CsiriBá futás

2014.04.06 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:29:59

Távolság

42.2 km

Tempó

03:33 p/km (16.88 km/h)

Edzésleírás

Pozsony Maraton

Minden adott volt egy jó futáshoz, és szerencsére ezt sikerült is kihasználni:-) Optimális idő, nyulak és mezőny, akikkel lehetett futni:-)

Az elején 1 jó nagy bolyban kezdtünk el futni Gergő, Pozan, Gábor és én. Magyar Imi is nyulazott egy srácnak, aki 2:25-öt akart futni. A tempó már az elején bőven azon kívül volt, de lagalább egy darabig segítettek nekünk, de aztán olyan 15 körül otthagytuk őket. Innentől Gábor állt előre és húzott minket. Itt volt egy kis "holtpont", lementünk olyan 3:25 körüli tempóra, ami végülis nem volt baj, mert behoztuk a 3:35-ös tökölést, ami az elején párszor becsúszott.

Túléltem, és a második kört már újult erővel kezdtem, pedig nagyon nem lassultunk, 3:30-on belül mentünk. Itt már éreztem, hogy ebből még lehet valami:-) Bár a kajálás miatt kicsit paráztam, mert 20 körül szőlőcukor helyett sót vettem el a frissítőnél, és be is nyomtam egy kicsit belőle... utána jó pár km-ig nem volt semmi frissítő, hát nem volt épp kellemes. Aztán arra jutottam, hogy csak banánt tudok enni, ezt sikerült a következő 3 frissítőnél, de szerencsére elég is volt.

30 előtt kicsit elfutottam a többiektől egy frissítőnél, mert én nem álltam meg, és annyira jól éreztem magam, hogy nem akartam visszalassítani és bevárni őket. Aztán jött a fordító, és a pofaszél, és váltott vezetéssel visszafutottak rám. Utána Pozan kezdett el vezetni, beálltam mögé, nagyon erős tempót diktált, azt hittem, hogy én fogok leszakadni. Közben Gergő és Gábor lamaradt, és ketten maradtunk. A belvárosban előre álltam, és az egyetlen emelkedőn még együtt futottunk fel, aztán jött a lejtős rész, ahol elég jól el tudtam engedni magam, és meglepődve vettem észre, hogy Pozan leszakadt.

Innentől már csak a 2:30-on belüli időre gondoltam, és minden km táblánál számoltam. Mindig arra jutottam, hogy naggggyon határeset a dolog. Amennyire tudtam, próbáltam gyorsítani, ahogy közeledett a cél. Amikor megláttam az órát 2:29:50-et mutatott, elkezdtem hajrázni. A célban az óra épp 30-on kívüli időt mutatott, de ez a bruttó idő volt. A nettó időm végül kereken 2:30:00, de saját mérés alapján 2:29:59 lett, úgyhogy én ezt veszem hivatalosnak:-) De lesz még ez bőven 30-on belül is, remélem már idén ősszel:-))

Gratula a többieknek is, nagyon jó volt mindenki, Pozan végül egy perccel jött be utánam, Gergő pedig olyan 33 végére, aki nagyon nem volt elégedett, de szerintem ez így is tök jó idő, 4 perces PB javítás, és lesz még neki is bőven jobb ennél! Csilla 3:15-el szintén PB-t futott, Pierre pedig rendben teljesítette a távot! És külön köszönet Gábornak, hogy 35 ig nyulazott nekünk!!:-)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:29:59 42.2 03:33 16.88 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 3664 napja

gratula ehhez is :)

CsiriBá képe

CsiriBá 3670 napja

Köszi!:-)

running Laca képe

running Laca 3674 napja

Itt is gratulálok Szabi! A Vb után beszéltük hogy nekem a félmaraton fekszik a legjobban, és az a kedvenc távom, te pedig azt mondtad hogy neked a maraton az a táv ami a legjobban megy! Ezt te ma be is bizonyítottad! Bár a Vb-én félmaratonon 1" jobbat mentem nálad, szerintem maratonon vagy 15" jobb időre vagy képes mint én! Te tényleg született Maratonista vagy!!!

pozan képe

pozan 3675 napja

Óriási voltál Szabi!! Gratulálok!!

timoka14 képe

timoka14 3676 napja

Hatalamas vagy Szabi! 3:35-ös tökölés... na jól van :) 

ezell képe

ezell 3676 napja

Nagy gratula Szabcsi!

Gebregab képe

Gebregab 3676 napja

Gratula Szabi, nagyszerű futás volt! :)

B képe

B 3677 napja

Gratulalok!! Oriasi!!

Felszerelések