Alabárdos futás

2014.09.14 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:39:39

Távolság

21.1 km Szint: 330 m

Tempó

04:43 p/km (12.70 km/h)

Pulzus

Átlag
166
Minimum
119
Maximum
202

Edzésleírás

29. WizzAir Budapest Nemzetközi Félmaraton

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:39:39 21.1 04:43 12.70 330 119 202 166
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

Alabárdos képe

Alabárdos 3564 napja

@monique... szerintem olyanon lovagoltok, amin tök felesleges, d ha jól esik, hajrá... attól én még beírom magamnak az óra adatokat, mert  tudom őket a helyükön kezelni. :) 

Tudom mi a szintemelkedés. :) Nem is mondtam olyat soha, hogy körpályán nulla... azt hiszem itt az EO-n az volt a csúcs ebben a témában, csak nem emlékszem, hogy ki is mondta... nem is lényeges.

monique képe

monique 3564 napja

(az meg az edzésonline baja h szintkülönbségnek hívja azt az adatmezőt.)

monique képe

monique 3564 napja

gratula!

szerintem tomcsinak van igaza.

Alabárdos, minek írod be azt az adatot edzésnaplóba, amiről tudod hogy hülyeség? szint és a 202-es maxpulzus mind hülyeség nyilván.

a standard a szintemelkedés számításában az h csak a valódi emelkedők emelkedését adod össze. egy félmaratonon a 330m így elég dombos pályát fog jelenteni, bár nem durva. de ez a BSI-s félmaraton semmiképpen nem ilyen.

Alabárdos képe

Alabárdos 3568 napja

@tomcsi, bármily szomorú a mindenható számítástechnika, nem mindenható... de (bár tudom, hogy nem hülyéztél le és csak tréfáltál) eszem ágában sem volt a felt, meg a le-t összeadni. Nem én voltam, aki nullára hozta ki a szintemelkedést, mert körpályán futrott. :)

 

Azt meg, hogy egy óra hol merre dobja a gps jelet, ne nekem ródd fel... egy FR 910-es mért 280 szintemelkedést... az állítólag komoly óra.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3569 napja

Tomcsi: Szintkülönbséget ír, ami felfelé, és lefelé is értendő! Hiszen ha felkapaszkodol egy dombra onnan le is kell menni, felfele lassabban futsz, lefelé gyorsabban!

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

egy másik sporttársnál garmin elevation gain, talán ez a szintemelkedés, lehet nem írtam pontosan, 137 méter...ez reális...ne mérjük a házakat :-)

tessék edzésednél is inkább a felfelé szintet írni, a fel-le összeadva megtévesztő is lehet...ha csak lefutsz azt minusszal kéne jelölni :-)

Alabárdos képe

Alabárdos 3569 napja

Tulajdonképpen egy félmaratonon 500 méter össz szintemelkedésig tök mindegy... szerintem. Az eltéréseket valószínűleg az hozza, hogy a GPS hány házra lökte fel az útvonalat. (a Sofitere biztos, hogy feldobta a jelet mert ott van egy kiugrás...)

Különben hivatalosan az emelkedés az csak összes felfelé...  a szintkülönbség: a fel mínusz le, ami körpályán csak nulla lehet. :)

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

ezt mondom, bár ez régi történet mi a szintkülönbség...nálam az emelkedés...fele reális is lehet...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3569 napja

Kiváncsi leszek majd a részletes kiértékelésre!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3569 napja

Tévedel Tomcsi, mivel felfelé 10 méter, majd lefelé 10 méter, az már 20 méter!

Na Tomikám, ez, figyelembe véve a felvett súlyt, nem rossz eredmény, igaz te tudol ennél sokkal jobbat, is, és tavasszal biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban fog menni!!!

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

én atis.hu-nál láttam 120-at, 1:26-ot ment...

milyen a hullámos rakpart? :-)

belegondolsz hülyeség a 330, 33 db 10 méteres felüljáró illetve híd megmászása...de mondom az sincs 10 méter 6-8 körül lehet...de mindegy, nem vitatéma, jót futottál és kész!!!

Alabárdos képe

Alabárdos 3569 napja

Az endomondon néztem az ismerőseimnél, nem amit az EO-ra kézzel vittek fel... :)

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

másnál 120-at láttam...az inkább reálisabb...nem lehet szappanosvíz kéne a szerkezetednek is?! ;-)))

Alabárdos képe

Alabárdos 3569 napja

Poénból megnézte, hogy egy-két ismerős órája mit mért cca 230 és 330 között a szórás. :) De ez kb ugyanolyan lényegtelen kérdés, mint a kiugró max pulzus, a rakpart is eléggé hullámos, főleg néhány híddal megspékelve. :)

Egyenletesen jött fel a hat kilo... de cipelni, akkor is kell. De igyekszem megszokni... tavaszra meglesz. Az idén sokt túráztam, de keveset futottam versenyen. Állítólag ez is beépül. :D

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

ez talán a totál szintkülönbség, fel-le együtt...ha egy felüljárót bekalibráljuk mondjuk...10 méterre...de annyi nincs...kb lehet 6-8...akkor 30 db felüljárót vagy egyebet kellett megmászni...amelyik 10 km-en 100 méternél többet emelkedik, az már nem könnyű pálya...oké te futsz hegyeket neked mindegy :-)

hasra ment a 6 kiló? :-)

azt már én is nehezen szedném fel :-)

meg sem ismernélek bakker...

Alabárdos képe

Alabárdos 3569 napja

Ennyit adott össze az óra...  mint tudjuk az összes dimbet, meg dombot összeadja rakpart híd viszonylatban mért sok méter emelkedéseket, meg a nyugati felüljárón... de az is dolga. Tavaly a Nike-n 294 métert írt... az útvonalban nagy eltérés nem volt. :)

Tavalyhoz képest, felszedtem (nagynehezen) kb 6 kilót. augusztusban a Tatán, 14 kilométeren sem ment jobb tempó 4:38-nál... úgyhogy nem vagyok elégedetlen, bár tíz kilométernél a részidő lehetett volna 45 perc alatt... csak mert a NATO-n erősen az kéne. :)

tomcsi képe

tomcsi 3569 napja

330 méter????!!!!!!

felmentetek a kilátóba? :-)

Szép-Gyors eredmény...Gratula Tomi!

te gondolom elégedettlen vagy :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!