Roszpi futás

2014.07.26 Szombat, 14:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:00:32

Távolság

42.2 km

Tempó

05:42 p/km (10.53 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
173

Edzésleírás

Depo idő 3:14 ami emlékeim szerint nagyon gyors volt, úgyhogy itt nem nagyon tudok elképzelni olyan elemet amitől gyorsabban tudnám kivitelezni ezt a részt. A bringa nem fárasztott ki annyira, mert a depóban futva három versenytársat sikerült megelőznöm, és az átöltözés is elég könnyen sikerült. A futás eleje könnyű és gyors volt, az órám 4:30-4:45 tempót mutatott, amire megpróbáltam lelassítani, 5:20-5:30-ra. Ez a lassítás kb. a parkig tartott, onnantól kezdve egy könnyű émelygés és rossz gyomor érzet kezdett eluralkodni rajtam, aminek hatására már nem kellett visszavennem a tempót, hanem egyszerűen akarva akaratlanul is 5:40es tempóra lassultam. A külső fordítónál osztották a zacskós vizet, ott két zacskót kaptam el, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, amit a verseny végéig fenntartottam, mert tudtam locsolásra és ivásra is használni. Az első kör parkos részében sétálva ittam egy-két kortyot és rögtön futásra váltottam. A kör végén Imiéktől elvettem a kis csomagot, ami egy db só tablettából állt. Második kör elején, még mindig nem csillapultak a hasi érzések, ami később éhesség érzetek követtek. Kicsit megijedtem, mert táplálkozásban előre kellene menekülni és közben én már el voltam maradva érzésügyileg, úgyhogy egy spontán ötlettől vezérelve a második körben a park frissítőjében sétálva megettem egy kis szelet dinnyét (2-3 kis harapásnyi) két korty vízzel. 2-4 kör végéig kísért a kellemetlen hasi érzé, e miatt olyan tempót kellett választanom, amitől nem taccsolok ki, de még futni tudok. A negyedik kör végeztével kezdtem elhinni, hogy sikerülhet a kitűzött cél. A központi kijelző idejéhez hozzáadtam a fél maratoni terv időt 10 perc lassulással és az eredmény cél időn belüli volt. Ez szellemileg megerősített és talán a frisétőknél beiktatott séta és hideg víz együttesen javítottak a gyomorérzeten, aminek eredménye egy gyorsabb tempó lett. Az ötödik körre megkaptam az oly áhított koffeint ami expressz gyorsasággal beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 5-8 körig olyan mintha egy másik ember futott volna helyettem. Az utolsó kör, már a boldogság mámorában telt és egyre közelebb kerültem az oly régóta áhított célhoz. Harmadszor is Ironman lettem, egy olyan eredménnyel, amire még gondolni sem mertem volna. (Korábban 10:53 álmodtam meg magamnak ;-) (75. futó idővel, ezt is megéltem, hogy a futó időm rosszabb, mint a bringa időm a mezőnyhöz viszonyítva;-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:00:32 42.2 05:42 10.53 0 0 173 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Roszpi képe

Roszpi 3595 napja

Köszi ;-)

foxmulder képe

foxmulder 3595 napja

Sokáig nem írtál, úgyhogy nem is néztem az edzésnaplódat, de ezt újra és újra érdemes végigolvasni, átélni. Gratulálok sokadszorra is!

Roszpi képe

Roszpi 3609 napja

Köszönöm srácok!!! Én is úgy érzem, hogy az utóbbi két év munkája, tapasztalatai (rosszul sikerült versenyek) most értek be. Meg kell lovagolnom ezt a hullámot és a következő 2 évből a legtöbbet kihozni (ha a körülmények is engedik).

Szab képe

Szab 3609 napja

Ezt a maratoni időt sok ember önmagában is elfogadná, Roszpikám, nemhogy IM -en. A fő versenyen kijött az évek óta beletett rengeteg munka, minden elismerésem, az egész versenyzés nagyon stabil, profi volt!! 

Mike255 képe

Mike255 3609 napja

Szép volt Roszpi!

Tibor72 képe

Tibor72 3612 napja

Gratulálok! Már aszt hittem nem írsz a versenyről. Az az esés nem lehetett kellemes, de egy ilyen eset van, hogy jobban felhúzza az embert.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!