Tündüs futás

2014.07.26 Szombat, 17:11:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:14:44

Távolság

42.2 km

Tempó

06:02 p/km (9.94 km/h)

Edzésleírás

 

Ironman Nagyatád, Macs-Makik csapat maratonja.

(5. maratonom)

 

Azt hiszem Csabi fejéből pattant ki az ötlet, átkoztam is érte az utóbbi hónapokban. Forgi neve először nekem jutott eszembe, kicsit nyomoztam utána, majd ráküldtem egy meghívást, amire nem mondott nemet :)

 

Szerintem nekik is meg lesznek a saját élményeik, nem beszélek helyettük.

 

A csurgói szállásunk remek, minden klappol.

Átautózunk Nagyatádra felvesszük a csomagunkat.

Szokásos névsorolvasás, mindenki meg van. Cs1krisz, Ervinek, Stojesz aki közli, hogy holnap morcos lesz, de ki fogja azt bánni???

Vacsi után Forgi meglep bennünket egy-egy  mákos rétessel, mellé csokidarabos fagyival, köszi szépen nagyon fincsi volt!

Rodi péntek esti telefonja, Snecikéék szombati megjelenése megnyugtató volt. Gyékényesen találkoztunk, rögtön le is bacott, hogy hol  a vizem azonnal kezdjek el inni!

 

Monique-val is itt találkoztunk , szó volt róla, hogy velünk jönnek vissza Atádra, de lett fuvarosuk.

A rajtokról majd lesznek videók, tudom százan feltették már de én most láttam  először.

GYEREKEK! Hát micsoda nap indult itt??? A tegnapi előadáson megtudtam, hogy az adrenalintól áll fel a macskám szőre, végig borzongok én is.

Szétfeszítik az energiák a gyékényesi tavat.

Forgi majdnem rossz helyen akar csekkolni, de időben észbe kap, csak én esek kétségbe, hogy wc-re rohan.

 Ágyúszóra rajtolnak ők is.

Közben míg a parton bolondozunk érkeznek szép sorban vissza az egyéniek.

Egy pasi egész a part széléig úszik, egy lábon kiugrál, felveszi a műlábat és megy depózni a bringára. A közönség brutálisan megtapsolja, velőig megráz. Ha törik, ha szakad én ma 16x átfutok a Rinya hídon rinyálás nélkül!

További részletek Forginál, de olyan időt úszott, hogy csipetnyi probléma sem akadt a szintidővel. A kiúszáskor eléje szaladtam, segítsek neki merre találja Csabit. Öröm volt nézni ahogy váltanak.

Kettesben autóztunk vissza Nagyatádra, megebédeltem (csirkés szendvics, kávé, banán, süti).. Ez okozott némi gondot, hogy mit és mikor De Erika súgott, hogy próbáljak ép úgy, mintha egy esti edzésre készülnék. De én minden nap főtt ételt eszek, ezt meg bajos lett volna, de ez a verzió tűnt legjobb döntésnek és be is vált. Parkolás után körülnéztünk, majd visszasétáltam a plédért, kosárért, frissítőkért, mindennel kicuccoltunk. Kb 3 litert megittam a futás előtt és arra is figyeltem, hogy minden ivászatnál bekapjak pár szem ropit .Itt pihentem  fél órát az egyik árokpart árnyékában, alvásról szó sem lehetett, tőlem 1 méterre a frissítő pontok, végig üvöltik az érkező bringásoknak, hogy VÍÍÍÍÍÍZ VÍÍÍÍZ IZÓÓÓÓÓ

GYEREKEK! Hogy itt mindenki milyen komolyan veszi a feladatát, töltik a kulacsokat, adják, viszik, futnak utánuk, egy szemvillanás alatt mindent elintéznek.

Arra figyeltem fel valaki nagyon néz, ott állt előttem egy kiscsoportos, ironmanó, az érem a nyakában, mosolyog. Megkínálom ropival, löki  a szöveget, megkérdezem hol lakik, aszongya az emeleten és elmeséli mi hol van a lakásban, zabálom meg!

Még szerencse, hogy Era telefonál Csabi érkezik a hosszú körről, még 15 perccel később vártuk. Épp csak odaérünk ahol fel lehet neki adni a frissítést már meg is jön. Pohárral a kezében teker, odamorrant, hogy adjam már  a sütit és teker tovább. Megesküszöm, hogy nem volt nála egy darab kulacs sem. Fortyogok, dühöngök, az én nagyatádi kulacsom miatt is, meg azért mert azt hiszem szomjan fog halni. Szerzek egy kulacsot, szerzek vizet……kár, hogy valahol eltűnt, valami spinning klub emblémája volt rajta meg az A38-s hajó J)

A második körén látom, hogy van kulacs, megnyugszom. Mikor  a 3. körre megy elmegyünk átöltözni Snecikével (mondtam már, hogy ő a kabalám???).

Sőt bekísér a strandra, megmutatja hol fogok váltani. Közben Forgi kioktatva a frissítésemből, de hogy legyen ideje zsebre teszek egy-egy gél és mézet.

Várakozok, pattanásig feszülnek a körülöttem lévők idegei, néhányuk már régóta bent lehet, Forgi bejön hozzám, nem is értem hogy engedhették be  a bringák közt, meggyőző személyiség, ha  sárga karszalagját mutogatja :)))

Figyelem az érkezőket, emlékszem az utolsó körön kiket láttunk Csabi előtt, szépen érkeznek, tudom, hogy már ő sincs messze.

17 óra 11-kor váltunk, sehol sincs   a 18 órai szintidő,  nyomunkba sem ér!

Már itt strandon órát indítok, a csipszőnyeg csak azon kívül lesz, mégis elveszik valszeg a parkos keringéstől egy egész km-em.

Az első kört nagyon óvatosan, kendő helyett bevizezett sapiban szivaccsal a vállamon indítom. Meglep, hogy szépen rendben látom a pulzust, bár  a híd egy kicsit megkever, felfelé alig látszik, lefelé inkább, hogy van itt egy pici emelkedő azért. De ha ránézek az órámra amin csakis pulzust figyelek örömmel látom, hogy nem iramodik felfelé, megpróbálom fékezéssel tartani  a 160 körüli értéket, ha volt is kiugrás sosem vettem észre.

GYEREKEK! Hát mi vizet összehordtak itt nekünk! 3 párakapu, 4 frissítőpont, gyerekkádban vizekkel, zacskós víz. Ennél több csak a gyékényesi bányatóban van! 3 helyen zene….2 szpíker! Banán és dinnye a parkos frissítőn, a parkot nagyon utáltam, végig térkő, a dinnyét rápotyogatták…de a szpíker minden alkalommal elmondta, hogy a Macs-Makik vagyok és hány köröm van még, nem volt identitászavarom.

Sosem köröztem ennyit, most az első felmérő után erre az 5250 méterre osztom a távot.

Csak 5 kilinként a versenyközpontban iszom, de rendes 2 decis poharat kapunk tele. Előtte egy kanyarral mézezek vagy gélezek szépen kisétálok addig iszom és mehetek tovább.

Féltávnál már érzem hűvösebb van, pulzust tartva lehetne kicsit gyorsabban menni.

Fizikailag ,  mentálisan 0 problémás vagyok, csak a lelkem van összetörve, azt meg ráérek majd otthon rakosgatni. Szépen eltervezem, hogy maradni kell erőnek, hiszen készültem, így a végét még meg fogom nyomni.

GYEREKEK! Mi történik itt  a pályán??  Fantasztikus látni ahogy az egyéniek küzdenek. Látom őket célba érni és látom őket a fűben zokogni, hogy nem megy tovább…..

Közben iszonyatosan drukkolok cs1krisz párjának Ervinnek, bosszant is, mikor 25 után bebambulok és úgy kerülöm el, hogy meg sem bököm. De utánam szól …és meg restelkedem.

Móni nyomja mint állat egy törülközővel nyakán, fél literes vízzel a kezében, hogy lehet így futni??? Kokóék már beértek, előveszem a legnagyobb mosolyom és kapok érte egy pacsit.

Lassan megszokás lesz a körökből, a kanyarban a szakállas fickó, a panelok előtt a tizenévesek sorfal pacsizása (hihetetlen, hogy nekik érdekesebbek vagyunk a PS-nél), a parkban a 2 nénike. Iszonyatosan kívánom a dinnyét, de nem merek venni, sosem próbáltam, örülök, hogy végre sikerült egy olyan rendszert kitalálnom, amivel nem savasodik a gyomrom, inkább nem kockáztatok. Hazafelé veszek, itthon bepótoltam…J

A hetedik körről visszafelé a zenéhez közeledve, csípjen már meg valaki!!

GYEREKEK! Ez nem lehet igaz, hallucinálok! Ez Ghymes, a Boszi.

Leszarom a pulzust, éneklek:

„Sose szabadul az ember, hogyha asszony a kezibe fogja,

Sírva leborul a szoknyájára oltárjának gondolja”

Visszafelé még mindig Ghymes szól, de persze szóltam a fiúnak, hogy mindjárt, ez az utolsó 8. köröm,  jövök és befutunk . :)  Na itt néztem meg az órám igazán 3:45, a feles valahol 2:12-nél volt, leesett az állam…..

Úgy várnak mint zsidók a messiást. Megfuttatom őket a végére. Közben valaki barom csak egy picit, épp egy picit odébb tette a terelő kerítést, nem tudunk ráfordulni a befutóútra, de én tudom, ha itt egyenest megyünk, újra  a pályán leszünk. Valaki más is bizonytalankodott ott mert pár méter múlva szét van szedve a kerítés, ott átmegyünk.

Jön egy kapu, emelem kezem, de szólnak, hogy nem itt kell örülni, majd egy picit később.

Kézen fogva futunk be.

Megkapjuk a pólókat, életem legszebb pólója, piros , galléros, rajt  a csapatnévvel.

Hideg víz, sós mogyi, aszaltak kis tálkákban készítve, öltözök-vetkőzök. Visszajövünk kajálni, komplett vacsit kapunk és igen, Forgi még mindig komolyan gondolom amit  a célban mondta.:

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:14:44 42.2 06:02 9.94 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

22 hozzászólás

picikata képe

picikata 3563 napja

Pfűűű...Tündüs, mennyi giga élményben volt részed... :D

Óriási vagy!!! Puszi

eszetomi képe

eszetomi 3565 napja

Nem is tudom mit mondjak. Tiszta szívemből gratulálok ehhez a csodálatos teljesítményhez és élménhez. :)

monique képe

monique 3568 napja

a 3. párakapu hol volt??? én csak 2-t láttam. az első km-en és a fordító előtt.

monique képe

monique 3568 napja

mondjuk negyedóra-20 perc után rendbejött a hasam-közérzetem de rémes volt addig:)

monique képe

monique 3568 napja

dinnye: sztem nem sokról maradtál le. nemrég közvetlenül vmelyik rövid laza futásom előtt ettem dinnyét. soha többet:)))

monique képe

monique 3568 napja

grat:) jó a leírásod neked is meg csabinak is:)

hogy hogy lehet törülközővel meg vizespalackkal futni, hát úgy h ezek nélkül nem tudtam volna! :)

cs1krisz képe

cs1krisz 3568 napja

Soha többet!-Már ott tudtam, hogy ez a kijelentés hamar feledésbe merül! Nagyon szépen mentél, bár mindig akkor vettelek észre mikor már elsuhantál mellettünk. Jövőre tessék szépen rikítóbb pólót felvenni, hogy messziről megismerjünk, és szurkolhassunk!!!

Jó csapat voltatok!

RunKa képe

RunKa 3568 napja

Örök emlék az első :)  Fantasztikusak vagytok, nagyot mentetek mindhárman, nagy ölelés :) Gratulálok !!!!  

bervin képe

bervin 3568 napja

Tündüs! Köszönöm a bíztatást, nagyon jólesett. Szépen futottál, jó volt látni Téged, szurkoltam Neked !!!  

( hát igen,a rajt tavaly nézőként is felejthetetlen volt, de a parton, az egyéni résztvevők között, hát az leírhatatlan !!!)

Ervin

holovacz képe

holovacz 3569 napja

Szívből gratulálok Mindhármótoknak, klassz a leírás is, mint mindig :) Ezek után megértem, ha visszavágysz... és akkor még Ghymes is!!!! :):)

faxau képe

faxau 3569 napja

Gratulálok! Nagyok voltatok!!

torolt_13650 képe

torolt_13650 3569 napja

Szuper beszámoló, szuper eredmény, szuper csapat:) Nagyon ügyes voltál!!! Gratulálok!!!

Jövőre folyt.köv????

empirke képe

empirke 3569 napja

Hú, ez micsoda szuper kis csapat volt! Gratulálok, nagyon ügyes voltál, és csapatod is!

Tündüs képe

Tündüs 3569 napja

jajj és kimaradt, hogy találkoztuk Eperszemmel is!!!!

ma77 képe

ma77 3569 napja

Gratulálok, szép menet volt!

Bobe képe

Bobe 3569 napja

Gratulálok! Nagyot futottál, jó lett a beszámoló! :)

Briel képe

Briel 3569 napja

Nagyon élvezetes beszámoló, bizonyára nagy élmény lehetett! Ügyesek voltatok, gratulálok!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3569 napja

Gratulálok. Örülök, hogy szemtanúja voltam az első IM versenyeteknek :-)

rodriguez képe

rodriguez 3569 napja

Gratulálok, mind3 Macs-Makinak!  Ügyesek voltatok! Na meg az 5. maratonodhoz is. Jövőre is? Látom megfogott a hangulat...

forgi képe

forgi 3569 napja

S persze én is csatlakozom az előttem szólóhoz! :)

forgi képe

forgi 3569 napja

Azt hiszem hülye lettem volna, ha visszautasítom a meghívàst. Egyrészt maga az Ironman eseménye is fantasztikus élményeket adott. Ezekről sejtést nyer, aki elolvassa a beszámolódat, mert nagyon szemléletes, de azért mindez élőben az igazi.

Másrészt Veletek egy csapatba lenni, szintén fantasztikus.

A fagyinál, sütinél viszont kihagytad azt a sok-sok finomságot, amivel Ti készültetek. Köszönet értük. :)

 

csabipontkom képe

csabipontkom 3569 napja

Naná! Jövőre VELETEK ugyanitt!!

Felszerelések