julcsi futás

2014.06.15 Vasárnap, 12:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:21:00

Távolság

15 km

Tempó

05:24 p/km (11.11 km/h)

Edzésleírás

ez a mai futas csodalatosan megmutatta, hol a hiba a futassal valo viszonyomban. 

ugy indultam, hogy futok 25 km-t. minden feltetel adott volt: remek ido, nem tul meleg, de nem is huvos, nincs ma semmi dolgom, nem kell sietni, kapkodni. es megis, nezzetek mi lett belole...

az elejen nagyon energikusnak ereztem magam, szokasos lagymanyosi-hid, majd kopaszi. na igen, itt azert volt jopar ember (bar nem veszes, szokott rosszabb lenni), ezert ugy dontottem, az U helyett inkabb csak a nagy iven megyek el, es kinn, a budafokin jovok vissza, igy nyujtva a tavot, ebbol mentem kettot. ekkor tartottam 10.5 kmnel. a hasam kicsit szurt, gondoltam beugrok mosdoba a kopaszira. ott kicsit le is mosakodtam, ittam is, majd elmelaztam azon, hogy merre tovabb. kep opciot lattam magam elott (mert a kopaszi mar unalmas volt):
* 4 db infopark kor, majd haza. na ne. ezt nem.
* elfutok a rakparton a margit hidig, majd haza. ez egesz eletkepes verzio - telen. azon kivul akkor a atomeg, bameszkodo turistas, kisgyerekes biciklisek, stb, hogy csak felidegesitem magam.

a ket rossz kozul a masodikat valasztottam. elindultam, es mire a szabadsag-hidig ertem, alltam kb 3-4 percet piros lampaknal. ennek igy semmi ertelme, egyebkent is tokom tele van az egesszel, szoval a szabadsag-hidnal inkabb atjottem pestre, majd haza.

es hogy megis, mi a baj? 1 hete hetvegen futottam 30 km-t ugy, hogy szinte vissza kellett fognom magam. iszonyu jo volt, tokeletes korulmenyek, gyonyoru taj, nyugalom, remek futostarsak. ezzel szembenitt mi van? egy 1 oras futasnal 5 perc tuti piros lampanal acsorgas. Ha valahol zold terulet van, ott garantalt a tomeg, mert mindenki arra a picike "termeszetre" vagyik hetvegen. A hegyek? ja az innen kocsival is fel ora, futva legalabb 1, csak oda, kosz, inkabb nem. 

na mindegy, most kicsit ostorozom meg magam, aztan megprobalom raszanni magam, hogy a maradek 10 km-re este meg kimenjek. nem ugyanaz a hatas, tudom, de hat igy is szegyenletes lett es a hetem futas szempotjabol.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:21:00 15 05:24 11.11 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

énténylegnemfázom képe

énténylegnemfázom 3760 napja

Gergővel szoktunk a Népligetben futni, néha onnan át az Orcziba. Itt is, ott is pár kör. Persze lámpák mindenhol vannak :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!