melwin futás

2014.10.11 Szombat, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:12:52

Távolság

42.2 km

Tempó

06:00 p/km (10.01 km/h)

Edzésleírás

Spar Maraton

Vegyes érzelmek... Szerettem volna a 4 órán belüli időt, de ugyanakkor tudtam, kemény lesz, még sosem futottam 4 órán keresztül ilyen tempót. Mindenesetre úgy voltam vele, hogy ha meg sem próbálom, akkor tuti nem derül ki, hogy sikerül-e, vagy ha nem, akkor mi kell még hozzá. :) A felkészülés jó volt, a közvetlenül verseny előtti kaja/pihi is jól sikerült. Nem voltam fáradt, és hihetetlen, de nem ment a hasam sem :) Úgy terveztem, hogy négy gélt tárazok be, amiket 1-1 szem BCAA, L-Karnitin, sótabi, megnézium társaságában fogyasztok majd el jóízűen minden ötvenedik perecben. Az 50 alapból jó, mert olyan mint egy visszaszámlálás ahogy fogynak a csomagocskák. 50, 40, 30, 20, és már ott is vagyok :) A cipőm miatt azért aggódtam egy kicsit, tudom, nem feltétlenül a legjobb ötlet egy 2x használt cipőben maraton futni, de azért bíztam a holdjáróban, hogy nem hagy cserben. Odaértünk időben, gyors pisi, aztán elbóklásztunk a rajthoz. A fehér lufihoz álltam, az egy jó viszonyítási pont. Ha megelőz, akkor baszhatom a 4 órát... :D 

Az első 10-nél beálltam egy 5:30 körüli időre, ez kényelmesnek tűnt. Nem éreztem kicsit sem elfutottnak, és kilinként pár másodperc előnyre tettem szert a fehér lufival szemben. Még arra is volt idő, hogy a szigeten gyorsan félrekanyarodjak egy bokorhoz, mert nem akartam az elkövetkezendő kilométereken azon filózni, hogy kell-e pisilnem... :) Szóval az első 10 kényelmes volt, de igazából az első 20 is. Sőt, 26-27 körül jóatyám állt az út szélén, neki elég bizakodva mondtam, hogy jónak tűnnek az 5:30-as ezrek. Aztán 30-nál beütött a krach. Éreztem, hogy nagy a baj, elfogyott a lendület, megdöglött bennem a duracell nyuszi. Ráadásul itt már nem volt zeném... Lemerült az a ********, **********, ************ ****** mp3 lejátszó, pedig tegnap töltöttem fel. Persze, fasza az utcazene és a nézők biztatása, de egy kis heroikus Nightwish jobban jött volna... Szóval nincs zene. Cserébe van viszont vizesen felgyűrődött zokni, ami kezdett hólyagot növeszteni a jobb talpamra. Egyébként a cipő, ha már a talpnál tartunk. Szerencsére nem kellett csalódnom benne, nem rajta múlt. Vizesen ugyanúgy fura benne futni, mint ahogy minden más cipőmben, de sajna a csurom víz zokni és talpbetét édeskettese már csak ilyen. Majd holnap derül ki, hogy tényleg így van-e, de a térdem most jónak tűnik, ami kb. mindennél fontosabb számomra. 

Naszóval 30, kezdődő szenvedés. Meg folytatódó is. Innen már végig belegyalogoltam, sajnos nagyon nem éreztem az erőt. Túl messzinek tűnt a frissítő pont is, szomjas voltam, nyűgös voltam, és egyre inkább éreztem, hogy a fehér lufi így simán beér. A felépített kis előny elillant, a lufi ellebegett, és vitte magával a 4 órát is. Pár méteren még próbáltam velük menni, de addigra már közöm nem volt a tempójukhoz. Kalkuláltam, 4:30-on belül lehetek még akkor is, ha a javát gyaloglom. DNF is not an option. Most nem az... Ezt meg akarom csinálni, nem csak a 4 óráért jöttem ide. Gyalogoltam, futottam, és valamiért nem szenvedtem. Az idő már nem számított (annyira), így nem akartam magam hazavágni, annyit futottam, csak amennyit tudtam. A végén már tudtam volna többet is, de addigra meg kezdett begörcsölni a vádlim... Ez mondjuk nem először van, és rohadtul bosszant. Szerintem megpróbálok versenyre átállni egy izmosabb magnézium tabira, ez a kalcium+magnézium+cink lehet, hogy kevéske. Vagy mittomén, de ez legalább valami, amiért tudok tenni :D Egyébként a végén magnesolvot adtak... A gyengébb gyomrúak lehet, hogy nem örültek a félig oldott granulátumnak, de én szinte felsikoltottam, hogy magnéziuuuum! :D Rohadt jó ötlet tőlük, csak picit hamarabb is lehetne. Szóval a vádlimba bele-belenyilallt egy kis görcs, amitől általában megugrok mint egy bakkecske, ilyenkor csuda hülyén nézhetek ki :D A végén azért csak beértem. Futva... :) Nem gyorsan, de azért futva. Összességében így is sikeredett egy 6 perces átlagot futnom, ami nem olyan rossz. Csak hát... nem is olyan jó. Sebaj, remélem ez jó alapozás lesz a velencei 6 órához, mert ott persze megint nekirugaszkodok a 60-nak :) És persze a 4 órán belüli maraton is meglesz. Egy kicsit még kéreti magát, de úgyis az enyém lesz... :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:12:52 42.2 06:00 10.01 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

tomcsi képe

tomcsi 3529 napja

tudtad ez nem távra megy időre?! :-)

nem leszek ott, de Családot leküldtem a megzavarásodra :-)

Gyerünk!

melwin képe

melwin 3530 napja

Meglátjuk. Bízom benne, hogy a táv nem okoz komoly gondot, az óra lesz az ellenségem :) 

tomcsi képe

tomcsi 3530 napja

józanság azt mondatja nincs benned a 60 km ezek után, de oszt ki tudja, hátha csak ez egy ilyen nap volt...

jó idő ám ez így is, hosszú az a maraton...

Grat és Hajrá!

kocsonya képe

kocsonya 3543 napja

Neked is :)
https://edzesonline.hu/blog/4216/zilaci&item_id=9156&action=comment

 

kocsonya képe

kocsonya 3543 napja

Akkor elmondható, hogy a hoka vitt végig :))

 

Felszerelések

Hoka One One Bondi 3