monique futás

2014.06.13 Péntek, 21:52:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:58

Távolság

10.92 km

Tempó

04:51 p/km (12.37 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
0
Maximum
181

Edzésleírás

megvan az esti futás is :) gyorsat nem mertem most már így vasárnap előtt, vmi 170-175 (max 180) körül gondoltam a szigeten egy belső kört, végül is ez kb megvolt. bár 170 fölé azért nem ment olyan könnyedén ma. lábak ennek ellenére kb ok, nem pörgősek de semmi igazi gond. 

 

nem tudom mennyire volt baj h közvetlen induláskor elcsábított egy hideg túrórudi :) a lélegzésem szétcsapta, az tény. ez annyit tesz, h nem esett volna jól a nálam amúgy szokásos orron lélegzés. de a hasam elvolt amúgy, nem gond. aztán csak hazafelé a margit hídról lejövet jöttek a dolgok rendbe, aztán már ment az orron lélegzés.

 

adatok... az elején a hegyről le ~2,2km 10,5 perc alatt (4:45 átlagtempó), a szigetre kifutva 5p-es közeli tempó szép alacsony pulzussal (160 alatt), szigeten 23:23 (4:40) @172 ...azért ez jó, mintha ez a 4:40 már nem lenne gyorsabb a maratoni versenytempónál? :)

 

amúgy tegnap megvettem én is a runners world cuccost, találtam benne egy érdekes cikket, arról h ha mindig ugyanarra a lábra leérkezve lélegzünk ki futás közben, akkor az a láb sérülésre hajlamossá válhat. hát nemtudom, de az tény h nekem többnyire a jobb lábamon voltak eddig az izék. majd megpróbálom figyelni h mikor lélegzek ki :)

másnak van ezzel tapasztalata?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:58 10.92 04:51 12.37 0 0 181 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

monique képe

monique 3662 napja

hát miért nem szólsz oda soha amikor látsz?? :D

lacika76 képe

lacika76 3662 napja

Várjuk a mai beszámolót. Amúgy láttalak ma, épp végeztél és a befutócsomagért mentél. :-)

monique képe

monique 3662 napja

aaa, nem szenzációs, ettől a megfázástól most picit halálomon vagyok, nemtom hogy bírtam futni ezzel :P ...majd beírom este

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3662 napja

122: Jőn egy nagyon jó pasi veled szemben, és annyira rá figyelsz, hogy összegabalyodnak a lábaid....

Mielőbbi jobbulást a torkodnak, és a lábaknak, nekem is vacakolnak most a lábaim....

Remélem, hogy egy szenzációs eredményt hozol össze!!!

Hajrá Mónika!!!

monique képe

monique 3663 napja

:D akkor még marad 122.

 

köszi a drukkoláshoz, de nemtudom milesz :P fáj a torkom, ma már kis nátha is kijött, sztem a múltkor légkondis vonaton 1 szál ujjatlan pólóban fázhattam meg :/  mondjuk az ilyen nyári megfázás talán nem olyan komoly, mint télen :)

 

meg mind2 elülső comb külső oldala felül bedurrant most estére.. fura ez is. nem tudom teljesítményt mennyire befolyásolja, mert a lépcsőzés amúgy rendben megy, de inkább nem ígérek semmit holnapra. bár holnapig még van egy teljes alvásidőszak, még sokat javulhatok. :)

lassukapitany képe

lassukapitany 3663 napja

Pl, összeakadnak a lábaid? :D Marad egy kis túrórudidarab, a szádban, amit félrenyelsz....fellök egy viziló futás közben? :D Szerintem a legveszélyesebb hármat kilőttem.. :PP :)))

 

Ja! Még egy eszembe jutott, képzeld, nekem defektet kapott a cipőm, egy akácfa tüskétől...ok, nem én sérültem, csak a cipőm, de így is be kellett szegényt ragasztanom, mert csúnyán sziszegett...biztos a fájdalomtól. :)

 

Hajrá holnapra! Kíváncsi vagyok, milyet futsz! ;-)

monique képe

monique 3663 napja

jó látom nem tetszik neked a dolog és ezért beskatulyáztad gondolkodás nélkül :P 

 

én azért még meg fogom nézni, hogy igaz-e rám, amit a cikkben írtak. aztán meglátjuk. nem látom hogy növelődne a balesetveszély ettől. a pulzusom se figyelem állandóan.

 

ps: nem futok egyenetlen terepen és útpadkán. mi a maradék 126 dolog? :P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3663 napja

Még 128 dolog hajlamosíthat sérülésekre...pl. ha valaki egyenletlen terepen fut, vagy ha mindig egyenletesen fut, de valamilyen ok miatt az útpadkára kell kényszerülnie....

Ha futás közben figyeled a pulzusod, a tempót, azután arra is figyelsz, hogy mikor melyik lábra érkezel, és arra is, hogy mikor kilélegzel akkor melyik láb van lent, na  igazán akkor nő meg a balesetveszély.....

monique képe

monique 3663 napja

futóstílust pedig nem kell váltani, csak légzésritmust.

 

és köszi!

monique képe

monique 3663 napja

hát nálam a lélegzésre tényleg van hatása annak, ha kaja rohad a gyomorban, gondolom a rekeszizmot akadályozza :) szóval nem olyan kellemes, de ettől még le tudom futni az edzést, persze. :) ja, és a pulzusra jó esetben nincs túl sok hatása, rossz esetben van :)  most inkább a jó eset állt fenn.

 

az újság szerint a lélegzés ritmusa és a sérülések előfordulása közötti összefüggés elvileg az, h ha a talajra érkezés és kilélegzés kezdete egyszerre van, akkor több ütközési erő hat arra a lábra. ugyanis elernyednek kilégzéskor a rekeszizom és hozzá kapcsolódó más izmok -> kevésbé stabillá válik a törzs -> nagyobb ütközési erő. és ha mindig ugyanaz a láb viseli el ezt, akkor az nagyobb eséllyel sérül le, mint a másik láb.

 

nem tudom ebből mi igaz nálam, de ki fog derülni, csak meg kell figyelnem.. :D azt tudom h már kezdő futó korom óta vmi bibi van a jobb lábammal. nem mintha fájna alapból vagy bármi. azért nem fáj, mert nyújtok, meg még figyelek pár dologra emellett, de félek h ezekkel nem az okot szüntetem meg.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3663 napja

Egy kis vacak túró-rudinak ilyen hátasa van,,,,,döbbenetes....

Mi az összefüggés az ujság szerint, mármint mi okozza ezt? Ha van is összfüggés, akkor váltson a futó futóstilust? Lehetséges, hogy annak inkább lesznek negatív következményei....

Szurkolok majd neked vasárnap! Hajrá Mónika!!!

Felszerelések

Nike Zoom Structure+15 w
Garmin 910XT