zozo.m futás

2015.05.31 Vasárnap, 13:16:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:50:02

Távolság

21.1 km

Tempó

05:13 p/km (11.51 km/h)

Edzésleírás

A 2. Keszthelyi 70.3 (Nekik és nekem is.)

Depó2 pár mp-cel lasabb mint tavaly. Ez az egyetlen olyan "táv" ahol nem javítottam. :)

Bringa után gyors öltözködés, majd irány a futópálya. Indulás után egy perccel 155 HR. Gondoltam ez első körben teljesen jó lesz. Az emelkedő előtt azonban már 170-nél jártunk. Oké! ennél tovább tilos menni. Hála égnek az emelkedőn nagyon nem szálltam el. Ami jellemző volt, hogy lefelé (lehet túl korán néztem rá), de nem ment 170 alá akkor sem. Az első kör könnyedén ment Ancsurt sikerült megelőznöm igaz neki volt egy kör előnye, és a célnál is kicsit bolyongtam. A második körben aztán találtam egy rötyit, így kiszálltam brunyálni. Itt össze-vissza nyomkodtam az órát, és sikerült 5 perc múlva rájönnöm, hogy újraindulásnál lekapcsoltam az órát. A pulzus rendben. Érzetre fenomenális! Nem kellett már egyéb bensőséggel foglalkoznom.

Ami kicsit zavart, hogy Lilla és Vanda sem került közelebb hozzám. Utóbbival versenybe voltam, Lillának volt egy kör előnye. De már majdnem sikerült visszavenni azt a kört. A körök végén valami hajgumi félét raktak ránk, így számolták a köröket! PROFI! 

A második körben láttam először az órát. 5 óra 5 percet mutatott. Ekkor futás közben kicsit matematikáztam. Végülis 55 perc körüli 10,5-t kellene futni. Ez hozható. Egy biztos PB! (Igaza lett Gyulának!) Nézzük meg a következő körömet, és ha úgy látom, akkor megnyomom az utolsó kört. Nagyon sokan szurkoltak így folyamatosan jött a dopping. Ami kicsit kellemetlen volt, hogy ebben a körben sokan kiálltak. Köztük Lilla, akit a rajt előtt óta most láttam először, és nemcsak a szpíker által hallottam a nevét. Kis távolság volt, de jól megnyomta a végét, és én még nem mertem. Főleg, hogy ennek a körnek a végén azért éreztem, hogy a hasamba vagy túl sok a folyadék, vagy kevés az élelem. :)

Az óra 5:34? körül állt. Hát... És jött a holtpont éreztem. DE Tudtam mit kell tenni. Nincs gond. A Kastélyhoz utoljára kell márcsak felfutni, utána a lejtő besegít, majd azt az utolsó egy kilit szívből betolom. Közben Szőlőcukrot tolunk végig. Csak fel kell menni! Terv adott. Innentől ezt meg kell valósítani. Vagyis Külvilágot ki is kapcsolhatom, és a belső hangot is. CSAK A FUTÁS LÉTEZIK! Az első frissítőnél felkaptam 3 szőlőcukrot, és szépen lassan elkezdtem feldolgozni. És haladtam felfelé, éreztem, hogy nem olyan a tempó mint az előző körökben, és a pulzusom is 170 alá ment. De hagytam, csak futottam. Felértem ott is vettem egy kis cukrot, majd gurulhatunk le. Innen nincs mese, beérkezem. Szerettem a végén még egy kis kólát inni, de ott elfogyott. Más már nem kell, akkor. Go előre. És az adrenalin elkezdett újra termelődni és úgy kaptam erőre. És a végén már egyre jobb lett a mozgásom is. Érzem a végét. Ezért érdemes még egyet rákapcsolni. Ott vagyok a központban ránézek az órára. 6-sal kezdődik. Letojom, tempó szép, mozgás rendben. Két ballos és áthaladok a célon. Meghajolok! halkan de megköszönöm, hogy versenyezhettem. (Vajon lebírom rakni a kezemet? Nem, de nem baj.) Pali egyből jön és gratulál! Iszok egy kis kólát a célban, Péter is odajött gratulálni. Aztán már én mentem oda a lányokhoz gratulálni.

Nagyon jó idő lett délutánra. Így egy fotó után elmentem a Balcsihoz. Kikapcsoltam az órát és belementem a Tóba. Egy jó 10-15 percre megálltam, majd kétszer megmártoztam benne, tusolás helyett. Ez volt az órám utolsó momentuma. Azóta kómában van, remélem sikerül újraéleszteni.

Sikerült javítani szinte minden számba és összesen egy 20-st adtam a tavalyi énemnek. Pedig azért itt volt egy két holtpont. (Egy bicón, és egy futáson - igaz ezt gyorsan el is engedtem).

Remek érzés volt megint célbaérkezni! És futás remekül ment annak ellenére, hogy 4x kellett a kastélyhoz felfutni. De sokat segített az első frissítőpont, ahol a szállásadóim szolgálták ki a versenyzőket és kaptuk a biztató szavakat. Illetve a Fő téren nagyon jó kis szurkolás volt. Tavaly olyan volt ez a verseny, amelyen sugárzott, hogy először rendezték meg. Idén már azt kell hogy mondjam, olyan mintha több éve rendeznék meg ezt az eseményt. Nagyon Profi! ...*


Köszönöm mindenkinek!


* és hát itt vetődik fel a következő kérdés, jövőre ugyanitt? Annyira jó, minden Keszthelyen, hogy talán érdemes rákészülni, újra. De ugyanakkor a téli gondolatomat se feledhetem el, hogy anno azért kezdtem el edzeni, hogy egészséges legyek és ha pályára lépek, akkor egy negyed után ne úgy jöjjek le, hogy egy másik tüdőre kell kapcsolni. :)


Ezt még meg kell szüljem, hiszen ez csak a hobbim. Ha neki vágok, akkor más edzéstervet kell kitalálni, ha nem vállalom, akkor nem kérdés, hogy más lesz az edzésterv. Tehát egy biztos ez változni fog.

IRONMAN?
egy időre félreteszem a gondolatát is. Hiszen azt látom, és tapasztalom is amit a többiek állítanak, hogy olyan mint a drog, ha egyszer megcsap a szele nem tudsz leszokni róla. Hiszen már a féltávnál is ezt érzem én is. Pedig remek érzés pihenni is. (Nem dolgozni (!), hanem amikor kikapcsolod az agyad és a testedet is) :) Erről is szólni fognak az elkövetkezendő hetek, nemcsak a maratoni felkészülésről. :)


ps: ha életet lehek az órámba még kiegészítem.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Majazsóka képe

Majazsóka 3309 napja

Még egyszer gratulálok Zoli! Szépet mentél, vártam, hogy a futás beszámolója is megszülessen! Előttem szólóval egyetértek, a futáson nem látszott semmi gond (persze én csak egy szeletkét láttam a pálya egészéből. Nagy kalapemeleés a tavalyi eredményed javításán! Nagy sportember vagy, aki igenis tudja, hogyan kell hozzáállni a feladatokhoz! Csak így tovább!

Wierchen képe

Wierchen 3309 napja

Borulásokkal együtt issokat javítottál, szép verseny volt.
Futáson én végig összeszedettnek láttam a mozgásod!

Pityipintyo képe

Pityipintyo 3311 napja

Zozokám pár szóban majd leírhatnád a versenyt,egyben gratula mert annyit azért màr tudok hogy PB. Nem vagy semmi figura.sajnos találkoztunk nem sikerült .

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!