eszetomi futás

2014.09.18 Csütörtök, 11:28:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:37:32

Távolság

5.42 km

Tempó

06:55 p/km (8.66 km/h)

Edzésleírás

Cipő teszt.

A Wizz Air versenyen volt időm egy-két dolgot megnézni amire eddig nem igen volt időm. Először is meglátogattam az ADIDAS sátrat, ahol megvizsgálták a lábam és futó technikám. Eredmény, bal láb szinte neutrális, talajfogás talp első részén a külső élen és onnan átgördülés és csak egy pillanatra ér a sarkam a talajhoz. Jobb láb enyhén pronáló, talajfogás sarkon majd talp élen átgördülés. Azt mondta tesztelő emberke, hogy ezzel igazából nincs nagy baj, főleg, hogy nem rég volt a bokatörésem ezért a talajfogásom utol érheti a bal lábamat és a pronálás is csökkenhet egy picit ha már megerősödött rendesen a bokám. Cipő ajánlat természetesen ADIDAS, abból is a leg ujjabb és számomra igen drágának mondható modellek (40-50ezer Ft. Ezek voltak az olcsóbb cipők) és mindenféleképp stabil belsőtámaszos legyen. Utána meglátogattam az ORIOLUS MED sátrat ahol tanácsot kértem a térd fájdalmamra természetesen elmondtam a törésemet és a térd túlterhelést. A hölgy nagyon kedvesen megnézte a térdem majd mondta, hogy csücs fel a masszázságyra és minden szó nélkül elkezdte nőiesíteni a térd környékét majd megkérdezte, hogy nembaj? Most már mindegy. :) Majd szépen betapaszolta és elmagyarázta, hogy magamnak is meg tudjam csinálni. Nem volt rossz az a tapaszolás se de találtam egy másikat amit ma ki is próbáltam és sokkal jobb volt.terd

Meg se nyikkant a térdem. Ma bementem a Spuri boltba ASICS FOOT ID vizsgálatra ahol be szkennelték a lábaimat és ezt az eredményt kaptam.labteszt A vizsgálat szerint, (minő meglepő) szintén az derült ki, hogy stabil, belső támaszos cipő kell a csámpás lábaimra. Majd kb. 1 órás válogatás, próbálgatás, futkorászás vizsgálódó szempárok előtt az ASICS GT3000-re esett a választásom ami kedvezménnyel se volt olcsó de a legkényelmesebbnek ez tűnt.gt3000 Hazafelé persze megálltam a Margitszigetnél és kocogtam egy kört az új szerzeményemben. Nem szeretnék semmit elkiabálni de meggyőző volt a cipő. Nagyon kényelmes és minden panasz nélkül tudtam benne kocogni, bár többször megálltam inni és a pulzusom is kicsit felszaladt ezért inkább lassan futottam. Még most a futás után pár órával sem érzek semmi problémát. Azét futásokhoz még egy ideig fogom ragasztani a térdemet és az Achilles-ínt míg megerősödnek a dolgok. Hú ez hosszúra sikerült, BOCSI! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:37:32 5.42 06:55 8.66 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

csabipontkom képe

csabipontkom 3555 napja

Részletes leírás, szerencsére csupa pozitívum!

Klassz cipő, csupa öröm lesz benne futni!

Cipő + tapasz = nyikkanás mentes futás! :)

Tündüs képe

Tündüs 3556 napja

Dehogy vagy hosszú, örömmel olvastam.

Így lehet okosan tervezni. Én ha fáj  a lábam addig tapaszolom míg el nem múlik, ragaszkodom hozzá :)

 

A cipő csodaszép és tegyél bele sok-sok boldog km-t!

RunKa képe

RunKa 3556 napja

De jó, hogy ilyen részletesen írtál !

Így már én is ragasztottam a térdem, csak a vízszintest nem tettem fel és igazad van, ez  a módszer szuper. Az Asics cipők nagyon jók, évek óta abban futok. Gratulálok elsősorban a futáshoz, ezt nagy örömmel olvastam és az új cipőhöz is, az meg kell a probléma mentes futásokhoz. Szóval, tök jóóó !!!!! 

Bobe képe

Bobe 3556 napja

Cép cipellő! Sok kilit bele! Egs! :)

Felszerelések

Asics GT 3000
Garmin Forerunner 210 hr