melwin futás

2015.04.11 Szombat, 10:37:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

59.7 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

Kirándulás Szentendrére

Gyönyörű idő volt, úgyhogy útra keltem. Először is szerettem volna feltérképezni a Szilas-patakot, hogy futható-e a Dunáig, illetve ha már addig eljutottam, akkor a Duna túloldalán el kéne bóklászni Szentendréig. Hja, meg az új bioteches magna shotot is akartam tesztelni, ne Sárváron derüljön ki, hogy megfo*at :) 

A patakparton egyszer csak megkérdezi mellettem valaki, hogy csatlakozhat-e. Persze hogy :) Legendásan rossz arcmemóriám most sem hazudtolta meg magát, természetesen nem ismertem fel Makai Vikit. (Linda: Ne mááár, nem ismerted fel Vikit?!) Ez van, az arcmemóriámnál csak a névmemóriám rosszabb :) Hja, meg a dátumokkal is gondban vagyok... Mindegy, a lényeg, hogy Vikivel futottunk a patakparton, ő pedig tekintettel volt rám, és tartotta a nyugis, 6 perces átlagot. Azt mondjuk úgy, hogy a garminomat simán hozzá igazíthattam :) Beszélgettünk kicsit, bár ez részemről elég sutára sikeredett, de sebaj. A lényeg, hogy elindulok kirándulni, majd összefutok az ország egyik legjobb ultrafutójával, aki számomra még az UFO kategória, és futhatok vele pár kilométert. Azért megilletődtem, na... :)

Patakpart vége, Duna. Na itt nem tudtam, hogy merre menjek. Utólag megnézve a Megyeri híd felé kellett volna indulnom, de azt se tudtam, hogy azon gyalogosan át lehet-e menni. Így maradt a vasúti összekötő, és odáig csupán kétszer tévedtem el. Egyszer a Duna parton fogyott el az út, majd később egy földnyelven találtam magam, aminek a végében határozottan csak a sok víz volt. Azért csak elértem a hidat, és közben még egy motoros felvonulást is láttam. Hídon át, Római-parton ittam egy alkoholmentes sört és feltöltöttem a kulacsomat, aztán irány Szentendre. A tempóra/időre nem figyeltem, direkt nem állítottam le az órámat a pihenőnél, hogy ne befolyásoljon. Nem akartam szétcincálni magam, nem akartam szenvedni. Kirándulni akartam, és persze egy hosszút futni, mert Fehérvár óta nem mentem 30 felettit. Zenét sem vittem, szerettem volna inkább a környezetemre figyelni.

Szentendrén bementem egy Lidlbe, hogy vegyek valami müzlis cuccot, meg innivalót. A kasszánál rendkívül szimpatikus kislány szerencsétlenkedik, de sebaj, van időm. Amikor viszont az első vevőnek húzta le a következő vásárló 2 tejét, és azt találta ki, hogy az első, aki kifizeti a tejet, amit meg se vett adjon oda x száz forintot a másodiknak, nos, akkor kissé elkezdtem ráncolni a homlokomat. És persze nem álltam meg, hogy szóljak neki, ez így nagyon nem lesz jó, a második vásárlónak kell pénzt adnia az elsőnek. Aszondja ne szóljak bele. A vérnyomásom kezdett jobban felmenni mint a tűző napon futástól, de még mindig nyugodtan mondtam neki, nem jó ötlet, ha az első vásárló kétszer is fizet azért, amit nem is kap meg. Mondta már, hogy ne szóljak bele. Kezdett még inkább felmenni a vérnyomásom, de végül a boltvezető odainvitálása helyett szimplán csak közöltem vele, azt látom ugyan, hogy nem az eltén végzett programozó matematikusként, de ez egy általános iskolás matematika órai szövegértési feladat. Közben azért rájött, hogy nincs igaza, oszt csak nem sarcolta meg az első vásárlót, de rám végig elég csúnyán nézett. Én meg pont leszartam.

A kis közjáték után irány tovább. Látom ám, hogy Kamarás Kriszta áll két másik emberkével és persze bringával az út szélén. Gyors köszönés, konstatálta, nem vagyok teljesen százas, hogy két kerék helyett a két lábam használom, aztán mentem tovább a központba. Annyi embert a budai rakparton sem szoktam látni... Azt hittem, hogy van valami nagy rendezvény, de nem, csak simán rajzás volt. Egyébként az eredeti terv 35km volt idáig, de ezt sikerült az eltévedésekkel 45-re bővítenem, így előre tudtam, ebből nem lesz hazafutás. (Úgysem szeretem a baseballt:) )

Kis ücsörgés, aztán irány vissza. Visszafelé már váltogattam a futást a gyaloglással, nem akartam teljesen taccsra vágni magam (elvégre vasárnap 8-ra melóba kell futnom...), meg úgyis kell gyakorolnom, hogy gyaloglás közben pihenjek :) Rómaifürdőnél HÉV, aztán metróval haza. Így alakult, és elmondhatom, hogy egyelőre számomra ez a beszt futókirándulás evör :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 59.7 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

kocsonya képe

kocsonya 3357 napja

De 60as sem :)

kenderike képe

kenderike 3361 napja

hátt, télleg nem vagy 100as...

Felszerelések

Hoka One One Stinson Lite