nedus futás

2014.04.27 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:23:35

Távolság

21 km Szint: 35 m

Tempó

03:59 p/km (15.07 km/h)

Pulzus

Átlag
151
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

       

                         ALBERTIRSA- TEREP FÉLMARATON

  Idén teljesen megváltozott az Albertírsai Tessedik Félmaraton pályája. Az eddigi 12 év alatt egy hagyományos, sík aszfaltos verseny volt. Most Végvári Zsoltiék gondoltak egy nagyot és terepfutást csináltak belőle. Egy kb. 5 km-es körön volt, erdőben -mezőn-tóparton és homokos utakon futottunk. Szinte sík volt , az egyetlen dombocska pont a legrosszabb helyen , egy traktorjárta laza homokos részen volt . Volt benne valamennyi aszfalt is , az átkötő szakaszok a település részei között .

  A rajtnál látszott, hogy nincs túl acélos mezőny. Egyedül Harsányi Tomi volt ott, de apukája ( Zsolt , régi versenyzőtársam , aki szintén indult és remekül futva III. lett !!) Azt mondta , hogy csak laza edző napot tart . Hehe , gondoltam , a Tominak a laza tempó nekem max futás !! 

   Hamar 3-an maradtunk ( Zsolt , Tomi és én ) , itt még nagyon kellemesen esett a 3:45 körüli iram . Persze , mikor a mély homokhoz értünk , ez az érzés gyökeresen megváltozott . Az első 5 kili még 3:50-en belüli átlagot hozott , de tudtam , éreztem , hogy ez nem sokáig lesz így , mert ezen a talajon nem tudok ilyen iramot sokáig . Itt már ketten voltunk elől a Tomival , de azért kicsit frusztráló volt , hogy a fiatal ( junior korú) srácnak mennyire nem jelent ez a futás komoly terhelést ! 

  Így aztán sikerült ezt a napot egy szépen lassuló irammal végig futni, az utolsó körön már nem volt őszinte a mosolyom!  Végül Harsányi Tomi szépen ellépett az utolsó 2 kílin és egy jó fél perccel (ennél sokkal-de, sokkal többel is megverhetett volna, ha valóban futott volna  ) előbb ért be. 

 Még egy laza beszélgetős levezőre elmentünk az "öreg" Harsányival (bocs, de 3 évvel több nálam!! ) , egy jót nyújtottam a csodaszép füvön, a focipályán , aztán ebéd és várakozás az eredmény hirdetésre .  Egy abszolútbeli II. hely és korosztályos I. a mai termés .

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:23:35 21 03:59 15.07 35 0 160 151
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3688 napja

Gratulálok, terepre ez szép tempó.

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3688 napja

Csatlakozom az előttem szólókhoz!

gergő képe

gergő 3688 napja

azért nem gyenge ez az öregektől:))) gratulálok nedus!!

pg képe

pg 3688 napja

Szuper! Gratulálok!

szaboaron86 képe

szaboaron86 3688 napja

Gratula megint nagyon szépet mentél!

Boszi72 képe

Boszi72 3688 napja

Gratulálok Nedus, ez a szezon a Tiéd! Ahol elindulsz, tarolsz! Mi a titkod? :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!