szuszu képe

szuszu 3145 napja

Micsoda tempó! Gratulálok, Zozó!

kiscsoki képe

kiscsoki 3145 napja

Igen szép eredmény. Gratulálok!

Felszerelések

Polar M400 HR
Nike Air Pegasus 27