dilisuni futás

2014.11.08 Szombat, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:00:00

Távolság

30.8 km

Tempó

07:48 p/km (7.70 km/h)

Edzésleírás

Néhány szó kívülről a 6 órás OB-ről:
Peyer Zoliról, a győztesről lentebb írtam, hogy szerintem nagyon jó lesz.
Belinkeltem a DUV statiját, nézzétek meg, hogy idén milyen ultrákat futott ;)) (elárulom: NEM futott ultrát, nekem egy nagyon jó félmaratonról beszélt, semmi más komolyabb eredményről.
Barátnőjével - Dórival - dumáltam elég sokat és mondta, hogy sajnos nem tudták elintézni a versenyengedélyt, bár egy kicsit későn kezdték az intézést, konkrétan szerdán:)

Sipos Csaba is brutáljót ment!!! Mondjuk neki se volt versenyengedélye, így nem lehet ő sem országos bajnok! így Török-Ilyés Laci kollegánk lett a bajnok. Vicces, hogy a nyílt versenyen ketten is jobbat futottak az országos bajnoknál, de ez van. (Nem szeretném kritizálni a rendszert, de azon esetleg el lehetne gondolkodni, hogy miért is kell a versenyengedély? azért, hogy a gyengébb versenyzők is felférjenek a dobogóra, a csajoknál meg kétszer álljon fel mindenki a dobogóra, hiszen ott mindenkinek volt versenyengedélye?)

Azért számomra a legszebb Makai Viki teljesítménye volt, egy viszonylag lassú kezdés után elkezdett versenyezni és nagyon durván odatette magát, pb-ét futott.

Dórimtól azt tanultam ma meg, hogy ha már 1 óra után fejreálltál, akkor el lehet engedni a célokat és lehet küzdeni, csúszni-mászni egy jóval kisebb célért is. Nehéz ilyenkor átállítani az agyadat és a dobogó helyett a 9-10. helyért versenyezni. Én nem tudnám megcsinálni, de meg kell tanulni.

Hajnalka Evetovics-Balla pb-je és egész éves versenyzése második helyet ért összetettben, a dobogóra állása a nap legmeghatóbb pillanata volt. IGEN, ezért is érdemes küzdeni, az ilyen felejthetetlen pillanatokért.

József Morócz segítette az edzőnket, Attilát. Jó volt kintről nézni azt az embert, aki hajdanán először gyalogolt Magyarországon 24 órán belül 200 km-t. Komolyan mondom, hogy láttam, hogy milyen lehetett hajdanán, hogy milyen akaraterő lakozik benne. Félelmetes volt. Örülök, hogy tanulhatok tőle, de tudom, hogy fejet kéne cserélnem ahhoz, hogy olyan kimagasló eredményeim legyenek, mint neki voltak.

Tímea Ladányi is részt vett párosban Péterével az első 6 órás optivitáján és a bemutatkozás remekül sikerült. Örülhetnek az élmezőny lányai, hogy még inkább a maraton vonzza és nem az ultra

Zsolt Sass nyuszisan végigtolta ezt is a piros 50 után... ennyi

Természetesen még jó sok ismerőst említhetnék, elnézést, hogy nem teszem.

Még azért egy dolgot: Barnabas Bardos és csapata megint megmutatta, hogy miért érdemes optivita versenyre járni.... mert ilyen szinten elkényeztetnek minket! A záró beszédében az általános iskolai matekot emlegette, mely szerint a 4 alapművelettel ki lehet számolni, hogy ma Magyarországon nem nagyon éri meg ultrafutó versenyt rendezni. Nekem volt szerencsém az általános után is néhány évig foglalkozni "számokkal". Ez a mai verseny ezzel a több fogásos vacsival egybekötve nem a közvetlen pénzügyi nyereségről szólt (nem ismerem a konkrét számokat, de tuti, hogy negatív előjelű és nem kicsi szám), hanem egy olyan álomról, szenvedélyről ami kell ahhoz, hogy egy ilyet csináljon valaki. Persze, ez is egy üzleti modell (ami nem egy versenyről hanem a hosszútávról szól), de nekem versenyzőként az a fontos, hogy jó versenyzőnek lenni ezeken a versenyeken!!!

Ma csak frissítettem, de bevallom, hogy ez fárasztóbb, mint futni. Amikor hárman mondják, hogy a következő körben mit csináljon az ember, mivel készüljön, akkor elég durván fel kell kötni a gatyát (nézd meg, hogy Viki hányadik; hozd el a ledobott kulacsomat; piros isot kérek... szakadj három fele De egyben nagyon nagy élmény is látni a barátok, ismerősök, ismeretlenek harcát önmagukkal, az elesésüket és felállásukat... együtt örülni velük amikor jól megy és keseregni velük amikor sz.rul. Azt hiszem minden évben be fogok iktatni egy-két ilyen versenyt is, mert ma úgy érzem, hogy rengeteget tanultam tőletek. Egy csomó olyan dolgot amit a jövőben használni fogok én is.

Zoli DUV statija:
http://statistik.d-u-v.org/getresultperson.php?runner=64273

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:00:00 30.8 07:48 7.70 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

LTimi képe

LTimi 3478 napja

Nagyon szépen köszönjük a biztatást, Zoli!

Hihetelen voltál, ahogy lested mindenki kívánságát, segítettél, ahol tudtál! Egy biztos, ez sokkal, de sokkal nehezebb, viszont igencsak nemes feladat! :)

Kicsi képe

Kicsi 3479 napja

Ez a szerep szerintem sokkal nehezebb, mert tök sok mindenre kell figyelni.

Jól összefoglaltad, jó lehetett ez külső szemmel is. :)

Vikinek szerintem van jobb eredménye, de lehet, hogy rosszul emlékszem.

toncso képe

toncso 3479 napja

 

  Fura  volt  Téged a pályán  kívül  látni,de  remek  munkát  végeztél........

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!